Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥ!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

«Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος»
Το θράσος των μειοδοτών εκτοξεύεται: Ρηματική διακοίνωση απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο αντίστοιχο κυπριακό μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που “ενήργησε” η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου-Τούρκογλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας στο οποίο αναφερόταν “ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα”. Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Αντιδρώντας σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Θεοχάρους απάντησε: «Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος». Πρόσθεσε τα εξής:
«Κατανοώ την στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και γνωρίζω ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην έχω λάβει απάντηση στο ερώτημα μου, που αφορούσε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Προεδρίας του Συμβουλίου και της ΕΕ, προς ένα κράτος- μέλος τελόν υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας υπό ένταξιν χώρας . Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη.

Η θέση του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Τσαβούσογλου «δεν είπε δια ζώσης ενώπιον του την επίμαχη φράση αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε», μόνο θυμηδία προκαλεί. Απηύθυνα και εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίου Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάυ, τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε. Αναμένω τις απαντήσεις του. Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος».
Ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου των Εξωτερικών προς υπεράσπιση του Τουρκόσπορου

Η Ελληνική Προεδρία χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία.


Το Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν πρόσφατων δημοσιευμάτων στον κυπριακό και ελλαδικό Τύπο με αφορμή τοποθέτηση της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης “η Ελληνική Προεδρία και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου”.

Και το κερασάκι του αίσχους από τον Κασουλίδη

“Οι κυβερνήσεις Αθηνών-Λευκωσίας ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Μητσιάλη στη Λευκωσία έγινε πλήρης ανασκόπηση των κοινών προσπαθειών Ελλάδας και Κύπρου για την περαιτέρω προώθηση της εθνικής κυπριακής υπόθεσης. Αυτά είναι που μετρούν και αντανακλούν την τεράστια σημασία που αποδίδουμε στην αδελφική συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας την οποία και διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού”, καταλήγει.

Ρεσιτάλ προδοσίας από τους ναινέκους ανανιστές

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ που έκανε ρόμπα τον Βενιζέλο (δεν ήταν παρόν) μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώπιον όμως του Σαμαρά, δέχθηκε σήμερα ένα τηλεφώνημα από τον Κύπριο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με πληροφορίες του μπλογκ Ολύμπια.

Σε αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν, της μετέφερε την αντίδραση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με τον κ. Ι. Κασουλίδη να την επιπλήττει, επειδή προασπίστηκε την Κύπρο έναντι της Τουρκίας!

Οι ίδιες πηγές μας έλεγαν ότι το τηλέφωνο πήρε “φωτιά” καθώς η συνομιλία Κασουλίδη – Θεοχαρους ήταν ιδιαίτερα έντονη και από τις δυο πλευρές..

Ολως περιέργως πάντως, το θέμα δεν έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα, αν και αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών της χώρας, με βαρύτατες καταγγελίες.

Λύσσαξε ο Τουρκόσπορος!
Με απίστευτες καταγγελίες η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους (απορούμε γιατί βρίσκεται ακόμα σε αυτό το κόμμα) απαντά σε πληροφορίες που θέλουν έξαλλο τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο μαζί της, μετά τις ερωτήσεις μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφήνοντας άφωνο τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι ο Βενιζέλος ζητά την κεφαλήν της επί πίνακι!

Όλα ξεκίνησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την κα. Θεοχάρους να επιτίθεται στον ΥΠΕΞ Βενιζέλο και αφήνει άφωνο τον Σαμαρά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Η ευρωβουλευτής ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


σταματήστε-τον-βενιζέλο-εθνικά-επικίνδυνος-αυτός-και-όσοι-τον-στηρίζουν-1

Σήμερα η κ. Θεοχάρους απάντησε μέσω facebook καταγγέλλοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, ο Βενιζέλος έξαλλος ζήτησε την καρατόμησή της! Μάλιστα αναφέρει ότι “ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα”!
Εύγε Θεοχάρους!
tanea-london.net,oneminute.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»! ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ!

ΔΗΜΑΡΑΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ Ν’ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ»!
Του Μάκη Βραχιολίδη
Ο 67χρονος Βασίλης Στεφανάκος, άνεργος και με σοβαρά προβλήματα υγείας (έχει χρόνιο άσθμα και κολπική μαρμαρυγή), στα τέλη Ιουνίου έζησε το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας και των νοσοκομείων που αρνούνται τη νοσηλεία σε όποιον ασθενή έχει αρνηθεί να παραλάβει ΑΜΚΑ! Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο παθών, αν και του παρουσιάστηκαν έκτακτα προβλήματα με την υγεία του, όπως συνεχής χαμηλός αιματοκρίτης και έντονο θωρακικό άλγος (προοίμιο εμφράγματος) περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να μπορέσει να σώσει τη ζωή του! Κανένα νοσοκομείο δεν δέχτηκε να τον νοσηλεύσει για διάστημα ικανό που να αποκαθιστούσε την υγεία του. Το «Σισμανόγλειο» νοσήλευσε για 4 μέρες τον κ. Στεφανάκο, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι ανασφάλιστος και χωρίς ΑΜΚΑ, τον ξεφορτώθηκε (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του),  για να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική τα νοσοκομεία «Σωτηρία» (του είπαν ότι δεν είχε καρδιολόγο!), «Ευαγγελισμός» και «Αλεξάνδρα»!
Ο Βασίλης Στεφανάκος προέρχεται από το Σικάγο, όπου όσο διάστημα διέμενε εκεί προσέφερε τις υπηρεσίες του στα σπαστικά παιδιά. Τα τελευταία 30 χρόνια όμως που βρίσκεται στην Ελλάδα, «έκανα δουλειές τέτοιες, όπως τον νεωκόρο, για να μην μπλέξω με το κράτος», υπογραμμίζει ο κ. Στεφανάκος. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε στη ζωή του, έχοντας τη βοήθεια του χριστιανικού συλλόγου «Πύρινη Ρομφαία», του μεροκάματου που έβγαζε ως νεωκόρος και της στέγης που του προσφέρει σε μια αποθήκη στην περιοχή του Θησείου, μια καλή συμπολίτισσά μας. 
Τώρα όμως που χρειάστηκε την Πολιτεία σε σοβαρό πρόβλημα υγείας, μάλλον αισθάνθηκε την εγκατάλειψή της.
«Στο Σισμανόγλειο παρέμεινα 4 ημέρες αλλά μόλις μου ζήτησαν βιβλιάριο και ΑΜΚΑ και τους είπα ότι δεν ξέρω τι είναι αυτά, δεν έχω τίποτε, θύμωσαν και με έδιωξαν».
Πώς σας έδιωξαν; Σας είπαν «σήκω φύγε γιατί δεν έχεις ΑΜΚΑ»;
Στεφανάκος: Όχι, αλλά με έδιωξαν με τον τρόπο τους. Είπαν, «πρέπει να αδειάσει το τμήμα αυτό, πάρε τα φάρμακά σου, είσαι εντάξει από εμάς». Επειδή έπρεπε να κάνω και άλλες εξετάσεις οι οποίες όμως απαιτούσαν λεφτά και εγώ δεν τα είχα, με ξεφορτώθηκαν! Μου έδωσαν τέσσερα φαρμακάκια και τελείωσαν!
Κι έτσι αναγκαστήκατε να πάτε σε άλλο νοσοκομείο;
Στεφανάκος: Το ίδιο βράδυ που γύρισα σπίτι μου είχα έντονες αρρυθμίες και η αναιμία παρέμενε.  
Σε ποιο άλλο νοσοκομείο νοσηλευτήκατε;
Στεφανάκος: Στο «Αλεξάνδρα» με κράτησαν 2 μέρες αλλά μόλις κατάλαβαν ότι δεν έχω λεφτά ούτε ΑΜΚΑ, με έδιωξαν. Προσπαθούσαν να με ξεφορτωθούν με τρόπο για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους: “Δεν έχουμε τέτοια μηχανήματα…”. Όμως κάποιον άλλον δίπλα μου τον δεχτήκανε για το ίδιο πράγμα επειδή είχε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. 
Τα ίδια έγιναν και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 67χρονος ανασφάλιστος.
Η κυβέρνηση Σαμαρά μοιάζει αποφασισμένη να εξοντώσει τους ανασφάλιστους και μη διαθέτοντες ΑΜΚΑ! Είτε από λόγους θρησκευτικής συνείδησης αρνούνται να πάρουν τον ΑΜΚΑ είτε από οτιδήποτε άλλο, είναι φρικτό μια ευνομούμενη και θεωρούμενη πολιτισμένη χώρα να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες: να τους κόβει τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
  
Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «Σισμανόγελιο», «Ευαγγελισμός». Από το ένα νοσοκομείο στο άλλο έτρεχε ο κ. Στεφανάκος προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Δείτε τις εξετάσεις που έκανε στο «Σισμανόγλειο» και δείχνουν αιματοκρίτη 32 με φυσιολογικά όρια από 41-51. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι χαμηλά (4,10), τα Ηωσινόφιλα έχουν σπάσει τα κοντέρ (10,6 με φυσιολογικά όρια από 1-6), τα μονοπύρηνα πάνω από τα όρια (11,2, ενώ η φυσιολογική κλίμακα είναι από 2-10). Όπως καταγγέλλει ο ασθενής, μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, μόλις έμαθαν ότι δεν είχε λεφτά και ασφάλεια τον έδιωξαν με εύσχημο τρόπο από το νοσοκομείο! 


ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»

Οι κ. κ. Δημαράς και Αβραμίδης, βουλευτές των ΑΝΕΛ, έχουν εκδηλώσει εδώ και καιρό έμπρακτο ενδιαφέρον για τους χιλιάδες εκείνους πολίτες που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης αρνήθηκαν  να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ, θεωρώντας ότι συνδέεται με τον αριθμό «666» που αναφέρεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννου.  Οι βουλευτές καταθέτουν συνεχείς ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, κάνοντας λόγο για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος από την πλευρά της κυβέρνησης, που στερεί σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους αρνητές του ΑΜΚΑ! Καμία όμως απάντηση δεν έχουν πάρει!
Η σιωπή τους δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Διαβάστε δύο από τις τελευταίες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών αντίστοιχα.  
ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ  και  ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Θέμα : «Παραβίαση από την Πολιτεία θεμελιωδών Συνταγματικών αρχών στους
                αρνούμενους το ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης. Ζητούνται αναλυτικά
                στοιχεία»

Κύριε Υπουργέ,
Επανακαταθέτουμε  την από 18/2/2014 με αριθ. Πρωτοκ  6413.781 Ερώτηση και Α.Κ.Ε, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος και της μη απάντησης σας έως σήμερα, γεγονός που αντιβαίνει την θεσμική πρακτική του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
 Με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν.3655/2008,  από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής  Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας. Στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που για θρησκευτικούς λόγους αρνήθηκαν να πάρουν ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση της  σύνταξης τους καθώς επίσης και σε υπηρεσίες υγείας, γι αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους, μη απολαμβάνοντας των ισχυουσών Συνταγματικών Διατάξεων.
Βασική και θεμελιώδης αρχή του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση να σέβεται , να προστατεύει την αξία του ανθρώπου και η οποία απαγορεύεται να αναθεωρηθεί. Η άποψη των πολιτών  να αρνούνται την χορήγηση ΑΜΚΑ λόγω παραβίασης της θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης τους δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να παραβιάζει την παραπάνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη, να κατακρατεί μισθούς και συντάξεις και να μη προσπαθεί να δώσει μια δίκαιη λύση .
Ερωτάστε  κύριε Υπουργέ:
1. Γιατί η Πολιτεία αφήνει αβοήθητους τους πολίτες που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ επικαλούμενη ένα τυπικό νόμο, εξαθλιώνοντάς τους,  αρνούμενη να δώσει μια δίκαιη λύση, ενεργώντας σε βάρος θεμελιωδών συνταγματικών αρχών;
2. Στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν συσσωρευτεί ποσά από μη αποδοθείσες συντάξεις για τους παραπάνω λόγους. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά την επικράτεια που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν τους αποδίδονται οι συντάξεις τους;
 Υπάρχουν  αναλυτικά στοιχεία; Εάν ναι, ζητάμε να κατατεθούν αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο αρμοδιότητάς σας.

