Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΠΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΑΔΕΡΦΗ"; ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ!

·         Τι περιέχει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο;
·         Με την έκθεση Λούνατσεκ πώς σχετίζεται;
·         Με φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι προσβάλλουν τις μειονότητες
·         Η Λούνατσεκ ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία με συμφωνα συμβίωσης, αλλαγές φύλου παρεχόμενες από το κράτος…
·         Οι transsexual θα αναγνωρίζονται ως τρίτο φύλο
·         Τα παιδιά θα αποφασίζουν στα 18 τους τι είναι
·         Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές το ψήφισαν και τώρα ο Σαμαράς «τα γυρίζει»

γράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Ακούγονται διάφορα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί. Λίγοι γνωρίζουν το περιεχόμενό του. Υπάρχουν σημεία που μας βρίσκουν σύμφωνους, τον καθέναν με τα φρονήματα που έχει και μερικά σημεία που μας ξενίζουν, όπως αυτό της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ποινής φυλάκισης εάν δεν την αποδεχόμαστε.
Μετά από αρκετές διορθώσεις, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προτείνεται στη Βουλή έχει αρκετά σημεία που αξίζουν την προσοχή μας. Ένα θετικό σημείο είναι ότι αναγνωρίζονται οι γενοκτονίες και τα εγκλήματα πολέμου, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων, των χριστιανών της Μικράς Ασίας και των Ποντίων. Παράλληλα προβλέπονται ποινές για όποιον αγνοήσει ή υποτιμήσει ότι αυτά συνέβησαν στα αλήθεια. Τα σημεία που αφορούσαν τους ομοφυλόφυλους και τις προκλητικές διατάξεις που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο τις άφησαν εκτός.
Είναι βέβαια γεγονός ότι θα προβλέπονται και ποινές για όσους προσβάλλουν με τα λόγια τους ή προκαλούν σε πράξεις βίας κάποιους εναντίον ομάδων με ιδιαιτερότητες ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οφείλουμε να σεβόμαστε τόσο την καταγωγή, όσο και τις διαφορές που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος, καθώς και τις προτιμήσεις του. Μέχρι εδώ είμαι πλήρως σύμφωνη με το αντιρατσιστικό. Φαντάζομαι ότι όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι σέβονται αυτές τις αξίες.
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήρθε στην Ελλάδα για ψήφιση και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κάποιες αρχές- παραδοχές του σχεδίου Λούνατσεκ. Τι είναι η έκθεση Λούνατσεκ;  Είναι η έκθεση που υπερψηφίστηκε στην Ευρώπη ακόμα και από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, οι οποίοι συγκεκριμένα ψήφισαν θετικά την έκθεση ενώ υπήρχαν μερικοί που έλειπαν, τηρώντας συναινετική στάση.
Η Λούνατσεκ, το σχέδιο που αντιτίθεται και προσπαθεί να πατάξει την ομοφοβία και να προωθήσει τα πρότυπα ομοφυλοφιλίας ως κάτι σύνηθες και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, έχω αναφερθεί περιληπτικά σε προηγούμενο άρθρο μου, η έκθεση Λούνατσεκ είναι αυτή που προωθεί τους γάμους ομοφυλοφύλων, με σύμφωνα συμβίωσης καθώς και την παύση της χρήσης του όρου πατέρας- μητέρα και την αντικατάστασή τους με τους όρους γονέας Α και γονέας Β. Εν ολίγοις το παιδί δεν θα έχει πατέρα και μητέρα αλλά γονέα Α και γονέα Β.  Με αυτόν τον τρόπο τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια θα είναι πιο εύκολο και αποδεκτό από την κοινωνία να αποκτούν παιδιά είτε από παρένθετη μητέρα είτε από υιοθεσία. Επίσης, ένα παιδί θα μπορεί να έχει παραπάνω από δύο γονείς, αφού προβλέπεται ότι πιθανότατα στην οικογένεια θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα – σύντροφοι των γονέων.
Επιπροσθέτως, κάτι άλλο που προωθείται από αυτήν την έκθεση είναι ο σεβασμός στην απόφαση του παιδιού να επιλέξει μόνο του το φύλο που πρόκειται να είναι σε ηλικία 18 ετών. Ως τότε το παιδί να χαρακτηρίζεται ουδετέρου φύλου. Ναι, καλά διαβάσατε! Αυτά μου φαντάζουν παράλογα. Αποδέχομαι πλήρως το δικαίωμα του καθενός να κάνει τις δικές του επιλογές αλλά να σέβεται ότι αποτελεί ιδιαίτερο στοιχείο της κοινωνίας μας.
Επιπλέον, η έκθεση Λούνατσεκ επιτρέπει να προβάλλονται χωρίς λογοκρισία εικόνες με ομοφυλοφυλικές περιπτύξεις σε κινηματογράφο, τηλεόραση κτλ. Οι νέοι πλεόν θα διακατέχονται όλο και πιο πολύ από εικόνες τέτοιου περιεχομένου προσπαθώντας να προωθηθεί η ομοφυλοφιλία ως κάτι του συρμού, αγνοώντας τον αντίκτυπο που μπορεί αυτό να έχει στις αναπτυγμένες χώρες. Παραδείγματος χάριν, η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί με τέτοιου είδους πρότυπα, αφού δεν θα γεννιούνται ακόμα λιγότερα  παιδιά. Κι εδώ έρχεται να συμπληρωθεί το πάζλ. Προτείνεται επίσης να διευκολυνθούν οι νομικές διαδικασίες για τις παρένθετες μητέρες στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια και ταυτόχρονα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τις λεσβίες. Περιπλέον, κατά τη Λούνατσεκ, θα πρέπει να απλοηποιηθεί η διαδικασία για αλλαγή ονόματος, φύλου καθώς και ληξιαρχικές γεννήσεις ή άλλα παρόμοια δημόσια έγγραφα.
Με τη Λούνατσεκ θα επιτραπεί να αναγνωρίζονται τα διεμφυλικά άτομα (transsexual) και τα διαφυλικά από το νόμο και να θεωρούνται ξεχωριστά φύλα. Αλλά, επίσης, προβλέπει την ύπαρξη εκπαιδευτικών προγράμματων που θα είναι προσανατολισμένα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου για τα παιδιά.
Τώρα έρχεται και η μεγαλύτερη αποκάλυψη της Έκθεσης. Η Λούνατσεκ υποχρεώνει τα κράτη να προβούν στην κατασκευή ειδικών μονάδων που θα προβαίνουν στην αλλαγή φύλου με έξοδα που θα δαπανώνται από το ταμείο της δημόσιας υγείας.
Όλα αυτά για το μέσο Έλληνα που πιστεύει στο τρίπτυχο της «πατρίδας- θρησκείας - οικογένειας» φαντάζουν, όπως συμβαίνει και σε μένα άλλωστε, περίεργα και εξωπραγματικά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ως τώρα η εκκλησία δεν έχει αντιδράσει. Μάλλον αποδέχονται την ως έχειν κατάσταση και δεν ενοχλούνται. Μόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς είχε το σθένος να αντιτεθεί και να πει τη γνώμη του δημοσίως.
Αυτή η έκθεση που προβάλλεται ως ανοχής και κατανόησης της διαφορετικότητας και προβάλλει το σεβασμό στις μειονότητες της κοινωνίας αποτελεί ταυτόχρονα και την θανατική καταδίκη του θεσμού της οικογένειας. Ποιος ο λόγος να προωθούνται τέτοιες ιδέες με τόσο προφανείς τρόπους;
Μέχρι ώρας, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προτάθηκε στην Ελλάδα προβλέπει τιμωρίες φυλάκισης ή προστίμων για την ύβρη των μειονοτήτων. Μέσα σε αυτό, περιλαμβάνεται και η ύβρις σε πρόσωπα που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα το να κατακρίνει κάποιος αυτά τα άτομα για τις προτιμήσεις τους θα αποτελεί αδίκημα και θα τιμωρείται με φυλάκιση. Αυτά πρόκειται να συμβούν μέσα στους επόμενους μήνες αν όχι μέσα σε δύο το πολύ χρόνια.  Εάν θέλουν να μην είναι ρατσιστές, να θεσπίσουν τις ίδιες ποινές για όσους προσβάλλουν τους ανθρώπους με περιττά κιλά. Να θεωρείται αδίκημα και να φυλακίζεται όποιος χαρακτηρίζει κάποιον άσχημο ή κοντό. Αυτά δεν είναι δείγματα ρατσισμού;

