Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙΑ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΡΩΤΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΧΥΤΑ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

Την επιβεβαίωση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να δίνουν ένα πραγματικό, παραγωγικό, κοινοβουλευτικό παρών στην Κάλυμνο, έδωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ
Ο Τέρενς Κουίκ είχε, κυρίως, μια μακρά και πολύ χρήσιμη συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή, καταγράφοντας τα κυριότερα προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με αναμφισβήτητα πρώτο θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα, το ΧΥΤΑ, το οποίο είναι θέμα χρόνου να συμπαρασύρει και βαρύτατα ημερήσια πρόστιμα από την Ε.Ε.
Τα άλλα σημαντικά θέματα που συζήτησαν ο Τέρενς Κουίκ και ο Γιάννης Γαλουζής ήταν το αποχετευτικό, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση με Πειραιά και Κυκλάδες, η ενίσχυση του ΠΕΔΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Καλύμνιων κλπ.
Στην πολύωρη αυτή συζήτηση ήταν παρόντες ο Καλύμνιος Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σεβαστός Κορφιάς, ο οποίος και εξελέγη Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του νέου Δημάρχου και η πρώτη Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου, όπως και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος από τη Ρόδο και τη Κω.
Ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου Αστυπάλαιας κ.κ. Παίσιο. Η συνάντηση έγινε στη Ι. Μονή του Αγίου Σάββα, όπου ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ προσκύνησε το ιερό σκήνωμα.
Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο νησί ο Τέρενς Κουίκ έδωσε τρείς τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα τοπικά κανάλια, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο νησί. Το έχω επανειλημμένα προβάλλει με δεκάδες ρεπορτάζ, (όπως και στη Ψέριμο και στην Τέλενδο), ένα νησί που το έχω χαρεί πάμπολλες φορές και στις θαλάσσιες καλοκαιρινές διακοπές μου.
Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι είναι και το νησί το άμεσα συνδεδεμένο με τα Ίμια, που δυστυχώς η κυβέρνηση Σημίτη (άνθρωποι του υπάρχουν και στη σημερινή συγκυβέρνηση. Τί κατάντια!!!) κατέστησε γκρίζα ζώνη, όχι όμως για όλους εμάς, που αγαπούμε και τιμούμε την Πατρίδα μας και που έχουμε μόνιμα στην σκέψη μας τους τρείς ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την στιγμή που μαζί με το Πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο αναλάβαμε κοινοβουλευτικά τα Δωδεκάνησα, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα ασκείται μια ουσιαστική και πραγματικά παραγωγική βουλευτική επίβλεψη αυτού του νησιού με τα τόσα προβλήματα. Εξάλλου είμαστε τυχεροί που στο νησί ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ένας άξιος Πολιτευτής μας, ο Σεβαστός Κορφιάς, με τον οποίο θα είμαι σε άμεση συνεργασία».

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής για τα.."έργα" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣαλλά και το Γιώργο Παπανδρέου το 2009 πριν..."δράσει"!

Αν είσαι... ΕΛΛΗΝΑΣ  πραγματικά θα ανατριχιάσεις...


rafailnews.blogspot.gr

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ: ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ!

Οι ώρες είναι δύσκολες. Και η περιπέτεια ξεκίνησε απο την Δευτέρα, όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά...
Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης παραπονιόταν έντονα για τον οισοφάγο του, καθώς οι τροφές συγκεντρωνόταν σε ένα σημείο και δεν γινόταν η πέψη. 

Η δυσλειτουργία αυτή τους οδήγησε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην περιοχή της Φιλοθεης , στην εντατική μονάδα του οποίου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Λεπτομέρειες γνώριζα απο την αρχή της εβδομάδα αλλά μπήκα στην διαδικασία να γράψω σήμερα καθώς τα νέα είναι καλύτερα απο την Δευτέρα.

 Οι γιατροί προέβησαν σύμφωνα με κάποιες πηγές σε τραχειοστομία και πλεόν η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δίπλα στον Αντώνη πέρα απο την Φιλοθέη είναι σύσσωμη η οικογένεια του.

 Εύχομαστε περαστικά και να βγεί νικητής και σε αυτήν την μάχη. 

paraskinia.com

ΚΑΗΚΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΞΑΝΑΞΥΠΝΗΣΕ

Έζησαν ξανά τον εφιάλτη της φωτιάς και την αγωνία μήπως χάσουν τα σπίτια τους από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία μέτωπα με διαφορά λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Πρώτα στην περιοχή Σάκκα, μετά τον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια στη Λάκιζα. Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση. 









Στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση και εκτάσεις με λίγα πεύκα. 

Στη μάχη με την φωτιά μετέχουν ισχυρότατες δυνάμεις: 100 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα βαρέου τύπου, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, κάτοικοι και οχήματα και υδροφόρες από κοντινούς δήμους. 

Σπίτια δεν απειλήθηκαν, ούτε και απειλούνται. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε στη συνέχεια. 

Ωστόσο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, δήλωσε πως έχει καεί ένα σπίτι, κοντά στην παλιά χωματερή της Κερατέας, πληροφορία που διαψεύδει η πυροσβεστική υπηρεσία, από την οποία τονίζεται κατηγορηματικά πως κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές.










Αν και το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω και των συνεχών αναζωπυρώσεων, οι φωτιές σε Λάκιζα και Σάκκα είναι σε ύφεση αλλά ανησυχία υπάρχει για το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία, όπου η φωτιά κινείται προς το βουνό και εκεί υπάρχουν σημεία με πυκνή πευκόφυτη έκταση. 




Κάτοικος της περιοχής ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της φωτιάς είπε ότι: "Στον οικισμό μας τουλάχιστον δεν κινδύνευσαν σπίτια. Είμαστε στην Διψέλιζα Κερατέας. Φύσαγε πολύ, είχε νοτιά και γι' αυτό η φωτιά πήγε στα δύσβατα. Είναι απάτητα μέρη εδώ. Πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από την Σάκκα, δηλαδή έχει διανύσει τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα. Υπάρχει άλλο ένα μέτωπο μέσα στη ρεματιά".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ  (newsit.gr)