Αθήνα     2/7/2014  
Αριθ. Πρωτοκ                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ANAΦΟΡΑ

    ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

      Θέμα : « Αυθαίρετη διακοπή σύνταξης από το Γ.Λ.τ Κ σε απόστρατο Αξιωματικό του Π.Ν 
                      λόγω μη αποδοχής ΑΜΚΑ για λόγους θρησκευτικής συνείδησης »

Κύριε Υπουργέ,
ο αντιπλοίαρχος Ε.Α του Π.Ν κ. Δανδουλάκης Στυλιανός, συνταξιοδοτούμενος από το ΓΛΚ,,
με την υπ’αριθμ. πρωτοκ. 00020819/28-3-2014 προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικής  Δ/νσεως Φορολογίας και Εισοδήματος και της αρ.πρωτοκ. 1924/31-3-2014 αίτησής του προς την ΔΟΥ Χανίων-Κισσάμου, τις οποίες σας επισυνάπτουμε και οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τις υπηρεσίες σας έως σήμερα, αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες διαβίωσης που του δημιούργησε η μη καταβολή των συντάξεών του, επειδή για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν καταχωρήθηκε στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε/ΑΜΚΑ.
Παρακαλούμε να απαντηθούν οι αιτήσεις του και να δοθεί λύση παροχής των ποσών των συντάξεων που δικαιούται και δεν έλαβε, τη στιγμή που το Μετοχικό Ταμείο Πολ. Ναυτικού δέχεται να του καταβάλλει το πενιχρό μέρισμα που δικαιούται, με χρήση της ταυτότητας και του αριθμού Μητρώου του, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση Αριθ, ΒΤ-5940/2013 του Β’ τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, της δημόσιας συνεδρίασης της 6.11.2013.
Παρακαλούμε να δοθεί  λύση σε ότι αφορά την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του ΓΛΚ ,οι οποίοι υπήρξαν συνεπέστατοι στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν επιθυμούν να λάβουν ΑΜΚΑ και διακόψατε την πληρωμή των συντάξεων τους.
Συνημμένες οι : 1) Α.Π 00020819/28-3-2014 προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικής  Δ/νσεως Φορολογίας και Εισοδήματος και 2) της αρ.πρωτοκ. 1924/31-3-2014 αίτησής του προς την ΔΟΥ Χανίων-Κισσάμου, τ από 31-3-2014 /1924, αιτήσεις του Αντιπλοίαρχου Ε.Α κ. Στυλιανού Δανδουλάκη

Αθήνα 2. 7.2014
Αρ.Πρωτοκ.
                                   ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ                                              ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

" Ελεύθερη Ώρα"


ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ,"ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 1.700!

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!

Πολύ γνωστά ονόματα που στοχοποιούνται και παρακολουθούνται από την ΕΥΠΙ ως "υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής" βρίσκονται στη λίστα των 1.700 που έχει αναρτηθεί από πρακτορίστικο αμερικάνικο site. Όσο όμως γνωστά ονόματα είναι, άλλο τόσο αποτελούν την.... τελευταία τρύπα της φλογέρας, μια και όσοι βρίσκονται στη λίστα, ουσιαστικά και πρακτικά δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Γνωρίζουμε καλά τα ονόματα και είμαστε σε θέση, μετά λόγου γνώσεως να το πούμε αυτό. Προσέξτε: ο ένας γνωρίζεται φιλικά με τον Ηλία Παναγιώταρο, ο άλλος παρευρέθη στον γάμο του Παναγιώταρου, ένας άλλος πήρε συνέντευξη από τον Παναγιώταρο, ενώ ένας ακόμη έχει γνωριμία με τον Παναγιώταρο και υπήρξε πρώην δήμαρχος της περιοχής! Όλοι δηλαδή ή τουλάχιστον οι περισσότεροι "υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής", όπως τους έχει καταγράψει η λίστα δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, απλά το όνομά τους  κρεμάστηκε στη λίστα επειδή συνδέθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Παναγιώταρο ο οποίος -ως γνωστόν- είναι πολλά χρόνια κάτοικος Παπάγου!!! 
Απίστευτο και όμως αληθινό; Πρόκειται γι' αυτό που είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ)Στο τσιγκέλι βρίσκονται επαγγελματίες, ευϋπόληπτοι οικογενειάρχες, επιστήμονες, διανοούμενοι, δικηγόροι όλοι ανήκοντες στη μικρομεσαία τάξη.
Εκτός λίστας πάντως είναι ο Ηλίας Αποστολόπουλος για τον οποίο πολύς λόγος είχε γίνει -κατά την προεκλογική περίοδο- από τον Χάρη Κουγιουτζόπουλο, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές ότι έχει στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και προκαλώντας τον να απαντήσει ότι δεν συνδέεται με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 
Το όνομα λοιπόν του Ηλία Αποστολόπουλου δεν αναφέρεται πουθενά στην λίστα των "υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής". Μήπως αυτό αποτελεί την απάντηση του Ηλία στον Χάρη;

ΙΔΟΥ! Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ 1700 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ "ΠΑΚΕΤΟ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!!

Πρακτικές της σφαγής του Κατύν από τους σύγχρονους νεοναζιστές-παγκοσμιοποιητές! Φακέλωσαν 1.700 μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες, διανοούμενους για να τους παραδώσουν στα ...στρατόπεδα συγκέντρωσης! 
Η νέα τάξη πραγμάτων εφαρμόζει πρακτικές των ναζιστών του 1940! Τα ονόματα και όλα τα προσωπικά δεδομένα 1.700 πολιτών μέσω  της ΕΥΠ κρεμάστηκαν σε λίστα-τσιγκέλι ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής! Η λίστα αναρτήθηκε σε αμερικάνικο διαδικτυακό ιστότοπο! Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, η λίστα παραδόθηκε στις ΗΠΑ οπότε οι στοχοποιημένοι έχουν μπει στα κιτάπια του παγκόσμιου συστήματος! Έχουν καταγραφεί στη μαύρη λίστα όσοι εκστόμισαν έστω και ένα λόγο υπέρ της Χρυσής Αυγής ή επειδή έκαναν σκληρή αντιπολίτευση εναντίον του Σαμαρά! Έστω και αν δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή γράφτηκαν στην black list ως υποστηρικτές της και παραδόθηκαν στα χέρια της νέας τάξης πραγμάτων. Είπε για παράδειγμα ο τάδε, ότι αδίκως και παρανόμως διώκεται το κόμμα του Μιχαλολιάκου; Τον έχωσαν στη λίστα των υποστηρικτών της! Είχε κάποιος μια γνωριμία με τον Παναγιώταρο; Επειδή παράλληλα έχει μπει στο ρουθούνι του τάδε υπουργού του Σαμαρά ή και στον ίδιο τον Σαμαρά, είναι μέσα κι αυτός, στη λίστα ως «υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής! Πήρε ο τάδε δημοσιογράφος συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο; Στην… κρεμάλα κι αυτός! Και δεν μιλάμε για δημοσιογράφο-ογκόλιθο τύπου Τράγκα! Περιέργως όλοι οι…μεγάλοι βρίσκονται εκτός της λίστας των 1.700! Λες και κάποιο αόρατο χέρι τους προστατεύει. Στο τσιγκέλι, όπως είπαμε βρίσκονται επαγγελματίες, ευυπόληπτοι οικογενειάρχες, επιστήμονες, διανοούμενοι, δικηγόροι όλοι της μικρομεσαίας τάξης.
Η πρακτική της νέας τάξης πραγμάτων θυμίζει τη... Σφαγή του Κατύν που εφήρμοσαν οι κομμουνιτές της ΕΣΣΔ κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαβάστε τι ήταν ή σφαγή του Κατύν όπως αναφέρεται στην wikipedia:

Σφαγή του Κατύν (γερμανικά: Massaker von Katyn, πολωνικά: zbrodnia katyńska, ρωσικά: Катынский расстрел) ονομάζεται το έγκλημα των μαζικών εκτελέσεων χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου, που διαπράχθηκε από τη μυστική αστυνομία Μαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων (γνωστότερο από τα αρχικά NKVD ως Νι-Κα-Βε-Ντε) της Ε.Σ.Σ.Δ. κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940.
Σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Πολωνίας, εντός του Ρωσικού εδάφους, παρά το δάσος του Κατύν, που βρίσκεται 6,5 χλμ. από την ομώνυμη πόλη, θανατώθηκαν κατά χιλιάδες, κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Κοζέλσκ. Ομοίως και σε άλλες περιοχές, εκτελέστηκαν κρατούμενοι των στρατοπέδων του Οστασκόφ και του Στάρομπελσκ, καθώς και από φυλακές της δυτικής Λευκορωσίας και δυτικής Ουκανίας. Το γεγονός της σφαγής επηρέασε βαθιά τις σχέσεις Πολωνίας και Σοβιετικής Ένωσης για αρκετά χρόνια. Εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων έφτασε περίπου τις 22.000. Η πρώτη δημόσια αναφορά στο γεγονός της σφαγής του Κατύν έγινε στις 11 Απριλίου του 1943 μετά από ανακοίνωση αρχών της Ναζιστικής Γερμανίας περί της ανακάλυψης ομαδικού τάφου στο Σμολένσκ. Η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη, επιρρίπτοντας τη στη Ναζιστική Γερμανία μέχρι το 1990, όταν επισήμως αναγνώρισε και καταδίκασε το έγκλημα εκ μέρους της NKVD, όπως και μεταγενέστερες προσπάθειες συγκάλυψής του. Το 2008 τα ρωσικά δικαστήρια προχώρησαν σε αποχαρακτηρισμό των σχετικών σοβιετικών αρχείων και το 2010 η Ρωσία αναγνώρισε πως η σφαγή του Κατύν διαπράχθηκε με εντολή του Ιωσήφ Στάλιν και της σοβιετικής ηγεσίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας υποστηρίζει και σήμερα πως υπεύθυνη για τη σφαγή είναι η Ναζιστική Γερμανία, ενώ η Ρωσική κυβέρνηση, πέραν της αποδοχής των συμβάντων, απέφυγε να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό της γενοκτονίας ή των εγκλημάτων πολέμου για τα γεγονότα.
Αν και δεν διασώζεται κανένα έγγραφο που να μαρτυρά το κίνητρο του Στάλιν για την απόφαση της μαζικής εκτέλεσης των κρατουμένων, ισχυρή θεωρείται η άποψη μεταξύ Ρώσων και Πολωνών ιστορικών πως την έλαβε, έστω εν μέρει, διότι συνιστούσαν μια ελίτ μελλοντικών ηγετών υπέρ μιας ανεξάρτητης Πολωνίας.

Ο Στέφανος Χίος στοχθεσινό  του ρεπορτάζ στην "Ελεύθερη Ώρα" δίνει την πραγματική διάσταση στο γεγονός. «Το έχουμε πει πολλές φορές για τον ρόλο που παίζουν ΚΥΠατζήδες και τρωκτικά του πρακράτους. Λαμόγια που πρόσκεινται στην αυλή του προδότη Σαμαρά και των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν. Όλους αυτούς που έχει βάλει ο τουρκόμπεης της Πύλου, για να παρακολουθούν τους πολίτες. Τα τηλέφωνά τους και την προσωπική τους ζωή. Ακόμη και πού κοιμούνται το βράδυ.
Το παιχνίδι χόντρυνε κι έχει αρχίσει εδώ και καιρό να γίνεται επικίνδυνο. Από μία διαβολική σύμπτωση, γνωστός δικηγόρος από πληροφορίες που είχε εδώ και μέρες, αντιλήφθηκε ότι σε πρακτορικό και ύποπτο αμερικάνικο blog στο διαδίκτυο  έχουν αναρτηθεί και εξακολουθούν να υπάρχουν κρεμασμένα 1.700 ονόματα πολιτών με την ένδειξη «υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής». Τα ονοματεπώνυμα είναι κατανεμημένα με τις ενδείξεις, όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο. Σαν να ανήκουν σε λίστες παρακολούθησης  υπηρεσίας ασφαλείας, να έκαναν ένα απλό copy όσοι διαχειρίστηκαν με κακουργηματικό τρόπο προσωπικά δεδομένα  και να τα διοχέτευσαν στο internet. Ρωτάμε: πώς είναι δυνατόν επαγγελματίες, έμποροι, γνωστοί επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί, πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και νοσηλευτές νοσοκομείων να έχουν φακελωθεί με τόσο άγριο και αδίστακτο τρόπο από βρώμικα χέρια; Και να υποδεικνύονται -είναι ή δεν είναι αυτό αφορά τους ίδιους-  ως «υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής»; Με ποιο δικαίωμα καταλύθηκε το Σύνταγμα με τόσο βρωμερό τρόπο;».
Μάλιστα ο Στέφανος Χίος κάνει έναν εύστοχο παραλληλισμό με την περίπτωση του Σνόουντεν: «Ως γνωστόν ο μυστήριος κύριος Σνόουντεν είναι Αμερικανός τεχνικός (διαχειριστής συστημάτων) που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και CIA. Ο Σνόουντεν διέρρευσε στον τύποαπόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Βασικός του συνεργάτης ήταν ο Γκλεν Γκρινγουολντ της εφημερίδας Γκάρντιαν (Λονδίνο) στην οποία και δημοσιεύτηκαν μια σειρά από εκθέσεις βασισμένες στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν τον Ιούνιο του 2013. Ο Σνόουντεν αποκάλυψε πληροφορίες για μια σειρά από απόρρητα προγράμματα των μυστικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών τηλεφωνικών μεταδεδομένων και των προγραμμάτων παρακολούθησης.