Από την άλλη όμως πλευρά, έχουμε μια διαφορετική στάση Σαμαρά που μας κάνει να απορούμε. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια και καθησύχασε την εκκλησία ότι όσο είναι εκείνος επί κεφαλής της κυβέρνησης το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφυλους δεν πρόκειται να εγκριθεί. Με αυτόν τον τρόπο όμως, ο πρωθυπουργός αρνείται και την παροχή της πολιτείας στην εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας. Τόσο καιρό, ήταν υπέρ, αφού οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν τη Λούνατσεκ. Από τους συνολικά 22  Έλληνες Ευρωβουλευτές, οι 13 το ψήφισαν θετικά, οι 4 με λευκό, ενώ 5 φρόντιζαν να απουσιάζουν. Μέσα σε αυτούς, όπως είναι φυσικό βρίσκονταν και πολλοί της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του ΠΑΣΟΚ. Ξαφνικά ο κ. Σαμαράς άλλαξε γνώμη. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να διαφωνεί με τη γραμμή Σαμαρά. Είμαι ειλικρινά περίεργη αν θα αλλάξει γνώμη και ο κύριος Γεωργιάδης τώρα που ο αρχηγός του τα γύρισε. Καλά έκανε και τα γύρισε, απλώς όλο αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα, σχετικά με το τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Μάλλον η διάσταση που έδωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής στο θέμα αυτό, με αφορμή τον γάμο του ομοφυλόφιλου Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου κ. Ξαβιέ Μπεττέλ τον έκαναν να το σκεφτούν καλύτερα… Ή ίσως προτίμησε το πολιτικό κόστος της απόφασης για επιβολή τέτοιων νόμων στην Ελλάδα να το υποστεί ο επόμενος. Μάλλον το δεύτερο ισχύει.

Η ΝΕΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΞΥΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ!

Μπορεί να τελείωσε την πορεία του στην τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως δεν τελείωσαν οι στόχοι και τα οράματα του Ξύδη. Πώς άλλωστε έγινε επιτυχημένος; Με πίστη στις δυνάμεις του, υπομονή, επιμονή κι εργατικότητα. Έτσι κατάφερε να υπηρετήσει τον τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδόν τρεις δεκαετίες, από τις οποίες 20 χρόνια ήταν Δήμαρχος! 
Τώρα όμως που σταμάτησε από Δήμαρχος νομίζετε ότι δεν ασχολείται με τίποτε ο Βασίλης Ξύδης; Είναι δυνατόν;

Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΉΜΑ!

Ακόμα δεν ανέλαβε καλά-καλά τα καθήκοντα του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα και ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ο Ηλίας Ψινάκης που ορκίστηκε πριν από λίγες μέρες πέρασε σχεδόν ολόκληρη την νύχτα της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοτικός υπάλληλος επικοινώνησε με τον Ηλία Ψινάκη και του ζήτησε να τον συναντήσει για να του πει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Έτσι και έγινε ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα δεν πίστευε όσα άκουγε: μόλις μία ημέρα πριν αναλάβει και επισήμως απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το οικονομικό τμήμα του δήμου Μαραθώνα.
Με την εύλογη απορία που προκύπτει για το ποιος απομάκρυνε τους σκληρούς δίσκους και για ποιο λόγο έγινε αυτή η πράξη, ο Ηλίας Ψινάκης ζήτησε από τον υπάλληλο να πάει μαζί του στην αστυνομία και να καταθέσει όλα όσα του αποκάλυψε. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο κ. Ψινάκης και ο υπάλληλος πέρασαν το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος με τον δεύτερο να λέει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ όλα όσα συνέβησαν.
H κατάθεση διήρκησε αρκετή ώρα και οι δύο άνδρες έφυγαν νωρίς το πρωί. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι σίγουρο πως θα λήξει εδώ καθώς η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα. Αν τελικά οι ισχυρισμοί του δημοτικού υπαλλήλου επαληθευτούν, τότε θα επιδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
koolnews.gr

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΑΜΕ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΗ!!!