Η ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Η συνέντευξη δόθηκε στην Παπακώστα Ελένη (Πτυχιούχο Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.) για λογαριασμό του apostaktirio.gr)
Γιατί επιλέξατε να γράψετε νουβέλα και δεν προτιμήσατε να δώσετε περισσότερη έκτασή στο βιβλίο σας μετατρέποντάς το σε μυθιστόρημα; 
Στην πραγματικότητα δεν το επέλεξα συνειδητά, απλά η ιστορία κατέληξε να ρέει με αυτό τον τρόπο. Η αλήθεια είναι πως είμαι ανυπόμονη να αφηγηθώ τα γεγονότα, αλλά τελευταία καταφέρνω να δουλέψω πιο συστηματικά τη γραφή μου και να διορθώσω αυτή την ‘ανωριμότητα’. Αναμφίβολα, η εμπειρία σταδιακά βοηθά να βρει ο κάθε συγγραφέας τη φόρμα που του ταιριάζει. Να παιδέψει το κείμενό του και να παιδευτεί και ο ίδιος μέσα από αυτό.
Γράφοντας αυτό το βιβλίο θέλατε να περάσετε κάποια μηνύματα στον αναγνώστη; 
Να επαναστατεί στην αποσιώπηση των ‘εγκλημάτων’ που διαπράττουμε καθημερινά, όσο μικρά και μεγάλα κι αν είναι.
Η νουβέλα σας πραγματεύεται πολλά και ποικίλα θέματα. Ένα από αυτά είναι οι διαφορετικοί ρυθμοί μεταξύ της πόλης και της επαρχίας, οι νοοτροπίες κτλ. Έχετε σχετική εμπειρία; 
Είμαι ένα παιδί της πόλης, που περνά τα καλοκαίρια του στο μαγευτικό αυτό κτήμα της Αργολίδας και νοσταλγεί τη ζωή στην εξοχή… Οπότε αυτή η αντίθεση είναι βίωμα για μένα. Όσο για τις νοοτροπίες των ανθρώπων, αυτές είναι παντού ποικίλες και αντιθετικές συχνά μεταξύ τους, κάτι που μου κεντρίζει αδιάκοπα το ενδιαφέρον.
Όταν αρχίζετε να γράφετε, έχετε κάνει ήδη ένα πλάνο για το πώς θα καταλήξει η ιστορία ή στην πορεία του γραψίματος προκύπτει η υπόθεση; 
Αναντίρρητα, ένα βασικό πλάνο υπάρχει από την αρχή της συγγραφής. Στην πορεία όμως προκύπτουν μικρά επεισόδια, λεπτομέρειες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όσο βυθίζεται ο συγγραφέας στην ιστορία τόσο αυτή αυτονομείται.
Γιατί προτιμήσατε ένα τέλος που να θυμίζει αρχαία τραγωδία; 
Για να επέλθει η ‘κάθαρση’, η οποία για μένα είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και όχι απαραίτητα η επικράτηση του αντικειμενικά καλού. Γενικά, σε όλες τις ιστορίες μου το τέλος φέρνει ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης συχνά με βίαιο τρόπο.
Στα έργα σας υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες ή αυτοβιογραφικά στοιχεία; 
Αυτοβιογραφικά στοιχεία δεν θα το έλεγα πως υπάρχουν. Ωστόσο, συχνά οι ιστορίες είναι πραγματικές και ταυτίζομαι με αυτές σα να είναι δικές μου. Για παράδειγμα, η ιστορία της Σμαραγδής και της Χαρούλας είναι δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινή.
Σκιαγραφείτε με περίτεχνο τρόπο το μοντέλο του «καριερίστα», που είναι σύνηθες στην σύγχρονη κοινωνία. Ποια η γνώμη σας γι’ αυτούς τους ανθρώπους και ποιο το αντίκτυπο των επιλογών τους στον κοινωνικό τους περίγυρο; 
Ο ‘καριερίστας’ είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός τύπος. Όπως θα μπορούσε να είναι και μία γυναίκα που έχει κάνει έναν καλό γάμο ή διαθέτει μεγάλη περιουσία. Ένας τέτοιος άνθρωπος νιώθει πως έχει κάνει στη ζωή του ‘ασφαλείς’ επιλογές, που θα του εξασφαλίσουν την ευτυχία. Στην πραγματικότητα όμως, συνήθως επιτυγχάνει τον εγκλωβισμό του σε αδιέξοδα κι ενώ κάνει επιλογές για το καλό των δικών του ανθρώπων- όπως ισχυρίζεται- καταφέρνει στο τέλος να τους πληγώνει και να πληγώνεται, συχνά ανεπανόρθωτα.
Το βιβλίο σας δημιουργεί κινηματογραφικές εικόνες στον αναγνώστη. Είστε λάτρης του κινηματογράφου και, αν ναι, τι ταινίες προτιμάτε; 
Λατρεύω τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα ταινίες εποχής ή τρόμου και φαντασίας. Ο,τιδήποτε με ταξιδεύει μακριά…
Φαίνεται ότι σας γοητεύει το μεταφυσικό. Είναι αλήθεια; 
Πράγματι, είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει από τα βιβλία μου. Η πραγματικότητα για μένα είναι «ένα όνειρο μέσα σε όνειρο», όπως ισχυριζόταν ο Πόε. Αρνούμαι να πιστέψω πως ο κόσμος μας είναι μόνο ό, τι άπτεται των αισθήσεών μας. Θα ήταν ανυπόφορα μονότονο!
Εμπνέεστε από το περιβάλλον σας για τους ήρωες και την πλοκή του βιβλίου ή όλα είναι δημιούργημα της φαντασίας σας; 
Υπάρχουν στοιχεία του περιβάλλοντός μου, που απεικονίζονται συχνά στους ήρωες του βιβλίου, όχι όμως αμιγώς. Για παράδειγμα, σκιαγραφώντας τη Χαρούλα, δεν θα μπορούσα να μην δω στοιχεία της έφηβης κόρης μου ή συναισθήματα τρυφερότητας που μεταβιβάζονται στην ηρωίδα από εμένα.
Ποιος είναι ο αγαπημένος τύπος ήρωα και γιατί; 
Αυτός που «σπάει»  τα όρια από επιλογή, ανεξάρτητα από το κόστος.
Ασχολείστε μόνο με τον πεζό λόγο ή γράφετε και ποίηση; 
Γράφω αποκλειστικά πεζά κείμενα. Η ποίηση είναι αρκετά αφαιρετική και δύσκολη στην προσέγγισή της για μένα.
Σας αρέσει γενικά η ανάγνωση; Διαθέτετε χρόνο γι’ αυτήν; 
Πολύ! Θεωρώ ότι πρέπει να προηγείται και να συνυπάρχει με τη συγγραφή. Προσπαθώ λοιπόν να βρίσκω χρόνο. Ιδιαίτερα με συναρπάζει η κλασική λογοτεχνία, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Όταν ανακαλύψατε το ταλέντο σας στην γραφή, υπήρχε κάποιος που σας ενθάρρυνε να το εξωτερικεύσετε; 
Ως κόρη συγγραφέα, ζούσα πάντα με την προτροπή του πατέρα μου ν’ ασχοληθώ με τη συγγραφή. Ωστόσο, αυτό έγινε πραγματικότητα μετά το θάνατό του. Ο σπόρος όμως προΰπήρχε  και κατόπιν καλλιεργήθηκε από τον εκδότη μου, που με παρότρυνε να εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο.
Πριν προωθήσετε ένα έργο για έκδοση, το εμπιστεύεστε σε κάποιον που εκτιμάτε τη γνώμη του; 
Κάθε νέο έργο το εμπιστεύομαι αποκλειστικά στην εκδότρια και στον επιμελητή μου. Κάποιες επιμέρους ερωτήσεις – όπως ο τίτλος για παράδειγμα- ίσως να απευθυνθούν στα στενά πρόσωπα της οικογένειάς μου.
Ετοιμάζετε κάτι καινούριο; 
Έχω σχεδόν ολοκληρώσει ένα μυθιστόρημα.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ. ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΥΡΙΑ ΕΓΙΝΕ Η Α.ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικά βίντεο είδαν το φώς της δημοσιότητας με την πρώην Α.Ουκρανία και νυν Νέα Ρωσία να φλέγεται κυριολεκτικά. Όλη την οργή τους για τις βαριές απώλειές τους βγάζουν οι νεοναζί του Κιέβου εναντίον των ρωσόφωνων πληθυσμών της Νέας Ρωσίας, βομβαρδίζοντας ανηλεώς με πυροβολικό και βομβαρδιστικά εντός κατοικημένων περιοχών στο Λούγκανσγκ και στο Ντονέτσκ. 
Η Α.Ουκρανία κυριολεκτικά φλέγεται, και η Δύση μένει απαθής μπροστά στην προσπάθεια εθνοκάθαρσης ου ρωσόφωνου πληθυσμού από τους ναζιστές απόγονους των ουκρανικών SS και λάτρεις του εγκληματία πολέμου Στέπαν Μπαντέρα.
Από το μίσο τους δεν ξέφυγαν ούτε και τα νεκροταφεία. Βομβαρδίζουν ακόμα και τους νεκρούς, όπως θα δείτε σε ένα από τα βίντεο. Αποτελει οργανωμένο σχέδιο, θελουν να εκδιώξουν τους ρωσόφωνους κατοίκους από τις πατρογονικές του ουσίες για να φτιάξουν μια Ουκρανία "καθαρή" με φιλονατοϊκούς πληθυσμούς. Αυτό θα είναι το μόνο κριτήριο "καθαρότητας".
defencenet.gr