Τώρα το παραμύθι άλλαξε. Αυτή τη φορά διακινούν λίστα με τους υποτιθέμενους «1.700 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής», προκειμένου να στοχοποιήσουν πολίτες. Με λίγα λόγια στοχοποιούν πολίτες στην κοινωνία αλλά και στην κάνη των πολυβόλων ένοπλων ομάδων του Αντάρτικου της Πόλης εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο ζωής». 

ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ. ΔΕΙΤΕ...



Αν μη τι άλλο ο Γιάννης Κεχρής έχει πείσμα, αστείρευτη θέληση και είναι ειλικρινής. Αυτό που λέει το κάνει πάντα. Και δεν το αφήνει ποτέ στη μέση. Το φέρνει εις πέρας ό,τι και να γίνει. Είπε ότι θα κατέβει για δήμαρχος και την κούρσα την έφερε ως το τέλος. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μαραθώνιο δρόμο. Ο Γιάννης είπε ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα ξεκινήσει προπονήσεις για τον επόμενο Μαραθώνιο δρόμο και ήδη έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές και προπονείται εντατικά για τον Μαραθώνιο του Νοεμβρίου. 
Του βγάζουμε το καπέλο!  

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ?

από τον Peter Triantafyllos Toronto

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ?
Γράφει ο κύριος Παναγιώτης Αποστόλου στο αρθρο του ( ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ )
Συζητούσα με εναν φίλο μου το θέμα της συνταξής του . Η αγανάκτησή του ξςχείλιζε για την γενικότερη κατάσταση της σημερινής ΅Ελλάδας. Μου αποκάλυπτε πως μετά από 38 χρόνια επίμονης εργασίας στον ιδιοτικό τομέα κατέθεσε πριν από 17 μήνες τα ενσημά του που ολα ήταν σε ενα ασφαλιστικό ταμείο ( ΙΚΑ ) και περιμένει να λάβει την κύρια σύνταξη.
Ομως από το ΙΚΑ έλαβε την απάντηση πως ακόμη επεξεργάζονται τα ένσημα του πρώτου τριμήνου του 2012 όσων ασφαλισμένων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επί της ουσίας δηλαδή υπολείπονται ενός χρόνου για να φτάσουν στην ημερομηνία θεμελιώσεως του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του φίλου μου.
Εαν λοιπόν αναλογισθούμε πως για κάθε πραγματικό μήνα απαιτείται από το ΙΚΑ το διπλάσιο η τριπλάσιο αυτού του διαστήματος αντιλαμβανόμεθα ολοι μας πως για να λάβει την κύρια σύνταξη θα πρέπει να περάσουν 3 χρόνια.
Και τώρα πως συμταξιοδοτήθηκα εγώ ( και ο κάθε Καναδέζος ) Οταν έκλεισα τα 40 μου χρόνια το CPP ( Καναδικό ΙΚΑ ) μου έστειλε ενα statement και μου εξηγούσε πόσα χρήματα είχα πληρώσει σε ένσημα. Το ίδιο έκανε οταν έγινα 50 χρονών.
Οταν έγινα 59 χρονών μου έστειλαν το statement και μια ενημέρωση που μου εξηγούσε οτι εαν επιθυμούσα μπορούσα τον επόμενο χρόνο που θα έκλεινα τα 60 να πάρω τη συντξή μου μειωμένη. Και ακριβώς πόσα θα έπερνα. Δεν ήθελα δεν απάντησα και τέλειωσαν ολα εκεί.
Οταν έκλεισα τα 64 χρόνια μου μου έστειλαν την τελευταία ειδοποίηση. Μου έστειλαν ιδικό φάκελλο με όλες τις φόρμες που χρειαζόταν τις συμπλήρωσα και τις επέστρεψα στο department που χειριζόταν την ολη υπόθεση. Αυτή ήταν ολη η διαδικασία . Οταν έκλεισα τα 65 μου άρχισαν να καταθέτουν τα χρήματα στο λογαριαζμό μου χωρίς άλλη διαδικασία.
Νομίζω οτι πιό απλό δεν γίνεται. !!!!
Σε τοπική εφημερίδα διάβασα για μια διεθνής έκθεση και η διαδικασία που γίνεται για το πως βγαίνουνε οι λίστες με τα καλήτερα κράτη. Αυτό γίνεται βάση βαθμολογιών που λαμβάνουν οι χώρες σε βασικούς τομείς οπως, ειρήνη - ασφάλεια - ευημερία - ισότητα - υγεία - περιβάλλον - εξυπηρέτηση - και άλλα. Βγαίνει ενας μέσος ορος που ορίζει πια θέση κατέχει η κάθε χώρα σε αυτήν την ιδιότυπα βαθμίδα.
Στην συγκεκριμένη μελέτη η οποία βασίζεται οχι σε αυθαίρετα στοιχεία αλλά στα επίσημα των Ηνωμένων Εθνών . Ελαβαν μέρος 125 χώρες.
Να σημειωθεί οτι την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν...--- Ιρλανδία ( ειχαν και αυτή μνημόνια ) Φιλανδία - Ελβετία - Ολλανδία - και η Νέα Ζηλανδία. Νεα Ζηλανδία που το 1995 εαν δεν απατούμε ολοι της οι υπουργοί δήλωναν επάγγελμα -- Γεωργός. Ο Καναδάς είναι στην 12η θέση και η Ελλάδα στην 30η. Το χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και στο προνομιακό πεδίο του πολιτισμού η Ελλάδα κατέλαβε την 36η θέση.
Συμπέρασμα. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ . Την διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι που ζούν και διοικούν στον κάθε τόπο ( κράτος ) ΣΗΜΕΡΑ. !!!!!! Και οχι τι έκαναν και έγραψαν οι παπουληδές μας ( τους )