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΑΤΡΑΠΟΣ»! ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ο πατήρ Πέτρος της Αγίας Τριάδος
κάνει τον αγιασμό στα εγκαίνια της επιχείρησης "Ατραπός"
Πλήθος κόσμου παρέστη στα εγκαίνια του Βιβλιοπωλείου «Ατραπός». Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι Τζίνα Αρβανίτη και Θανάσης Βαλυράκης, ήταν μεταξύ όσων ξεχώρισαν. Επίσης, το παρόν έδωσαν ο Νίκος Κουτάκης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Τίγκα, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Συλλούρης, όπως επίσης η Δέσποινα Μεταξά, υποδιευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.
Βεβαίως, στο πλευρό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης  ήταν η σύζυγός του Μαρία Δημακοπούλου, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.
Το φωτογραφικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας μιλάει από μόνο του.
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος εν μέσω του ζεύγους Κοϊτσάνου. Δεξιά στην φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του Βιβλιοπωλείου "Ατραπός", Ανδρέας Κοϊτσάνος και αριστερά η σύζυγός του και Διευθύντια του 3ου Δημοτικού Σσχολείου Χολαργού, Μαρία Δημακοπούλου
Και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Ποιότητας Ζωής κα Τζίνα Αρβανίτη, εν μέσω του ζεύγους Κοϊτσάνου, ευχήθηκε καλές δουλειές στην επιχείρηση "Ατραπός"
Ο αρμόδιος επί των Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Θανάσης Βαλυράκης, έχοντας στα αριστερά του την εντυπωσιακή σύζυγό του Βίκυ και δεξιά την Μαρία Δημακοπούλου
Και ο Νίκος Κουτάκης ήταν εκεί για να ευχηθεί καλές δουλειές στο Βιβλιοπωλείο "Ατραπός". Εδώ, εναγκαλίζεται την Αντιδήμαρχο Τζίνα Αρβανίτη. Ο πρώηνκαι η νυν!
Ο γνωστός δικηγόρος του Χολαργού και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Γιώργος Συλλούρης, παρών στα εγκαίνια. Τον βλέπουμε με την Μαρία Δημακοπούλου

ΑΤΡΑΠΟΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΜΕ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ!
Από την Τετάρτη  3 Σεπτεμβρίου λειτουργεί ένα νέο Βιβλιοπωλείο στον Χολαργό! Πρόκειται για την «Ατραπό», την επιχείρηση που υποδέχεται την πελατεία της στην οδό Ουρανίας 13 (δίπλα στο 1ο Δημοτικό σχολείο).
Στα εγκαίνια της επιχείρησης, παρούσα ήταν
και η πολύτιμη συνεργάτης της εφημερίδος μας Μαρουδιά
Φιλίππου η οποία εξασφάλισε το φωτορεπορτάζ

Σε έναν άνετο, φιλόξενο χώρο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ανδρέας Κοϊτσάνος (ο οποίος σημειωτέον, είναι Χημικός και αθλητής-Μαραθωνοδρόμος) , ακολουθεί εκπληκτικά οικονομική πολιτική. Όπως λέει ο ίδιος, «σε όλα μας τα είδη, οι τιμές είναι χαμηλότερες, τουλάχιστον κατά 10% από τις αλυσίδες γνωστών πολυκαταστημάτων»! Και μόνον αυτό λέει πολλά για τους Χολαργιώτες-Παπαγιώτες οι οποίοι είναι προς το συμφέρον της τσέπη τους να στηρίξουν την επιχείρηση της γειτονιάς τους, αντί να τρέχουν από την μια άκρη της Αθήνας ως την άλλη.
Ο κ. Κοϊτσάνος συνεχίζει: «Σε όλα τα βιβλία (λογοτεχνικά, βοηθήματα, σχολικά και ξενόγλωσσα) παρέχουμε έκπτωση 10% έως 15%».
Τέλος, σημαντική είναι και η κοινωνική προσφορά του βιβλιοπωλείου «Ατραπός», μια και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σχολικά σε οικονομικά αδυνατούντες, καθώς και σε παιδιά ανέργων! 










ΕΠΙΘΕΣΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ Ο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ! ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"!!!

Σφοδρή επίθεση κατά του νέου Δημάρχου Αγ. Παρασκευής εξαπολύει ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς, κατηγορώντας για φαρισαϊσμό τον Γιάννη Σταθόπουλο. 
Η ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο facebook έχει ως εξής:
"Είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος της Πόλης μας δεν ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο. Βεβαίως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθ'ενός να πιστεύει ότι θέλει. Εκείνο το οποίο όμως προσωπικά εμένα και νομίζω τους περισσότερους Έλληνες σήμερα μας ενοχλεί είναι ο φαρισαϊσμός και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εννοώ του νέου μας Δημάρχου ο φαρισαϊσμός θα έλεγα ότι περισσεύει και για να γίνω πιο σαφής για το τι εννοώ επισημαίνω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια (18 περίπου) που ο κ. Σταθόπουλος διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών Χριστιανών ορθοδόξων και μη "περιφερόταν " από εκκλησία σε εκκλησία από ιερέα σε ιερέα με μεγάλους σταυρούς για να πείσει τους πολίτες ότι είναι και θρήσκος. Την ώρα όμως που ορκιζόταν ως Δήμαρχος ήταν βέβαιο ότι δεν θα ορκιζόταν με θρησκευτικό όρκο πολλώ μάλιστα και ενώπιον των στελεχών του Σύριζα της Δημαρ και άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων.Ελπίζω να μην δούμε στην Πόλη μας άλλα φαινόμενα τα οποία προσβάλλουν και την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις".

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΗΜΑΔΕΟΥΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ 1955;

Έρχεται νέο πογκρόμ στην Πόλη; 59 χρόνια από τη «νύχτα των κρυστάλλων» του Ελληνισμού, μία από τις πιο εφιαλτικές μέρες για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης «ζωντανεύει» σήμερα, με την επέτειο των πενήντα εννέα χρόνων από το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Ήταν τότε που Τούρκοι εθνικιστές κατέστρεψαν και βεβήλωσαν σπίτια, ναούς και σχολεία των Ελλήνων της Πόλης. Κάτι παρόμοιο σχεδιάζουν σήμερα. 
Εδώ η συνέχεια http://kostasxan.blogspot.gr/2014/09/blog-post_993.html

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΤΗΝ...ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ-CAFE'!!!

Το σαφάρι δίωξης των ...παρανομούντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ, συνεχίζεται. Και όπως φαίνεται θα συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες! 
Τα παιδιά δουλεύουν εξαντλητικά υπέρ του ελληνικού δημοσίου για να μαζέψουν λεφτά από πρόστιμα! Μόνο που η αποστολή τους εντοπίζεται κυρίως στα ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, κομμωτήρια και, όπως μαθαίνουμε, σήμερα την τιμητική τους έχουν τα cafe'! 
Περαστικά μας! Τα λουκέτα για να έρθουν βροχή, πρέπει να βγουν και οι ράμπο στον δρόμο! 

ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ!