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

Εγώ και όσα λέω
Θάθελα λίγο να μιλήσω, για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. (Θα μπορούσα να πω συμβαίνουν στη γη, αλλά αισθάνομαι πολύ περισσότερο Ελληνας, παρά πολίτης της γης). Θα πω λίγα λοιπόν, για το "Ελληνικό πρόβλημα".
Ένα από τα κακά πού πάθαμε σαν Έλληνες, είναι πια να μη μιλάμε, αλλά να γράφουμε σε facebook και τα τοιαύτα και έτσι με τα λόγια, τις επισημάνσεις και τα παράπονά μας, να κάνουμε τον θλιβερό και εντελώς μάταιο "αγώνα" μας. Όλοι "ξέρουμε ποιός φταίει" (έκαστος βέβαια με το σενάριο που τον βολεύει ή καταλαβαίνει), "τι θα 'πρεπε να 'χει γίνει", "πώς φτάσαμε ως εδώ" και άλλα, κουραφέξαλα. Εν τω μεταξύ, με πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, όλα προχωράνε όπως "πρέπει" και κανείς μα κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει αυτή την πρωτόγνωρη κατρακύλα.
Ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιος ο κακός, ποιος ο ιθύνων νους, ποιος ο πραγματικός εχθρός; Τι κρύβεται πίσω από όσα παράλογα, ζούμε; Οι σιωνιστές, η Αμερική, η Γερμανία, οι Μασσόνοι, οι αγορές, το κεφάλαιο, οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι πιο αριστεροί, οι πιο δεξιοί. Καί άλλοι πολλοί. Διαλέχτε.
Όσο πιο πίσω και πιο βαθειά πασχίζω να πάω, τόσο χάνομαι.
Οι περιπτώσεις και οι πιθανότητες, αναρίθμητες. Τα σενάρια, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι γνώμες, σαν τα χασμουρητά. Όλοι έχουν κι' από μία. Καί ο θυμός, περισσεύει.
Πάντα "μικραίνω" τα πράγματα, για να τα καταλάβω. Αλλά και για να καταλάβω, τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Και καταφεύγω συνήθως στους "μύθους", στα παραμύθια, στην τσάτρα πάτρα ιστορία που έμαθα, αλλά κυρίως σε εκείνη την άλλη, που χωρίς να της ζητηθεί, κυλάει στο αίμα μου. " Και παρέα με τούς μύθους, ταξιδεύω στ' ανοιχτά. Γιατί ότι είναι κρυμμένο, μυστικό καί μαγεμένο, αγαπάω αληθινά"
Εκεί λοιπόν, στη ζωή μου, βρήκα όλα όσα έψαχνα. Τήν πίστη, την αγάπη, την έμπνευση, την δύναμη κι' αυτό το ασυμβίβαστο και διαφορετικό, που δέν βλέπει ό,τι οι άλλοι, αλλά κάτι δικό του, άπιαστο και φαινομενικά, ανθρωπίνως αδύνατο.
Με αυτά λοιπόν τα "παιδικά" εφόδια πορεύτηκα, και έτσι ακριβώς συνεχίζω.
Ξέρω από καιρό επίσης, ότι η λογική, η εξυπνάδα, η γνώση, η μόρφωση, είναι χρήσιμα όπλα, αλλά παρωχημένα καί άχρηστα, όταν έχεις να κάνεις με τα μεγάλα. Δηλαδή τη ζωή και το θάνατο. Εκεί, θές "πυρηνικά όπλα". Όχι παράλογα, όχι υπόλογα, αλλά σαφώς, υπέρλογα. Μόνο το υπέρ τόν λόγον, μπορεί να εξηγήσει τά ανεξήγητα, να αγγίξει τό Θεό. Κι' αυτό, τό έχουμε όλοι μέσα μας. Με το πού γεννιόμαστε. Αλλά σιγά, σιγά παύουμε να το ακούμε και να το εμπιστευόμαστε. Και πιστεύουμε σε επιστήμες, αποδείξεις, ανθρώπους, θεωρίες πολιτικές και μή, στά άστρα, στόν καφέ καί στου κουφού την πόρτα ....
Πάμε λοιπόν στά κατ' εμέ σίγουρα. Άλλωστε, εγώ γράφω, αυτό που διαβάζετε. Ένας ναρκομανής που χτυπάει τη δόση του, δεν σώζεται με καλά λόγια, ευχές, απειλές ή συμβουλές. Χρειάζεται, "Aμεση δράση". Εγώ μία μόνο τέτοια ξέρω στην ζωή μου και μιλάω, από προσωπική εμπειρία. Τον Ιησού Χριστό. Μόνον αυτός μπορεί να επέμβει καί να συντελέσει το θαύμα. Και ο ναρκομανής να γίνει "εν ριπή οφθαλμού" καλά. Ο κουτσός να περπατήσει, ο τυφλός να δεί. Καί για να γίνει αυτό χρειάζεται μόνο, πίστη. Πίστη παιδική, πίστη ακλόνητη. Πίστη παραμυθένια. Πίστη ερωτευμένου.