ΚΟΥΪΚ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ¨Η ΤΟ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ» ΔΕΗ;»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Βουλευτής Επικρατείας και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος ως επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έκανε την εξής δήλωση:

«Άραγε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνει την επίταξη «υπερασπιζόμενη», έναντι του φόβου διακοπών ρεύματος, το δικαίωμα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ηλεκτροδότηση ή για το δικό της «δικαίωμα», με μνημονιακές δεσμεύσεις, να ξεπουλήσει χωρίς αντιρρήσεις και αντιδράσεις ένα εθνικό αγαθό, την ΔΕΗ, που έκτισε ο ελληνικός λαός με τα δικά του χρήματα, επί δεκαετίες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας;


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εμμένουμε στην απόσυρση του αντεθνικού νομοσχεδίου».

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρυσαυγίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών κατά την διάρκεια της άφιξης του Νίκου Μιχαλολιάκου με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν τανώντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έναν δημοσιογράφο και μία φωτορεπόρτερ.
Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής τον έριξαν κάτω και τον πάτησαν στο πρόσωπο.
Επίσης, επιτέθηκαν στη φωτορεπόρτερ και την κλότσησαν.
tribune.gr

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ...ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΕΓΕΡΘΗΤΙ!

Στη «Νέα Ελλάδα» των Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου, που τελούν υπό τις οδηγίες των Τρόικα και Ε.Ε., όποιος σηκώνει κεφάλι στην σκληρή οικονομική πολιτική που ακολουθείται, δέχεται και τη «δημοκρατική στάση» της κυβέρνησης. Βίαιη καταστολή ως παράδειγμα για τους επόμενους που σκέφτονται να μην δεχθούν τις «δίκαιες» πολιτικές που επιβάλλονται. Έτσι και στην περίπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αμέσως η κυβέρνηση, μη χάνοντας καθόλου χρόνο, διέταξε επιστράτευση… Έτσι απλά και δημοκρατικά!!!
Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Όπως σημείωσε, «μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους».
«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Συνεχίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
«Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.
hellasforce.com

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

Κάποιες φορές τον βλέπεις και είναι να τον λυπάσαι, έτσι πεσμένο στα τέσσερα, όπως κατά δήλωσή του αρέσκεται.

Άλλες πάλι φορές παρασύρεσαι από αυτήν την αδυναμία σου να ερμηνεύσεις την συμπεριφορά του, την απίστευτη αδιαφορία του για την υστεροφημία του και σκέφτεσαι ότι κάποιοι ασφαλώς τον κρατάνε από τα ούμπαλα για τις βρομιές που έχει κάνει στο παρελθόν. Άγνωστο τι βρομιές, αλλά πάντως βρομιές -κι έτσι τον χρησιμοποιούν αυτοί οι ανθέλληνες ως υποχείριό τους. Ακόμα χειρότερα, όταν κυλιέσαι ακόμα βαθύτερα στον βούρκο της συνωμοσιολογίας και σκέφτεσαι ότι οι επίλεκτοι από την Διεθνή των οικονομικών δολοφόνων, τον έχουν κάνει να έχει χεστεί επάνω του, από τον φόβο του, ο καημένος.

Είναι κι οι άλλες φορές, όλο και συχνότερα καταλήγεις στην τελευταία αυτή εκδοχή, που πιθανολογείς ότι ο άνθρωπος αυτός είναι για τα σίδερα!

Ο λόγος, ασφαλώς, για το θλιβερό ανθρωπάριο που με την ψήφο μας ορίσαμε πριν δυο χρόνια ως πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Όποια, όμως, κι αν είναι η ρίζα του προβλήματος, το πρόβλημα παραμένει και δεν είναι άλλο από αυτόν τον διαβόητο Εφιάλτη του 21ου αιώνα που κηδεμονεύει, μαζί με την απρεπή κουστωδία των υπουργών και των συμβουλατόρων του, τις ζωές μας. Εφιάλτης, ακριβώς όπως ο κοντοχωριανός του πρόγονος και γράψε το σε παρακαλώ όπως στο λέω! Διότι έτσι θα γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας, το όνομά αυτού του εξωμότη που παριστάνει ετούτες τις ζοφερές ώρες τον πρωθυπουργό της χώρας μας και την καταληστεύει, ως ο χειρότερος κακοποιός γενίτσαρος ή αναίσχυντος τυχοδιώκτης.

Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε ξανά σ’ αυτήν την ανώφελη  συζήτηση αφού δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλυφθεί ξανά ο τροχός και τα λέγαμε και προχθές: είναι σχιζοφρενική η εμμονή στο ξεπούλημα της επιχείρησης παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί όλοι οι σοβαροί και καταρτισμένοι άνθρωποι πάνω σ΄ ετούτον τον πλανήτη, συμφωνούν ότι η επιχείρηση ηλεκτροδότησης μιας χώρας είναι φυσικό μονοπώλιο.

Αλλά αυτά που καταγγέλλονται, αυτήν την ώρα, αυτά που αποκαλύπτονται ετούτη τη στιγμή, είναι τερατώδη! Δεν είναι ούτε αστείο ούτε επιτρεπτό να τους αφήνουμε να ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής την περιουσία που δημιούργησαν με τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα τους, οι παππούδες και οι πατεράδες μας. 

Είναι ντροπή, σου λέω!

Σου θυμίζω αυτό που σημείωνα τις προάλλες και βάλε το καλά στο μυαλό σου: το μόνο που πρέπει να μας εκπλήσσει είναι αυτός ο ιδιότυπος μιθριδατισμός μας. Αυτή η έλλειψη συγκίνησης μας, αυτή η αδυναμία αντίδρασης μας, απέναντι στη συμμορία των αναίσχυντων που ζεσταίνοντας τα ελικόπτερα, κάνουν καθώς φαίνεται, την τελευταία μεγάλη τους αρπαχτή!

Και σου επαναλαμβάνω, ότι πρέπει κάτι να κάνομε, επιτέλους! Να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, κάτι τέλος πάντων, να βγούμε στους δρόμους, ξέρω 'γω!? Κάτι!