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ-ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ; Θ'ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ Ή ΜΟΥΓΚΑ;
Και η ανοχή έχει τα όρια της, όμως οι προκλήσεις των Τούρκων φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό!
Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», οι Τούρκοι δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε… τηλεοπτικό στούντιο μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία, προκειμένου να γυρίσουν ερωτικό σίριαλ!!!
Πρόκειται για την ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στη Νεάπολη της Καππαδοκίας, στην οποία οι Τούρκοι σκοπεύουν να γυρίσουν τόσο ερωτικές, όσο και σκηνές σκληρής βίας! Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου στα πλαίσια της παραγωγής «Emanet» που ετοιμάζει το κανάλι της Τουρκίας Fox.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της τουρκικής σειράς, πρόκειται για «μια επώδυνη ερωτική ιστορία», με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό και μοντέλο Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, γνωστό στη χώρα μας από τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Σιλά» και την Οζλέμ Γιλμάζ που έπαιζε στη σειρά «Μοιραίος Έρωτας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά τουρκικά σίριαλ, που προαναφέραμε, «αποθεώθηκαν» από το ελληνικό κοινό, όταν προβλήθηκαν από τη συχνότητα του Mega.
Μάλιστα, οι Τούρκοι ουσιαστικά μπήκαν παράνομα στον ιστορικό αυτό χώρο, αφού δεν δίστασαν να καταστρέψουν τις σιδερένιες προστατευτικές μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του «Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία.
Πάντως τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, αφενός μεν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και αφετέρου ότι η Ελλάδα δυστυχώς  όχι απλά δεν έχει πλέον φωνή να προστατέψει τα ιστορικά της μνημεία, αλλά ούτε καν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, για τα οποία κάποιοι άλλοι στο παρελθόν έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους.
pentapostagma.gr

ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: "ΟΝΕΙΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ"

Παρότι είναι μόλις 19 ετών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει προλάβει να ζήσει ήδη το όνειρο του ΝΒΑ που ξεκίνησε την περσινή σεζόν, αλλά αυτό που ζει στην Ισπανία με την Εθνική δεν συγκρίνεται!

Ο φόργουορντ των Μπακς μίλησε για το ''5/5'' της γαλανόλευκης και τα συναισθήματά του φορώντας το εθνόσημο.

«Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε για το 6/6... Αυτός είναι ο επόμενος στόχος», δηλώνει ενθουσιασμένος ο 19χρονος φόργουορντ.

Επόμενο εμπόδιο, η Σερβία και ο άσος των Μπακς αισιοδοξεί.

«Έχουμε παίξει μαζί τους στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε. Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα».

Μιλώντας για την ψύχραιμη αντίδραση της Εθνικής όταν η Αργεντινή πλησίασε στο σκορ, είπε:

«Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού. Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν».

Σχετικά με το πώς νιώθει ο ίδιος κάθε φορά που παίρνει εντολή να περάσει στο παρκέ, ανέφερε:

«Δεν αγχώνομαι... Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ό,τι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ό,τι έχω».

Αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού και την προσαρμογή του σε αυτόν, τόνισε:

«Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός... Έχει πιο πολύ-πώς να το πω;-Έχει πιο πολύ "ζουμί" (γέλια)».

Ο ίδιος πανηγυρίζει κάθε καλάθι, κάθε άμυνα, κάθε καλή προσπάθεια σαν να είναι χρόνια μέλος της ομάδας.

«Δεν θα σου πω ψέματα... Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω... Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο».

Ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης πολλών εγκωμιαστικών σχολίων, αλλά παραμένει προσγειωμένος.

«Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα... Δεν γίνεται... Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο».

Πηγή: Filathlos.gr

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ! ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ! 
Όπως επισημείνει το noznewz.com, η «Η Ελλάδα απειλείται από του χρόνου κιόλας με κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος»! Αυτό γράδει σε τίτλο της η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, φιλοξενόντας ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία σημειώνεται: «Υπό την πίεση της κρίσης η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε βαθιές τομές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67, οι συντάξεις περικόπηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο, ταμεία συγχωνεύθηκαν. Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων διογκώνονται συνεχώς.
Το χρηματοδοτικό κενό των ταμείων οφείλεται εν μέρει σε διαρθρωτικά και εν μέρει σε οικονομικά προβλήματα. Μαζί με τη Γερμανία και την Ιταλία η Ελλάδα έχει την χειρότερη δημογραφική εξέλιξη στην Ευρώπη. Φυσικά για το κούρεμα που έγινε στα ταμεία ελέω PSI ούτε κουβέντα. 
Και ακόμη δεν είδαμε τίποτε! Σε λίγους μήνες, θα δανειστούμε περισσότερα εκατομμύρια προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις και αυτό σημαίνει νέο Μνημόνιο, νέο ξέσκισμα του λαού και ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας! 
Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο σε αυτό τον τόπο! Οι προδότες ...παίζουν μόνοι τους, αφήνοντας τους εχθρούς να διαμοιράσουν τα ιμάτια της χώρας και να την διαμελίσουν οσονούπω! 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΗΡΩΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ (245 χλμ)!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το απόγευμα στις 5.00 ο εξαντλητικός Φειδιπίδειος δρόμος, συνολικής απόστασης 245 χλμ. Ο αγώνας διεξάγεται προς τιμή του Φειδιπίδη, του μεγάλου δρομέα που στάλθηκε από τους Αθηναίους στην Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων, λίγο πριν την μάχη του Μαραθώνος (490 π.Χ.). Διέτρεξε την απόσταση (μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων) σε δύο ημέρες, πράγμα που θεωρήθηκε άθλος. 
Ένας Χολαργιώτης αθλητής είναι ανάμεσα στους 85 αθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώναχ χθες απόγευμα. Πρόκειται για τον Παύλο Μπασδέκη (πάνω φωτό). Γεννημένος στα 1946 ο Παύλος ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 50-52 χρόνια του, σημειώνοντας στον πρώτο του Μαραθώνιο, χρόνο πάνω από 5 ώρες. Λίγο αργότερα είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με το γόνατό του να γίνεται σμπαράλια. Σε τέτοιο μάλιστα σημείο, που οι γιατροί του είπαν "να εύχεσαι απλά να περπατήσεις". 
Το πείσμα όμως και η θέληση του μεγάλου αθλητή ήταν τόσο μεγάλα, που τον έκαναν να ξανατρέξει, χρησιμοποιώντας ένα ιδιόμορφο στυλ, προκειμένου να αποφεύγει τους πόνους. Ο Παύλος Μπασδέκης καταφέρνει να σημειώνει εκπληκτικούς χρόνους (έχει κερδίσει πάμπολλα χρυσά μετάλλια σε αγώνες), ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει περάσει στις υπερμαραθωνιες αποστάσεις. 
Αυτή την ώρα ο Παύλος Μπασδέκης βρίσκεται στο 170 χλμ. και είναι μέσα στα όρια που έχει ορίσει η επιτροπή (Πρέπει να διατρέξει την απόσταση μέσα σε 40 ώρες). Υπολογίζεται μέχρι αύριο στις 9.00 που λήγει το χρονικό όριο τερματισμού, ο Παύλος να έχει τερματίσει, γράφοντας μία ακόμη σπουδαία σελίδα στην αθλητική του καριέρα!
Δείτε μερικές από τις εκπληκτικές επιδόσεις του Παύλου Μπασδέκη όπως τις καταγράφει το statistik.d-u-v.org.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! ΥΠΕΡ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΜΑΝΕ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν κατ' αρχήν να επιβάλουν νέες αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην κρίση στην Ουκρανία, μέτρα τα οποία αναμένεται να εγκριθούν οριστικά τη Δευτέρα, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν έναν διευρυμένο κατάλογο περίπου 20 ακόμη αξιωματούχων της Ρωσίας και της ανατολικής Ουκρανίας στους οποίους επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, επεσήμαναν οι διπλωμάτες.