Και να ζητάς, με όλη τη δύναμη της λαβωμένης και κομματιασμένης, ψυχής σου. Καί τότε το θαύμα γίνεται. Κι απ' τά τάρταρα που είσαι, μεταφέρεσαι, σε μιά στιγμή, στόν παράδεισο. Τό ξέρω, το έζησα καί πολλοί άλλοι, κοντά μου. Μέ μιά γρήγορη λογική υπέρβαση λοιπόν και ταξιδεύοντας από το προσωπικό στό συλλογικό, θα έλεγα, ότι αυτό ακριβώς, πάει πολύ στραβά στην χώρα μας. Χάσαμε την πίστη. Ανταλλάξαμε τον Χριστό με μπιχλιμπίδια, πού τώρα μας τα παίρνουν. Ανταλλάξαμε την πίστη με ιδέες και λόγια, δηλαδή ιδεολογίες. Εξ ορισμού δημιουργήματα του νου, ο οποίος όμως, αδυνατεί να συλλάβει, τον δημιουργό του. Δέν είναι φτιαγμένος ο νούς μας, γι' αυτό. Βοηθητικό εργαλείο είναι. Άλλωστε ποια ιδεολογία, μπορεί να πάρει σαφή θέση απέναντι στον θάνατο; Καμμία.
Όλες μιλούν για το εδώ καί τώρα. Άρα, είναι όλες τους για μένα, πνευματικά, φιλοσοφικά, αλλά και ουσιαστικά, άχρηστες.
Κοντά στον ζωντανό Χριστό λοιπόν καθημερινά, κουβαλώντας, τις ατέλειες, τις αμαρτίες και τα λάθη μας, και γλυκά παρακαλώντας, να γίνει το δικό Του θέλημα, για τον εαυτό μας και την χώρα μας.
Μήν θυμώνετε με τούς πολιτικούς, τους τηλεαστέρες, τους διαπλεκόμενους και λοιπούς, πνευματικά ελάχιστους. "Δείχνουν νικητές κι' είναι νικημένοι, δείχνουν ζωντανοί κι' είναι πεθαμένοι".
Δεν καταλαβαίνουν, δέν λυπούνται, δεν έχουν τύψεις, δεν γνωρίζουν Πατρίδα. Να θυμώνετε αντιθέτως, με τον εαυτό σας που ένα βήμα, ή μια ειλικρινής στιγμή, σας χωρίζει από την σωτηρία και την αλήθεια, που πάντα περιμένουν πλάι σας. Κάθε μέρα, ένα βηματάκι. Μια καλή σκεψη, μια καλη πράξη, ένα κλείσιμο για λίγο της τηλεόρασης για μια μικρή προσευχή, μια ευλογία για έναν εχθρό. Μικρά παιδικά βηματάκια για να βάλουμε τον εαυτό μας, στην άλλη διάσταση. Της πίστης, της χαράς, της ελπίδας και τελικά της αγάπης. Ό,τι τόσο δά ελάχιστο κάνει ο καθένας μας για τον εαυτό του, το κάνει τελικά, για τη χώρα του. Μόνο αν αλλάξω εγώ, αλλάζουν όλα γύρω μου.
Ο Θεός να με συγχωρήσει, που αν και νήπιο, τολμάω, να διδάσκω.
Πείτε το ποιητική αδεία ή συνθετική παραζάλη. Καί συγχωρείστε με.
Ν
α' μαστε όλοι ευλογημένοι!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

... ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ... ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!



Συνέβη την περασμένη Κυριακή στο σταθμό μετρό του Χολαργού. ΄Ενας γέρων περιμένει να φτάσει το ασανσέρ  που κάλεσε...Ξάφνικά "πετάγεται" ένας άλλος περίπου της αυτής ηλικίας και φουριόζο Ορλάνδο ..πάει να μπεί μπροστά από τον πρώτο γέροντα... ο οποίος φυσικά παραξενεύθηκε ...
--Μα, κατενάτσιο έχουμε... σκέφθηκε.
Μόλις έφθασε το ασανσέρ, κι άνοιξε η πόρτα, ο πρώτος γέρων ...εμφανώς ειρωνικά έτεινε ευγενώς το χέρι του και πρότεινε :
--Παρακαλώ περάστε... Προηγούνται τα νειάτα... του πέταξε καρφωτά!!!
Κάτι πήγε να πεί ο άλλος, αλλά οι συνθήκες βιασύνης δεν το επέτρεπαν κι έτσι οι δυο γέροι βρέθηκαν μονάχοι τους μέσα στην καμπίνα-κλούβα του ασανσέρ. Αλληλοκοιτάχτηκαν!
--Βρε Κώστα Τσάκο, εσύ είσαι..παναθέμα με...αναφώνησε ο αρχικός γέρων!
Ο άλλος αιφνιδιάστηκε για μια ακόμη φορά...
--Εσύ πρέπει να είσαι .....να είσαι...ο....
--Θα έχει πλάκα αν με ανακαλύψεις, διότι όπως βλέπεις είμαι και ...παραλλαγμένος... Φοράω καπελαδούρα ... και κοντά παντελονάκια!
--Είσαι...είσαι... ο Απόστολος!...Κι άρχισα να παραμιλάω μέσα μου... Λέω δεν είναι δυνατόν ...αυτός πρέπει νάναι ο... Βραχιολίδης... Μονάχα αυτός κάνει τέτοια "επιθετικά τάκλιν'...
Βάλανε τα γέλια οι γέροι!
--Αχ ρε Απόστολε... Χαθήκαμε...πόσα χρόνια έχουμε να ειδωθούμε...Κοντά 30 χρόνια!
Ο ΑΠ. ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ,
σήμερα προεδρος ΕΣΔ

Το δραματικό δε είναι ότι οι δυο γέροι είναι γείτονες στο Χολαργό και τα σπίτια τους απέχουν 200 μέτρα στην...'ίδια οδό! ( Περικλέους, κεντρική αρτηρία του προαστίου).
Είχαν να ειδωθούν κοντά 30, ίσως και περισσότερα χρόνια... (Ο ένας πηγαινοερχόταν από τη Νεάπολη Πελοποννήσου στο Χολαργό και ο άλλος από τον Κάλαμο στον Χολαργό).