Πόσες φορές σου έχω περιγράψει το όνειρό μου για εκείνην την μαγική καλοκαιρινή βραδιά, καλή ώρα σαν την αυριανή, που όλοι μαζί ταυτόχρονα, θα κλείσομε, λέει, τους δέκτες των τηλεοράσεών μας, λίγο πριν από το σούρουπο, εκεί, κάπου λίγο πριν αρχίσει το δελτίο των οχτώ∙ όλοι μαζί, σιωπηλοί, χωρίς συνεννόηση αναμεταξύ μας, χωρίς καθοδήγηση από κανέναν.

Κάτι όνειρα όμως, ε!?

Κι όλοι μαζί θα βγούμε, λέει, στους δρόμους σιωπηλοί. Ούτε σημαίες ούτε νταούλια ούτε ταμπούρλα. Ούτε φωνές ούτε συνθήματα. Μόνο σιωπηλοί και μονιασμένοι, θα κατέβομε και θα πλημμυρίσομε τις πλατείες των χωριών και των πόλεών μας τεθλιμμένοι∙ για ν' ανάψομε από ένα κερί όλοι μας στη μνήμη της κάθε μιας και για τον κάθε έναν από όλους αυτούς που "έφυγαν" για πάντα, που τους έχει ήδη καταπιεί η κρίση.

Γι’ αυτούς που τέλεψαν επειδή τα φάρμακα τους ήταν πολύ ακριβά για να τα πληρώνουν.

Για εκείνον τον άνεργο μουσικό, θα τον θυμάσαι, που πήδηξε, αφού έσπρωξε πριν από αυτόν την κατάκοιτη μάνα του, στο κενό.

Για τον παππούλη που η ψυχή του έφυγε μέσα από την πλατεία Σύνταγματος ή για τον άλλο που έπεσε προχθές κάτω από το τρένο –οριστική στάση «Ακρόπολη». 

Μακριά η λίστα των απόντων από το αυριανό βραδινό προσκλητήριο.

Ένα κερί στο χέρι ο καθένας μας, να καίει για όλους τους νεκρούς, άσημους και διάσημους, δηλωμένους και αδήλωτους, όλους τους νεκρούς του Μνημονίου.

Κι έτσι σιωπηλοί θα βροντοφωνάξομε, ναι, σιωπηλοί, όπως στο λέω, θα βροντοφωνάξομε: «Φτάνει πια!»

Και να έχει φτάσει, πια… Αμήν!

my-pillow-book.blogspot.gr

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ;;;

Ο άνεμος που φυσά στην Αττική είναι κατά περιόδους σφοδρός και βεβαίως εξαιρετικά επικίνδυνος. 
Η πρόσβαση στον Υμηττό έχει απαγορευτεί ή...τρίχες; Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τι κάνει; Θα στείλει φαντάρους να φυλάνε το βουνό μας ή όχι; 
Υπουργέ, κάνε το καθήκον σου για την προστασία των βουνών της Αττικής! Ακούς;;;

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ.... (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY TOY ΣΑΜΑΡΑ!)

1) Η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει για την Ελλάδα… 

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ίσως να αποδειχτεί η κρίσιμη περίοδος αποκάλυψης της αποτυχίας καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για την πιθανότητα κατάρρευσης των εσόδων. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν καταρρεύσει ήδη και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι που δεν λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος να σκέφτονται πως πολύ σύντομα ενδέχεται να του ζητηθούν ευθύνες απόκρυψης της κατάστασης… 

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 6 δισ. Ευρώ που αθροίζουν έξι διαφορετικοί φόροι. 

Μέχρι τώρα έχουμε πάνω 2,6 εκατ. φορολογούμενους να χρωστάνε περί τα 65 δισ. Ευρώ. Το ερώτημα είναι στο τέλος του χρόνου κατά πόσο θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 3 εκατ. φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές και το άθροισμα των 70 δισ. Ευρώ ανεξόφλητων οφειλών; 

Με μαθηματική ακρίβεια συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε, χωρίς να λάβουμε υπόψη την πτώση των εξαγωγών, παρά την μείωση του εργατικού κόστους. 

Στο τέλος του 2012 ο αριθμός όσων χρωστούσαν στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 1,274 εκατ. φορολογούμενοι και τον Ιανουάριο του 2014 είχαν φτάσει τα 2,653 εκατ. φορολογούμενοι. 

Η υπέρβαση του αριθμού των 3 εκατ. φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές αποτελεί συμβολικό μέγεθος, καθώς για πρώτη φορά οι έχοντες ληξιπρόθεσμες θα υπερβούν το 50% του συνόλου των φορολογουμένων που υπολογίζονται στα 5,8 εκατ. 

Οι εξαγωγές συνεχίζουν να διαλύονται ενώ ο μόνος τομέας που κρατά όρθια τη χώρα, εκτός των δανειστών, είναι η ευμετάβλητη τουριστική κίνηση, χάρη σε μια ευνοϊκή διεθνή συγκυρία( Αναταραχή στη Μέση Ανατολή, υψηλά έσοδα από πετρέλαιο στη Ρωσία, διεθνής «φούσκα» ρευστότητας…). 

Τα μνημόνια τελείωσαν μαζί με τις δόσεις και οι φορολογούμενοι εξαντλήθηκαν, αν κρίνει κάποιος από τον τρόπο που αυξάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο. 

Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν αρνούνται να δουν την πραγματικότητα του αδιεξόδου που συνθέτουν το υψηλό κόστος της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στην οικονομία. 

Αναλώνουν το χρόνο τους στην εφεύρεση πολιτικών για το πως θα εισπράξουν, ό,τι έχει απομείνει στο υστέρημα των καταθετών με απειλές κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων, καθώς οι κύριες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος είναι παγιδευμένες στην αντίληψη λεφτά υπάρχουν. 

Όταν καταλάβουν πως λεφτά δεν υπάρχουν και πως το ζητούμενο είναι πως θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συσσώρευσης καταθέσεων, τότε θα αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. 

Μετά τη χρεοκοπία το πολιτικό σύστημα επέλεξε να κερδίσει χρόνο εξασφαλίζοντας του απαραίτητους πόρους με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η εξασφάλιση των δόσεων της τρόικα υποδυόμενο πως κάνει μεταρρυθμίσεις. Και ο άλλος η αφαίμαξη των καταθέσεων μέσω της φορολογίας και η αναδιανομή τους χωρίς κριτήρια στο πελατειακό σύστημα. 