Παράλληλα τα μέτρα αυτά περιορίζουν την πρόσβαση ρωσικών εταιρειών ενέργειας και άμυνας στις ευρωπαϊκές αγορές, εμποδίζουν την πρόσβαση της Μόσχας στις υπηρεσίες ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών και περιορίζουν περαιτέρω τις εξαγωγές από την ΕΕ προς τη Ρωσία προϊόντων διπλής χρήσης, στρατιωτικής και πολιτικής.
Στο μεταξύ ένας διπλωμάτης σημείωσε ότι η απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων από την ΕΕ θα αφορά την τράπεζα Gazprombank και την πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft.
Παρόλα αυτά οι κυρώσεις θα μπορούσαν να ανασταλούν, αν τηρηθεί η εκεχειρία, την οποία συμφώνησαν νωρίτερα σήμερα το Κίεβο και οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, και αν η Μόσχα απομακρύνει τα στρατεύματά της από το ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
IN.GR, ΠΡΕΖΑ TV

ΕΛΣΤΑΤ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤΟΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!!

Περισσότεροι από 2.000.000 είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων ήρθε στη χώρα μετά το 1990 και αποτελούν το 19% του πληθυσμού. 
 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ηλικίας ενός έτους και άνω ανήλθε σε 10.712.409 άτομα εκ των οποίων 5.249.971 άντρες και 5.462.438 γυναίκες.
Από τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει πως 2.037.196, δηλαδή ποσοστό 18,8%, των μόνιμων κατοίκων δήλωσαν ότι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από χώρα εξωτερικού, όπου διέμειναν για τουλάχιστον ένα έτος, από τους οποίους ποσοστό 68,8% ήρθαν στην Ελλάδα τα έτη 1990 και μετά.
Επίσης από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ακόμη πως στην πλειονότητά τους τα άτομα που έως το 1996 έρχονταν στην Ελλάδα για εγκατάσταση ήταν ομογενείς, αλλά κατόπιν οι περισσότεροι επίσημοι μετανάστες είναι άτομα με ξένη υπηκοότητα. Ειδικότερα, κατά το τελευταίο έτος πριν από την απογραφή, το 2010, εγκαταστάθηκαν επισήμως στη χώρα (και απογράφηκαν) 79.554 άτομα, από τα οποία οι 43.341 ήταν άντρες και οι 36.213 γυναίκες.
Κατανομή
Με βάση την κατανομή, από την Ευρωπαϊκή Ενωση ήρθαν 42.992 άτομα, από τη λοιπή Ευρώπη 13.780 άτομα, από την Ασία 12.017 άτομα, από την Αφρική 4.159 άτομα, από τη Βόρεια Αμερική 4.026 άτομα και από την Ωκεανία 1.315 άτομα. Από αυτούς, οι 55.742 εγκαταστάθηκαν σε αστικές περιοχές της χώρας και οι 23.812 σε αγροτικές. Από το σύνολο αυτών που εγκαταστάθηκαν στη χώρα το 2010, οι 33.751 (ποσοστό 42,4% του συνόλου) είχαν ελληνική υπηκοότητα και οι περισσότεροι ήταν ομογενείς από τη Γερμανία (10.929 άτομα ή 32,4%), τη Βρετανία (4.869 ή 14,4%) και τις ΗΠΑ (3.086 ή 9,1%).
Με ξένη υπηκοότητα ήρθαν 45.803 άτομα (ποσοστό 57,6% του συνόλου).
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

http://minorefm.blogspot.gr/2014/09/2.html



Σχόλιο Αναγνώστη: 
Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΜΑΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΑΡΑ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ. 

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 5.000.000, ΙΣΩΣ ΚΑΙ 10.000.000   !!!!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ (ΤΕΧΝΙΚΟΥ) ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΟΛΟΙ ΧΩΡΟΥΝ  !!!!
ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ  !  
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ  ! 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΟΠΙΟΜΑΝΗΣ-ΝΑΡΚΩΜΑΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,"ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΩΝ "(ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ GAY  .ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ,ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ. ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. 


ΑΝΤΩΝΗΣ  !!!

ΕΦΤΑΣΑΝ! ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΣΕ ΠΑΛΛΗΝΗ, ΓΕΡΑΚΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ & ΚΟΡΩΠΙ!

Σχόλιο Α.Π.: Περιμένουν μόνο το σύνθημα για να αρχίσουν τις...ασύμμετρες επιθέσεις, όπως έλεγε και ο Πολύδωρας. Όπως τότε, το 2007 οι φωτιές κατέκαιγαν την Πελοπόννησο, χωρίς να ξέρουμε από πού μας ερχόταν η επίθεση, έτσι και τώρα, οι πυρήνες της Αλ Κάιντα ή των τζιχαντιστών, μόλις λάβουν το σύνθημα θα εξαπλώσουν επίθεση απ'άκρου εις άκρον στην Ελλάδα και δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοφυλάξουμε! 

Έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου ασφάλειας TCS (Tech Central Station) υποστηρίζει ότι στην περιφέρεια της Αττικής υπάρχουν τουλάχιστον τρεις οργανωμένοι πυρήνες...
της αλ Κάϊντα οι οποίες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές των Μεσογείων (Παλλήνη, Γέρακας, Μαρκόπουλο, Κορωπί).

Οι πυρήνες αποτελούνται από Πακιστανούς και Αφγανούς και τελευταία έχει πυκνώσει η επαφή τους μέσω του διαδικτύου με “τα κεντρικά” σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Έτσι η αλλιώς η περιοχή θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για θέματα ασφάλειας αφού εκεί βρίσκεται το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο μπορεί να τεθεί υπό την απειλή των όπλων πιθανών τρομοκρατών από απόσταση ασφαλείας.

Επίσης υπάρχουν αρκετές εταιρείας κατασκευής αμυντικού υλικού για τις ελληνικές ΕΔ, αλλά και για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ κλπ.

Το γεγονός ότι στα Μεσόγεια υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Πακιστανοί και Αφγανοί κατά κύριο λόγο, δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να δημιουργήσουν με απόλυτη μυστικότητα όλες τις προϋποθέσεις ώστε να υποκινηθεί εξέγερση λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος.