--Βρε Απόστολε δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χάρη που μου έκανες όταν ήσουν διευθυντής  Δημοσίων Σχέσεων του ΟΤΕ, θυμήθηκε ο χαμένος φίλος...
--Σου έκανα εγώ χάρη;.. Αλλά τις χάρες μου τις ξεχνάω ... θυμάμαι μόνο τα αχαμνά μου...παρατήρησε ο πρώτος γέρων...ο Βραχιολίδης δηλαδή!
(Συμπτωματικά σήμερα πρόεδρος της ΄Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου και της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών! )
--Πάντα ο ίδιος... ρε Απόστολε είσαι ...δεν άλλαξες καθόλου και είσαι και κοτσανάτος και χαίρομαι ειλικρινά!... Ναι και βέβαια μου έκανες χάρη.. Δεν ήταν για μένα αλλά για τον μεγάλο Ολυμπιονίκη μας Επικοντιστή ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ! Σε παρακάλεσα, μια και διηύθυνες την Υπηρεσία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του ΟΤΕ να του βάλουμε ένα τηλέφωνο... Ολυμπιονίκης ήταν ο άνθρωπος... κι αμέσως φίλε μου  μόλις σου το είπα... την επομένη ο Χρήστος Παπανικολάου είχε τηλέφωνο! Να γιατί δεν σε ξεχνάω....
--Χριστός και Κύριε... έχω κάνει εγώ τέτοια..."εγκλήματα"; Ειλικρινώς δεν τα θυμάμαι, διότι καν μ΄ενδιαφέρουν τα εγκλήματά μου! είπε ο Βραχιολίδης με τη γνωστή σκωπτική-κυνική διάθεσή του!
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Για τον αναγνώστη που αγνοεί λέμε: Η εποχή 1960-1980 και πολύ μετά, το τηλέφωνο ήταν είδος πολυτελείας και οι αιτούντες χρειάζονταν-λόγω τεχνικών αδυναμιών του ΟΤΕ τότε- να περιμένουν έως και τρία χρόνια μέχρις ότου, αποκτήσουν τηλέφωνο- απολαύσουν το επικοινωνιακό αυτό αγαθό..
Σήμερα πια άλλαξαν οι καιροί ... και οι τηλεφωνικές εταιρίες διαγκωνίζονται ποια θα σας πωλήσει επικοινωνιακό παραμύθιον... γι' αυτό και η Ελλάς κατάντησε η πρώτη χώρα στον κόσμο που όλοι είναι καλοδιωμένοι με γραμμές τηλεφώνου...Από το Ναδιρ...καταλήξαμε στο Ζενιθ...

Ο διαπρεπής προπονητής ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ. υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία στο ποδόσφαιρο με επίσης μοναδικό σημαντικό συγγραφικό έργο για όσα αφορούν το ποδόσφαιρο... Είναι έργο που το δουλεύει επί δεκάδες έτη... Δυστυχώς δεν υπάρχουν εκδότες "σαϊνια" στην Ελλάδα... Θα χαρούμε αν κάποιος θελήσει να σκύψει πάνω στο συγγραφικό έργο του Κώστα Τσάκου...για το ποδόσφαιρο...
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ

Θα προκαλέσουμε-και προσκαλούμε-  τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να κάνουν κάποιο βήμα, μια κι ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ υπήρξε στέλεχός τους... και προπονητής τους...
Δεν είναι πολλά τα λεφτά για την έκδοση των πονημάτων του ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΟΥ..Αλλά είναι θέμα τιμής για την ιστορία του ποδοσφαίρου... για όλους που είναι θιασώτες του! Και δη για τους ποδοσφαιριστές ...Είναι ευαγγέλιο για τα μυστικά-τεχνικές του δημοφιλούς αθλήματος.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ να πούμε  πως ο Κώστας Τσάκος υπήρξε επί 4 έτη και ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...



Να και μια άλλη φωτο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο... Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Αντωνιάδης, ο προπονητής
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ  κι ο ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, γιος του γέροντος  που γράφουμε στο στόρυ...  
hellasnews-agency.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ! ΜΑΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!

plithismos_200728244Στα 10,992 εκατομμύρια μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου 2014 σε σχέση με τα 11,062 εκατομμύρια που ήταν ο πληθυσμός την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.
Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους «28» (από 8,5%ο) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%ο) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%ο) και η Γαλλία (12,3%ο.)
Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%ο) και τη Λετονία (14,3%ο) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%ο)
O πληθυσμός της ΕΕ από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες.
(ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ)

ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ «ΑΘΕΟΥ» ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής. Με πολλή διστακτικότητα, άλλα και με την ένταση του απαιτητικού αναζητητή, μού δήλωσε ότι είναι άθεος, που όμως θα ήθελε πολύ να πιστέψει, άλλα δεν μπορούσε. Χρόνια προσπαθούσε και αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε με καθηγητές και μορφωμένους. Άλλα δεν ικανοποιήθηκε η δίψα του για κάτι σοβαρό. Άκουσε για μένα και αποφάσισε να μοιρασθεί μαζί μου την υπαρξιακή ανάγκη του. Μού ζήτησε μια επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού.
Ξέρεις ολοκληρώματα ή διαφορικές εξισώσεις; τον ρώτησα. Δυστυχώς όχι, μού άπαντα.Είμαι της Φιλοσοφικής. Κρίμα! διότι ήξερα μία τέτοια απόδειξη, είπα εμφανώς αστειευόμενος. Ένιωσε αμήχανα και κάπου σιώπησε για λίγο. Κοίταξε, του λέω. Συγγνώμη που σε πείραξα λιγάκι. Άλλα ο Θεός δεν είναι εξίσωση, ούτε μαθηματική απόδειξη. Αν ήταν κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι μορφωμένοι θα τον πίστευαν. Να ξέρεις, αλλιώς προσεγγίζεται ο Θεός. Έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος; Έχεις ποτέ συναντήσει κανέναν ασκητή; Όχι, πάτερ, αλλά σκέπτομαι να πάω, έχω ακούσει τόσα. πολλά.. Αν μού πείτε, μπορώ να πάω και αύριο. Ξέρετε κανέναν μορφωμένο να πάω να τον συναντήσω;
-Τι προτιμάς; Μορφωμένο που μπορεί να σε ζαλίσει ή άγιο που μπορεί να σε ξυπνήσει;
-Προτιμώ τον μορφωμένο. Τους φοβάμαι τους αγίους.
-Η πίστη είναι υπόθεση της καρδιάς. Για δοκίμασε με κανέναν άγιο. Πώς σε λένε; ρωτώ. Γαβριήλ, μου άπαντα.
Τον έστειλα σε έναν ασκητή. Του περιέγραψα τον τρόπο προσβάσεως και του έδωσα τις δέουσες οδηγίες. Κάναμε κι ένα σχεδιάγραμμα. Θα πας, του είπα, και θα ρωτήσεις το ίδιο πράγμα. Είμαι άθεος, θα του πεις, και θέλω να πιστεύσω. Θέλω μια απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. Φοβάμαι, ντρέπομαι, μου άπαντα. Γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι τον άγιο και δεν ντρέπεσαι και φοβάσαι έμενα; ρωτώ. Πήγαινε απλά και ζήτα το ίδιο πράγμα.
Σε λίγες μέρες, πήγε και βρήκε τον ασκητή να συζητάει με κάποιον νέο στην αυλή του. Στην απέναντι μεριά περίμεναν άλλοι τέσσερις καθισμένοι σε κάτι κούτσουρα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαβριήλ βρήκε δειλά την θέση του. Δεν πέρασαν περισσότερα από δέκα λεπτά και η συνομιλία του Γέροντα με τον νεαρό τελείωσε.
Τι γίνεστε, παιδία; ρωτάει. Έχετε πάρει κανένα λουκουμάκι; Έχετε πιει λίγο νεράκι;
Ευχαριστούμε, Γέροντα, απήντησαν, με συμβατική κοσμική ευγένεια. Έλα εδώ, λέει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ, ξεχωρίζοντας τον από τους υπόλοιπους. θα φέρω εγώ το νερό, πάρε εσύ το κουτί αυτό με τα λουκούμια. και έλα πιο κοντά να σού πω ένα μυστικό: Καλά να είναι κανείς άθεος, άλλα να έχει όνομα αγγέλου και να είναι άθεος; Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει.
Ο φίλος μας κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό. Πού εγνώρισε το όνομα του; Ποιος του αποκάλυψε το πρόβλημα του; Τι, τελικά, ήθελε να του πει ο γέροντας;
-Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο; Μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει. Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει, πάρε το λουκούμι, πιες και λίγο νεράκι και πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις. Πάτερ μου, θέλω να μιλήσουμε, δεν γίνεται; Τι να πούμε, ρε παλληκάρι; Για ποιόν λόγο ήλθες;
Στο ερώτημα αυτό ένιωσα αμέσως να ανοίγει η αναπνοή μου, αφηγείται. Η καρδιά μου να πλημμυρίζει από πίστη. Ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται. Οι απορίες να λύνονται χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, δίχως καμία συζήτηση, χωρίς την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης απάντησης. Γκρεμίσθηκαν μέσα μου αυτομάτως όλα τα αν, τα γιατί, τα μήπως και έμεινε μόνον το πώς και το Τι από δω κι εμπρός.
Ό,τι δεν του έδωσε η σκέψη των μορφωμένων, του το χάρισε ο ευγενικός υπαινιγμός ενός άγιου, αποφοίτου μόλις της τέταρτης τάξης του δημοτικού. Οι άγιοι είναι πολύ διακριτικοί. Σού κάνουν την εγχείρηση χωρίς αναισθησία και δεν πονάς. Σου κάνουν την μεταμόσχευση χωρίς να σού ανοίξουν την κοιλιά. Σε ανεβάζουν σε δυσπρόσιτες κορυφές δίχως τις σκάλες της κοσμικής λογικής. Σου φυτεύουν την πίστη στην καρδιά, χωρίς να σού κουράσουν το μυαλό.
pentapostagma.gr

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

“Νομίζω ότι έχω πετύχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Μάλλον είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που φυλακίζεται, επειδή είχε ένα όπλο με άδεια και η μεγαλύτερη φαιδρότητα που έχω ακούσει τώρα στα κανάλια από το πρωί είναι ότι έχω μετατρέψει ένα κυνηγετικό όπλο σε πυροβόλο! Λες και τα κυνηγετικά όπλα δεν είναι πυροβόλα, αλλά νεροπίστολα. Και βέβαια το κορυφαίο από όλα αυτά που γράφτηκαν στο ένταλμα για την προφυλάκισή μου ήταν φυλακίζομαι για ένα χαστούκι που έδωσα πριν από δύο χρόνια! Όλα αυτά νομίζω έχουν κάνει τον απλό Έλληνα πολίτη να γελά και να κατανοεί απόλυτα ότι πλέον αποδεδειγμένα και με απόλυτα τεκμήρια και ντοκουμέντα η δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής είναι για τα πανηγύρια.

Εις ότι αφορά την προμήθεια “εγκληματικής οργάνωσης” με ένα όπλο, το οποίο έφερε την ταυτότητα και την σφραγίδα μου, είναι σαν να πήγαινα στον τόπο του εγκλήματος και να άφηνα και την κάρτα μου μετά που να έλεγε: “Ηλίας Κασιδιάρης, διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης”. Άλλα φαιδρά που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες έχουν να κάνουν με το δικηγόρο μου, που σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε, ο δικηγόρος μου είναι ο κ. Παύλος Σαράκης που δεν κατάφερε να παραστεί χθες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Και στον κ. Αντωνιάδη που με εκπροσώπησε τον ενημέρωσα πως θα έχουν διακοσμητικό ρόλο, καθώς το “κουστούμι μου είναι ραμμένο”. Η απόφαση δηλαδή είναι ειλημμένη.
Εμφανίζουν αυτήν την γελοία κατηγορία ως πρόσχημα για να με φυλακίσουν. Το γνώριζα και το περίμενα ότι θα προφυλακιστώ και το είχα πει και στην Βουλή την προηγούμενη ημέρα. Όταν άρχισε ο πόλεμος της Χρυσής Αυγής εδώ και δυο χρόνια με το σύστημα της πολιτικής διαφθοράς, που τους καταγγείλαμε με ονόματα και στοιχεία, το περιμέναμε ότι θα μας πολεμήσουν με κάθε μέσο. Ένα από αυτά τα μέσα που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι οι προφυλακίσεις. Είναι ένας πολιτικός εκβιασμός για να μας κάνουν να λυγίσουμε και να πάψει η Εθνική Αντίσταση.
Η Εθνική Αντίσταση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσει. Σήμερα πανηγύριζαν όλοι ενωμένοι, Συριζαίοι, Πασοκτζήδες, Νεοδημοκράτες, θεωρώντας ότι έτσι θα σιγήσει μια ακόμη φωνή Εθνικής Αντίστασης. Απατώνται!
Θα συνεχίσω να είμαι εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής με γραπτές και τηλεφωνικές δηλώσεις. Ούτως ή άλλως είμαστε αποκλεισμένοι και για να με δει κανείς στην τηλεόραση, έπρεπε να κάνει τον σταυρό του, διότι τα κανάλια των νταβατζήδων μας είχαν αποκλείσει ολοκληρωτικά.
Μία φωνή μέσα από τη φυλακή, είναι μία φωνή ελεύθερη και χίλιες φορές δυνατότερη από τις φωνές των υπαλλήλων του συστήματος! Είμαστε εδώ όλοι μαζί ενωμένοι!”
webpressunion.blogspot.gr