Αμφότερα, το 2014 φαίνεται να φτάνουν στο τέλος τους. 

Τα πολιτικά κόμματα που φέρουν τη ευθύνη της χρεοκοπίας αντί να επιλέξουν την φυγή προς τα εμπρός, για άλλη μια φορά επιλέγουν εξάντληση των εναπομεινάντων πόρων μέσω της ακινησίας. 

Το πολιτικό αδιέξοδο όμως τώρα είναι φανερό για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς καταρρέει και μύθος της εναλλακτικής πρότασης που αποτελούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αδυναμία να εμφανίσει αύξηση των δυνάμεων στις τελευταίες εκλογές έχει στείλει το μήνυμα του αδιεξόδου στις αντιφατικές δυνάμεις που τον αποτελούν και οι κραδασμοί στο εσωτερικό του είναι ήδη πολύ ισχυροί. 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται πως επέλεξαν την «αυτοκτονία» αντί της φυγής προς τα εμπρός. Αντί της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων επέλεξαν να ανταμείψουν το υπεύθυνο των Greek statistics με μια αργομισθία και το ζήτημα των τιμών που δεν πέφτουν παρά τη ύφεση το ανέθεσαν στο κ. Γιακουμάτο να το αντιμετωπίσει δια της μεθόδου της «βασκανίας» στα τηλεοπτικά παράθυρα… 

Η χώρα πλησιάζει σε κρίσιμη καμπή σύγκρουσης με την πραγματικότητα και οι πιθανές πρόωρες εκλογές ενδεχομένως να κρύβουν εκπλήξεις προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Κατ΄ αυτήν τη έννοια το ρίσκο τους επόμενους μήνες για την Ελλάδα θα αυξηθεί υπέρμετρα και πάλι. 
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη τελευταία έκθεση της S&P για τις ελληνικές τράπεζες. 

Όπου οίκος τοποθέτησε τις ελληνικές τράπεζες στην υψηλότερη κατηγορία ρίσκου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος (BICRA). 

Ο οίκος χρησιμοποιεί ένα σύστημα από το 1 μέχρι το 10 με το 1 να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ρίσκο. Άλλες χώρες στην ομάδα 10 είναι η Αίγυπτος και η Λευκορωσία, σημειώνει στην ανάλυση του ο οίκος. 

Βλέπε: Στην υψηλότερη ομάδα ρίσκου οι ελληνικές τράπεζες 

2) Να μείνω ή να φύγω από την Ελλάδα… 

Κύριε Στούπα καλησπέρα, 

Είμαι 41 ετών, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα. Μου έχει γίνει πρόταση για δουλειά στη Σαουδική Αραβία. Το ερώτημά μου είναι το εξής: 

Αξίζει κανείς να περιμένει στην Ελλάδα, δυο με τρία χρόνια μήπως τα πράγματα αλλάξουν ή η οικονομική καταστροφή έχει τόσο πολλές πιθανότητες που η καλύτερη λύση είναι να φύγει κανείς όσο νωρίτερα μπορεί. 

Βλέπε: Να μείνω ή να φύγω από την Ελλάδα...

3) Δείγμα της παθογένειας… 

Από τον τοίχο της Daphne Manoussaki στο φ/β 

Χθες, σε ένα κρητικό κανάλι, 2 φροντιστές έδιναν οδηγίες στους υποψηφίους των πανελληνίων για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου: «να πληροφορηθείτε για τα επαγγελματικά δικαιώματα». Όλη η έμφαση, λοιπόν, στα «επαγγελματικά δικαιώματα». 

Έχω πάντα στο νου μου τη φίλη μου, η οποία αφού τελείωσε τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ, πήγε στις ΗΠΑ για να κάνει master και διδακτορικό σε εφαρμοσμένη φυσιολογία, βραβεύτηκε για την έρευνά της, συνέχισε ως postdoc σε μοριακή και κυτταρική βιολογία στην ιατρική σχολή του Emory, Σήμερα δε δικαιούται να διδάξει βιολογία στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε καν στη δευτεροβάθμια - δεν έχει τα κατάλληλα «επαγγελματικά δικαιώματα» (τα οποία απορρέουν από το πτυχίο, όχι από τις μεταπτυχιακές σπουδές). Όλος ο αγώνας των πανελληνίων, για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν πειράζει, διδάσκει στο εξ΄ αποστάσεως πρόγραμμα μεγάλου αμερικανικού πανεπιστημίου. Εκεί δεν έχει σημασία τι πτυχίο έχεις, αλλά τι γνωρίζεις...


capital.gr ((τίτλος: δικός μας)

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ!

Σε ηλικία 65 ετών, «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Ο Αντώνης Ζησιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1974 να εργάζεται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» ως συντάκτης του Υπουργείου Βιομηχανίας. Στη συνέχεια, από το 1975, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και, παράλληλα, από το 1976, στην ΕΡΤ.
Στην Ελληνική Τηλεόραση εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στη σύνταξη ειδήσεων και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων. Το 1997 μεταπήδησε στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», όπου παρέμεινε έως το 2011, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπών, καθώς και την αρχισυνταξία της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» και στον Τ/Σ «Seven».
Ο Αντώνης Ζησιμάτος υπήρξε πολύ αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τη δημοσιογραφία προσφέροντας πολλά και σε όσους νέους συναδέλφους θήτευσαν κοντά του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.
Η κηδεία του Αντώνη Ζησιμάτου θα γίνει αύριο, Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιουπόλεως.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Βούλτεψη: Σημαντικός υπηρέτης της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος
«Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού υπηρέτη της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος. Ο Αντώνης Ζησιμάτος, εξαίρετος συνάδελφος και φίλος, ένας πραγματικός ευπατρίδης, ένας υποδειγματικός δημοσιογράφος που άσκησε το λειτούργημα με αγάπη, πάθος και αντικειμενικότητα, έφυγε πρόωρα από κοντά μας, μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια και το θάνατο.
Πιστός εργάτης της πέννας, αλλά και πρωτοπόρος στα ηλεκτρονικά μέσα, ο Αντώνης Ζησιμάτος υπηρέτησε την ποιοτική δημοσιογραφία από θέσεις ευθύνης, δείχνοντας τον δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης και εκπαιδεύοντας γενιές συναδέλφων.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
mignatiou.com