Το αμερικανικό ινστιτούτο TCS όμως δίνει και μια άλλη διάσταση των επεισοδίων αυτών που έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του Wahhabism (Ουαχαμπισμός) και στη χώρα μας.


Το ισλαμικό αυτό «δόγμα» θεωρείται ότι σπέρνει το μίσος, την περιφρόνηση και δυσπιστία προς τους Εβραίους, τους χριστιανούς και στους μη Wahhabism μουσουλμάνους και ότι στα τζαμιά των Wahhabism μαζεύονται χρήματα για την Τζιχάντ!

Ως εκ τούτου όλες οι αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα Πακιστανών έχουν ξαναμπεί στο μικροσκόπιο και ερευνώνται οι σχέσεις τους με τη συγκεκριμένη μορφή της ισλαμικής θρησκείας!

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη σχετική ενημέρωση έγινε διά της πλέον επίσημης οδού δηλαδή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ήδη ερευνά το ζήτημα και θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Φυσικά είναι ευνόητος ο διεθνής αντίκτυπος από ένα κτύπημα της αλ Κάιντα στην Ελλάδα, ειδικά αυτή την εποχή. Άλλωστε η Ελλάδα είναι ένας προνομιακός τόπος δράσης για τέτοιες δραστηριότητες: Όποιος θέλει μπαίνει και πάει όπου θέλει. Α, και κάτι άλλο: Έχει και δωρεάν περίθαλψη...


hellaspress-angel.blogspot.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΤΙΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν εργαζόμενοι της εισηγμένης εταιρείας Πλαίσιο στην οποία κάνουν λόγο για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις και μετατροπές συμβάσεων από 8ωρες σε 4ωρες, προκάλεσε την απάντηση της εταιρείας η οποία δηλώνει ότι πληρώνει πάνω από τον "βασικό" και ότι έχει διατηρήσει τις παροχές προς τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γυμναστήρια και διασκέδαση στα...μπουζούκια.
Πολλά ακούγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια για την  επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (απολύσεις, μειωμένες αμοιβές, μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική κλπ) ακόμη και σε εταιρίες οι οποίες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά αντιθέτως καταγράφουν το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο.
Μία από τις εταιρίες αυτές η οποία προ ημερών βρέθηκε στο «στόχαστρο» είναι και η Πλαίσιο, για την οποία οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν –μεταξύ άλλων – ότι απολύει μόνιμους υπαλλήλους για να προσλάβει 4ωρους, ενώ την χαρακτηρίζουν ως «εταιρία –πλυντήριο εργαζομένων».
Σε επικοινωνία που είχε το fpress με την διοίκηση της Πλαίσιο, η τελευταία κάνει λόγο για ασύστολα ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μπορούσε –για επαγγελματικούς λόγους –να απολύσουμε μόνιμους υπαλλήλους για να προσλάβουμε 4ωρους αφού κάτι τέτοιο θα μας στοίχιζε περισσότερο (αποζημιώσεις αλλά και αυξημένο κόστος εκπαίδευσης).
Επίσης όπως αναφέρει, «στην Πλαίσιο όπως και σε κάθε άλλη εταιρία, απολύσεις γίνονται μόνο όταν κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του».
Η απάντηση της Πλαίσιο για τις απολύσεις

Στo ΠΛΑΙΣΙΟ είμαστε 1.100 άνθρωποι που οδηγούμε την εταιρία μπροστά και που έχουμε καταφέρει να διατηρούμε μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση και μια από τις πιο υγιείς στην Ελλάδα. Σε συνέχεια λοιπόν, των όσων ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας και στους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που μας επιλέγουν όλα αυτά τα χρόνια, παραθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν στην εργασιακή μας στρατηγική:
1. Ο εισαγωγικός μισθός του Πλαισίου είναι 64% πάνω από τον βασικό
[η συλλογική σύμβαση είναι 550€ μικτά ενώ το Πλαίσιο προσλαμβάνει με 900€]

2. Παρ’ όλη την κρίση, όπου πλειοψηφία επιχειρήσεων μειώνει συστηματικά το προσωπικό τους, το Πλαίσιο έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας

3. Το 2013, το 51% του προσωπικού καταστημάτων πήρε συμπληρωματικό bonus

4. Οι απασχολούμενοι με 8ωρο συνάδελφοι στο Πλαίσιο αποτελούν τη βάση της σωστής εξυπηρέτησης και εξού και αποτελούν το 95% του προσωπικού καταστημάτων (ποσοστό δραματικά μεγαλύτερο από το μέσο όρο της αγοράς)

5. Το 95% του Top Management έχει βγει μέσα από την εταιρία, ξεκινώντας ως πωλητής, τεχνικός, αποθηκάριος ή κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο ως management trainee – γεγονός που πηγάζει από τη συστηματική επένδυση σε εκπαίδευση και προγράμματα εξέλιξης συνεργατών

Και κάποια πράγματα που θεωρούνται προφανή, αλλά εν μέσω κρίσης δεν είναι δυστυχώς καθόλου δεδομένα:
1. Το Πλαίσιο δεν έκανε ποτέ καμία μείωση μισθού, εν αντιθέσει με τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έχουν υποστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στη πατρίδα μας

2. Το Πλαίσιο δεν έκανε ποτέ περικοπές προσωπικού, και πάλι αντίθετα με την Ελληνική πραγματικότητα, ακόμα και σε έτη που η κερδοφορία μας ήταν οριακή