ΑΠΟ THN ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

     
  · Κατάργησαν την αναφορά του θρησκεύματος στην ελληνική ταυτότητα
·    Αφαίρεσαν το σταυρό από το έμβλημα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας
·         Ο υπουργός Παιδείας κατάργησε τις εναπομείνασες ώρες  των Θρησκευτικών
γράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Κάθε μέτρο και ανθελληνικότερο ... Από την Ελλάδα στο Ελλαδιστάν;
Πριν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια είχε γίνει θέμα η απόφαση να αφαιρεθεί η αναφορά θρησκεύματος από την ελληνική ταυτότητα.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:
Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου 2000 ανακοινώθηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Σταθόπουλο ότι η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στις ταυτότητες ήταν αντισυνταγματική και κόντρα στα προσωπικά δεδομένα.
Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από την Ελληνική Εκκλησία με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Μακαριστό Χριστόδουλο να κάνει το δικό του δημοψήφισμα σε όλη την Ελλάδα για το αν θέλουμε ως λαός να αναγράφεται το θρήσκευμα μαζεύοντας πάνω από τρία εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι υπογραφές παραδόθηκαν στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ο οποίος δεν τις ενέκρινε προτείνοντας τη συμμόρφωση των πολιτών στους νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Έτσι απλώς υπήρξε μια αντιπρόταση σε αυτήν την αντίσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αναγράφεται προαιρετικά κι εφόσον το θέλει ο πολίτης δίπλα στην χειρόγραφη υπογραφή του το ακρωνύμιο Χ.Ο. (Χριστιανός Ορθόδοξος).
Κι ενώ βρισκόμαστε σε περιόδους λιτότητας και η παιδεία έχει πάρει την κάτω βόλτα έρχεται και δεύτερο πλήγμα. Αυτή τη φορά όχι στη θρησκεία μόνο αλλά και στην πατρίδα. Πώς;
Αφαιρώντας το σταυρό από το έμβλημα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Να και κάτι που δεν συζητήθηκε πολύ. Η εξήγηση που δόθηκε από τους αρμόδιους φορείς ήταν λόγω της ύπαρξης πολλών αλλοεθνών και αλλόθρησκων στη χώρα μας. Αυτών που εμείς σαν κράτος αφήσαμε να μπαίνουν παράνομα. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να εγκατασταθούν παράνομα και τώρα κάνουμε παραχωρήσεις για λόγους ανεξιθρησκίας. Γινόμαστε όλο και πιο ουδέτεροι και χάνουμε την ταυτότητά μας με κάθε νέα απόφαση του Ελληνικού κατά τα άλλα κράτους. Κι όμως, δεν έγινε τόσο μεγάλο θέμα ποτέ γιατί δεν παίχτηκε από τα μεγάλα κανάλια. Όμως ναι, είναι αληθινό γεγονός και μάλιστα επιβλήθηκε και πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν υπάκουσαν στην εντολή.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό ένα διακριτικό σε ένστολο, όμως από την άλλη πλευρά είναι ευρέως κατανοητές οι διαθέσεις των εκάστοτε σύγχρονων κυβερνήσεων που προσπαθούν με κάθε μέσο να κάνουν τη συνείδηση του Νεοέλληνα πιο ουδέτερη.
Πού είναι το κακό; Κακό βρίσκω άμεσα στο ότι διαστρεβλώνεται απότομα η μορφή ενός γένους, ενός φύλου, του ελληνικού. Μας προτιμούν Ευρωπαίους πολίτες πρωτίστως κι όχι Έλληνες. Όμως, όπως όλα τα κράτη είναι αυτόνομα κι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά έτσι θα έπρεπε και η Ελλάδα να είναι περήφανο κράτος κι όχι χώρα που ευτελίζεται από τα άλλα κράτη της υφηλίου και που αναγκάζεται να υπακούει στις υποδείξεις άλλων κρατών κάνοντας "το μικρότερο".
Τρίτο πλήγμα. Ανακύπτουν πολλά θέματα όμως με αυτό. Δεν είναι πλήγμα μόνο στη θρησκεία, αλλά και στην παιδεία και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και μερικών ανθρώπων που ήδη πλήττονται από αυτό το μέτρο.
Πρόσφατα, ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε στην αφαίρεση όλων των εναπομεινάντων ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Το ζήτημα όπως προαναφέρθηκε πάραυτα, είναι τριπολικό.
Πρώτο και πιο σημαντικό. Οι ήδη υπάρχοντες σε αυτό το πόστο (του θεολόγου) έμειναν ανεπάγγελτοι μέσα σε μια νύχτα. Πώς θα απορροφηθούν αυτά τα άτομα; Κάνουμε λόγο για επιστήμονες που κατ' αναλογίαν είναι ένας ανά γυμνάσιο και κάποιοι αποσπασμένοι σε λύκεια. Τόσα χρόνια είχαν μόνιμη δουλειά, πολλοί από αυτούς και διορισμένοι. Τι θα γίνει;
Αυτό όμως είναι η μία πλευρά. Η δεύτερη, χειρότερη κατά το δοκούν είναι ότι ακυρώνεται αφενός ο ρόλος των εκκλησιαστικών λυκείων και αφετέρου η ουσιαστική ύπαρξη σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού δεν προσφέρουν καμία επαγγελματική αποκατάσταση. Υπάρχουν φοιτητές σε σχολές θεολογικής και φυσικά υπήρχαν αρκετά νέα παιδιά που ακολουθούσαν εκκλησιαστική εκπαίδευση.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έδωσε λύση στα προβλήματα που προέκυψαν. Δεν τα υπολόγισε καν.
Τρίτη και χειρότερη. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις παραπάνω μειονότητες αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ένα μάθημα που είναι πιστά και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο ανατροφής και εκπαίδευσης όπως είναι τα θρησκευτικά δεν θα έπρεπε να καταργείται εντελώς. Είναι αποδεκτό ότι υπάρχουν ανάγκες για συμπλήρωση διδακτικών ωρών με μαθήματα αυξημένης δυσκολίας όπως τα μαθηματικά ή τα αρχαία αλλά και πάλι, για ποιο λόγο το μάθημα των θρησκευτικών να καταργείται;
Είναι όλα μέσα στο πλαίσιο να μας κάνουν πιο αποστασιοποιημένους από τις ρίζες μας. Τις ελληνικές μας ρίζες. Όμως ο Έλληνας μεγάλωσε με το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία κι οικογένεια. Και με αυτό γαλούχησε και την επόμενη γενιά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικογένειες που σέβονται αυτό το τρίπτυχο. Είναι κάτι σαν το δικό μας ιερό.
Την πατρίδα μας τη ρημάξανε. Τους αφήσαμε εμείς δηλαδή, τους το επιτρέψαμε. Την θρησκεία την βάλλουν ακατάπαυστα. Άφησαν την οικογένεια; Όχι βέβαια. Φρόντισαν με την οικονομική κρίση να κατακερματίσουν την μέση οικογένεια προσθέτοντας κι άλλα προβλήματα στις τόσο δύσκολες σχέσεις. Έτσι αυξήθηκαν οι χωρισμοί και τα διαζύγια. Κι από την άλλη σου επιβάλλουν εκθέσεις σαν της Λούνατσεκ, όπου κι εγκρίθηκε να αναγράφεται πλέον γονέας α΄ και γονέας β' αντί να λέγεται πατέρας και μητέρα αντίστοιχα. Γιατί; Επειδή πολύ απλά έτσι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι πιο εύκολο να ενταχθούν στην κοινωνία και να έχουν και παιδιά.
Κάπως έτσι λοιπόν προσπαθούν να μετατρέψουν τους συμπαγείς λαούς όπως τον ελληνικό σε μωσαϊκό πολιτισμών, θρησκειών χαρακτηριστικών. Έχουν οραματιστεί την Ελλάδα ΜΑΣ ως Ελλαδιστάν.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Να το θυμάσαι.