Και τέλος όσον αφορά στο ζήτημα των 4-ώρων.
Θα ήταν το λιγότερο απερίσκεπτο να απολύσει κανείς 8-ωρους συνεργάτες, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς 110 ώρες εκπαίδευσης, έχουν περάσει όλα τα τεστ και είναι επαγγελματίες (βιοπορίζονται δηλαδή από αυτή τη δουλειά), για να πάρει 4-ωρους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές και εργάζονται περιστασιακά για προυπηρεσία και «χαρτζιλίκι».
Να χάσουμε, δηλαδή, έναν έμπειρο και επαγγελματία συνεργάτη και να πληρώσουμε το κόστος της αποζημίωσης, για να προσλάβουμε δύο άπειρους συνεργάτες, να διπλασιάσουμε το κόστος εκπαίδευσης και να διατρέχουμε το τεράστιο ρίσκο ανά πάσα στιγμή ο 4-ωρος να φύγει είτε για μια άλλη ευκαιριακή δουλειά ή απλά για διακοπές...
Και όλο αυτό σε μια εταιρία που η άριστη εξυπηρέτηση είναι η κύρια στρατηγική της!
Σε καμία περίπτωση.
Τα παραπάνω δίνουν την πλήρη και σαφή εικόνα για το Πλαίσιο, μακριά από παιχνίδια εντυπωσιασμού, μένοντας απλά στην ουσία.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σε απολύσεις εργαζομένων προχωρά το Πλαίσιο με στόχο να προσλάβει 4ωρους με πολύ χαμηλότερες αμοιβές. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων, ενώ ήδη έχουν απολυθεί 7 εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, σε email που απέστειλε η εταιρεία ενημερώνει για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων...
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου «είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία. Μια εταιρεία που έχτισε το όνομα της στα πτώματα των απολυμένων και εξωθούμενων σε παραίτηση υπαλλήλων της, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 500 τα τελευταία 3 χρόνια. Διακηρύσσει ότι δίνει εργασία σε 1.100 άτομα αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πλυντήριο εργαζομένων.
Η ίδια εταιρεία δηλώνει περήφανη κέρδη πάνω από 75% και την ίδια ώρα αντί να κάνει αυξήσεις (στο όπως είναι πλέον γνωστό) εντελώς πιεσμένο προσωπικό της, στρώνει το χαλί ενός εργασιακού μεσαίωνα.
Πρωτοστάτης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Έχοντας 4ωρους εργαζομένους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις, “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο την μη απολυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν την ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο.
Τελευταίο επεισόδιο στο μακρύ αυτό σήριαλ του success story είναι η ανήθικη μεθόδευση της ώστε να αντικαταστήσει τους 8ωρους εργαζόμενους της, με 4ωρους σκλάβους! Προφασιζόμενη ένα σωρό ανούσιες αφορμές απολύει παλιούς για να φέρει καινούργιους, κάνοντας από επιλογή και όχι ανάγκη, την 4ωρη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πίσω από τους στατιστικούς πίνακες, τις βραβεύσεις και τις στημένες συνεντεύξεις, η εταιρεία Πλαίσιο Computers είναι μια εταιρεία, που πλήρως εναρμονισμένη με τις καθεστωτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, τσακίζει το ηθικό του εργαζόμενου, σκοτώνει τον μικρό-επιχειρηματία ανοίγοντας 52 Κυριακές τον χρόνο και επί της ουσίας σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, δημιουργώντας σκλαβοπάζαρα για τους νέους εργαζομένους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Pilates και μπουζούκια για τους εργαζομένους του Πλαισίου
Στελέχη της Πλαίσιο μιλώντας στο fpress δηλώνουν κατηγορηματικά ότι καμμία παροχή προς τους εργαζομένους δεν έχει κοπεί….
«Tα δύο γυμναστήρια της εταιρίας συνεχίζουν καθημερινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους εργαζόμενους με διαφορετικά προγράμματα (pilates, γιόγκα, βάρη κλπ) κάθε μέρα, ενώ κάθε μήνα υπάρχουν τα καθιερωμένα μπόνους στους πωλητές της εταιρίας, ενώ κάθε τρίμηνο και η καθιερωμένη έξοδος στα μπουζούκια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
fpress.gr,  το διαβάσαμε από το: thesecretrealtruth.blogspot.com

ΒΡΑΖΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!

"Προγραμμένο" τον έχουν τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην Μόσχα για την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στην Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική κρίση και πλέον ανασύρουν και παλαιούς "φακέλους" από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας για να τεκμηριώσουν ότι γενικά ο Ε.Βενιζέλος παίζει συστηματικά παιχνίδια κατά της Ρωσίας. 
Και πλέον προχώρησαν σε μια δήλωση που "καίει", αφού έγινε από τον ίδιο τον στρατιωτικό διοικητή του Κρεμλίνου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μετά το "εγκεφαλικό" που έπαθαν στην Μόσχα όταν τον είδαν στο Κϊεβο να αγκαλιάζεται και να συμπαραστέκεται στους νεοναζί κυβερνητικούς που συμμετείχαν στην "κυβέρνηση" των ανδρείκελων που διαδέχθηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς, μια σειρά αποφάσεων και κινήσεων του Ε.Βενιζέλου έχει προκαλέσει κάτι παραπάνω από οργή στην Μόσχα.
Και δεν είναι τυχαίο πώς οταν τέθηκε στο Κρεμλίνο το θέμα της χαλάρωσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η ύπαρξη του Ε.Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ βάρυνε αποφασιστικά, όχι απλώς να μην υπάρχει η παραμικρή "χαλάρωση" για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά να γίνει ιδιαίτερα σκληρή και "να μην περάσει ούτε ελληνικό ροδάκινο τα ρωσικά σύνορα"!
Επειτα, πριν από δύο μήνες εμπόδισε ένα ελληνικό άρμα LEO2HEL να συμμετάσχει στο δίαθλο αρμάτων μάχης που διοργανώθηκε από τον ρωσικό Στρατό, μια διεθνή οργάνωση στην οποία συμμετείχαν 12 χώρες απ'όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι θα κατέβαλαν τα έξοδα μεταφοράς του με ένα γιγαντιαίο μεταφορικό αεροσκάφος Αn-225.
Πριν μερικές ημέρες παρά την πίεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλου να μεταβεί μια μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Μόσχα για να συμμετάσχει σε ένα απλό εορταστικό γεγονός, το φεστιβάλ «Ο Πύργος του Σωτήρος» (Σπάσκαγια Μπάσνια), με στρατιωτικές και παραδοσιακές μπάντες από όλον τον κόσμο, στο οποίο συμμετείχαν διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ,πάλι ο Ε.Βενιζέλος, αρνήθηκε να εγκρίνει την μετάβαση και εισηγήθηκε στον Α.Σαμαρά να μην πάει η μπάντα στην Μόσχα.
O πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, αναφέρουν πηγές του defencenet.gr από την Μόσχα, ενημερώθηκε για την στάση του Ε.Βενιζέλου και έχει ενοχληθεί για την συμπεριφορά και την στάση του (τον θυμήθηκε από την εποχή που ως υπουργός Εθνικής Αμυνας,  σαμποτάρισε την διακρατική συμφωνία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL).
Και η οργή του ίδιου του Ρώσου προέδρου καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Στρατιωτικός Διοικητής του Κρεμλίνου, Σεργκέι Χλέμπνικοφ, προχώρησε σε μια έμμεση αλλά σαφή δήλωση κατά του Ε.Βενιχέλου, από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζονται σε τέτοιο επίπεδο, ειδικά για ήσσονος σημασίας γεγονότα όπως το μπλοκάρισμα της αποστολής της μπάντας της ΠΑ στην Μόσχα:
"Γνωρίζω ότι το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας προσπάθησε ως το τέλος ώστε η μπάντα της Αεροπορίας σας να έλθει στη Μόσχα. Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τήρησε εντελώς αντίθετη στάση. Κρίμα. Ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή (σ.σ.: ο Ε.Βενιζέλος) και λυπούμαστε πολύ.
Το φεστιβάλ δεν εντάσσεται στην αμυντική, στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, είναι μια πολιτιστική δραστηριότητα με ανεξάρτητη οντότητα, όπου συμμετέχουν και στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι επίσης άνθρωποι.
Ήλπιζα ότι θα έρθει τουλάχιστον κάποιος από τους διοικητές της μπάντας ή άλλος εκπρόσωπος από την Ελλάδα.
Τους προσκαλέσαμε και φανταζόμασταν ότι θα πιούμε μαζί μια ρακή ή κάποιο αντίστοιχο παραδοσιακό ποτό, θα μιλήσουμε φιλικά και θα συζητήσουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα.
Δεν θα θέλαμε κάποιοι τρίτοι να μας εμποδίζουν να είμαστε φίλοι, όταν έχουμε τόσους ταλαντούχους, αξιόλογους και ωραίους ανθρώπους, που μπορούν να πουν τόσα πολλά. Και πάλι κρίμα…".
Δεν πειράζει. Ηταν η μπάντα της τουρκικής Αεροπορίας παρούσα...
defencenet.gr (τίτλος: δικός μας)