το άρθρο δημοσιεύεται και στην "Ελεύθερη Ώρα"

ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ & ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤEI ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΡΝΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ

Ο Κριστιάν Ρικάρντο Ντα Κόστα, πρώην επιθετικός του Άρη και του Πανιωνίου, είναι το νέο αστέρι ελληνικής εταιρίας παραγωγής ταινιών πορνό
Ο 31χρονος Βραζιλιάνος, που έχει παράσει από Άρη και Πανιώνιο είναι το νέο αστέρι της Sirina και η ταινία που κυκλοφορεί έχει τίτλο: “Η εκδίκηση γνωστού ποδοσφαιριστή”.
O Ντα Κόστα είναι 31 ετών και πέρυσι έπαιζε μπάλα στη Δόξα Κορωπίου. Την περίοδο 2011-12 αγωνίσθηκε στη Σπόρτιστ Σβόγκε (β΄ εθνικής Βουλγαρίας) και το 2012-13 έπαιξε στον Θρασύβουλο και ζει με την οικογένειά του (έχει παντρευτεί Ελληνίδα) στη Γλυφάδα.

image
image
lykavitos.gr

"ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ"! Η...ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.GR ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ!

ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΛΕΕΙ: ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ -”ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΟΥΓΚΙΝ”-ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

68851-152978

Η παρακάτω "αποκλειστικότητα" αμφισβητείται έντονα από όλα τα σχόλια που έχουν αναρτήσει αναγνώστες του makeleio.gr. Πάντως είναι δύσκολα πιστευτή δεδομένου ότι είναι αδιανόητο η Ρωσική πρεσβεία να κάνει τέτοιες κοτσάνες. Εμείς διατηρούμε την απόστασή μας από την "αποκλειστικότητα" του makeleio.gr ωστόσο την παρουσιάζουμε στα πλαίσια της ενημερώσης από ένα site που έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα:
Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο αλλά σκόνταψε στην τελική έγκριση και στις διαρροές.
Το ρεπορτάζ είναι απόλυτα αληθές και όποιος έχει αντίρρηση, δεχόμαστε την διάψευση του. Αλλά την επώνυμη. Και μετά το ξανασυζητάμε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ε.Ω”, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής της Εθνικιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, είχε εδώ και εβδομάδες αποφασίσει να μην εμφανιστεί στο Εφετείο την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί στην προγραμματισμένη απολογία του, αφήνοντας άναυδο τον πολιτικό, δημοσιογραφικό αλλά και δικαστικό κόσμο της χώρας και δημιουργώντας παγκόσμιο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο με την ονομασία “Αλεξάντρ Ντούγκιν”, είχε εκπονηθεί από τον προηγούμενο Απρίλιο και το γνώριζαν ελάχιστοι. Πλην του Ηλία Κασιδιάρη, ο αρχηγός του κόμματος, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο αδερφός του, ποινικολόγος, Τάκης Μιχαλόλιας, η Ελένη Ζαρούλια και ο δικηγόρος του Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης.
rbc-daily2
Ο “σκληρός” της οργάνωσης σε συνεννόηση με Ρωσική αντιπροσωπεία στην Αθήνα θα διέφευγε με διπλωματικό αυτοκίνητο προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρχαν εγγυήσεις ότι θα λυνόταν, ήταν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο Κασιδιάρης δεν μπορούσε να σφραγίσει το διαβατήριο του. Άρα πιθανότατα θα υπερπηδούσε το πρόβλημα μέσω του προκαλύμματος της διπλωματικής αποστολής. Υπήρξε και μια δεύτερη σκέψη αλλά στη συνέχεια, εγκαταλείφθηκε. Να περνούσε οδικώς στη Βουλγαρία και από εκεί μέσω αεροπορικής γραμμής από τη Σόφια, να έφτανε στη Μόσχα. Εκεί “σύνδεσμοι” που ήταν σύμφωνοι με την απόπειρα απόδρασης, θα τον φιλοξενούσαν για ορισμένες μέρες μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος που θα ξεσπούσε στην Ελλάδα. Μετά, θα κατευθυνόταν στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και θα ζητούσε πολιτικό άσυλο ως πρόσφυγας υπό πολιτικό διωγμό από το “Εβραιόδουλο και Εβραιοπροσκυνημένο καθεστώς Σαμαρά”.
Περισσότερα για το αποκλειστικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”  που κυκλοφορεί το πρωί της Κυριακής