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΑΚΥΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ! ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ


γράφει ο Γιώργος Φλωράς

Πριν λίγες ημέρες έφερα στην δημοσιότητα ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που κρατήθηκε μυστικό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (με πρόεδρο τον Δημήτρη Κυριτσάκη εκλεκτό του Κωστή Χατζηδάκη) επί δυο μήνες χωρίς να ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.
Στις αρχές Ιουνίου έφτασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόφαση 2938-2014 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Η απόφαση αφορούσε την προσφυγή της ODEON Α.Ε. (ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη) κατά της απόφασης 540/2012 της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το Διοικητικό Εφετείο με την απόφαση του ακυρώνει την απόφαση 540/2012 και αναπέμπει την υπόθεση και πάλι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να εκδικαστεί εκ νέου από νόμιμη σύνθεση. Διότι διαπιστώνει ότι η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν παράνομη στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, και προφανώς όχι μόνο αυτής.
Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών:

ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο λόγος της ακύρωσης της απόφασης είναι τυπικός και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Στην απόφαση 2938/2014 αναφέρεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είχε συγκροτηθεί νομίμως σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν3959/2011 διότι αποτελείτο από 7 μόνο μέλη αντί των 8 που ορίζει ο νόμος, αφού μετά τον διορισμό του κ. Λουκά (τον Μάρτιο του 2012) ως αντιπροέδρου η κενωθείσα θέση του Εισηγητή, που αυτός κατείχε, δεν πληρώθηκε, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να απαρτίζεται από 3 Εισηγητές αντί για 4 που ορίζει ο νόμος.
Η αποκατάσταση του νομίμου αριθμού των μελών έγινε στα τέλη του 2013 από τον Χατζηδάκη (Δεκέμβριος 2013).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαπιστώνουμε ότι το διάστημα από τα μέσα του 2012 έως τα τέλη του 2013 εκδόθηκαν αποφάσεις για τις ακόλουθες υποθέσεις (ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ ΠΛΕΟΝ):
ΑΠΟΦΑΣΗ 555/2012 ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΕ (ιδιοκτησία Μυτιληναίος) -ΔΕΣΦΑ-ΔΕΠΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ 551/2012 ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΕ (ιδιοκτησία Μυτιληναίος)-ΔΕΣΦΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ 554/2012 ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΗ 550/2012 ΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.
ΑΠΟΦΑΣΗ 548/2012 ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ
ΑΠΟΦΑΣΗ 547/2012 ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ 545/2012 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ 563/2013 ΚΑΡΤΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ 561/2013 ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ κλπ
Επίσης εξετάστηκαν και εκκρεμεί η απόφαση για τις υποθέσεις ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ, PROCTER AND GAMBLE και ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ  (ιδιοκτησία ΟΤΕ). Και στις τρεις υποθέσεις η εισήγηση είναι καταδικαστική για σοβαρότατα αδικήματα. Και οι τρεις υποθέσεις αυτές θα καταρρεύσουν αν καταδικαστούν οι εταιρείες που κατηγορούνται.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΔΙΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ-ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Όλες οι ανωτέρω υποθέσεις θα καταρρεύσουν στο Διοικητικό Εφετείο. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού (βλ. δημοσίευμα εφημερίδα Δημοκρατία 12/8/2014), επειδή πιστεύει ότι έχει δίκιο, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου. Προφανέστατα έχει άδικο, δεν είναι η πρώτη φορά, αρκεί να ερωτηθεί ένας νομικός γνώστης του Διοικητικού Δικαίου και ειδικώς της Διοικητικής Διαδικασίας. Θυμίζουμε ότι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού διορίστηκε το 2009 από τον Χατζηδάκη ο Δημήτρης Κυριτσάκης, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε από τον Χατζηδάκη τον Νοέμβριο του 2013.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ! Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ!

Ουδεμία σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχουν -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. 
Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, o Γρ. Πεπόνης ζήτησε να καταδικαστούν μεν οι έξι νεαροί που δικάζονται ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως για συμμετοχή σε οργάνωση.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, ο κ. Πεπόνης αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία ζήτησε να μην καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι ως μέλη οργάνωσης, καθώς θεωρεί, όπως τόνισε, ότι δεν αποδείχθηκε εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες». 

Κατά την εισαγγελική κρίση η παράνομη δράση των έξι νεαρών στο Βελβεντό, με τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ τον Φεβρουάριο του 2013, δεν προέκυψε να εντάσσεται στην έννοια που ορίζει το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, περί εγκλημάτων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επιπλέον ο κ. Πεπόνης ζήτησε την αναγνώριση από το δικαστήριο ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους,
 όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ τόνισε, επικαλούμενος καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων ότι οι δράστες των ληστειών δεν επέδειξαν καμία σκληρότητα σε όσους βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών ή ενεπλάκησαν στα περιστατικά, όπως ο πολίτης που οι κατηγορούμενοι πήραν το αυτοκίνητο του, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα. 

Ο κ. Πεπόνης επεσήμανε επίσης ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των ληστειών και όσων ακολούθησαν είναι κατηγορούμενοι για σωρεία αδικημάτων ως μέλη οργάνωσης οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν παρών όταν ο μαθητής έπεσε νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον Δεκέμβριο του 2008. 
Οι έξι νεαροί είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α), ληστείας από κοινού και κατά συρροή, αρπαγής από κοινού, διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αντίστασης κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και απλής σωματικής βλάβης.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για μια θαρραλέα πρόταση με νομική αρτιότητα και κοινωνική ευαισθησία μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες.

zougla.gr

59ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ 3 ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ!

Ήταν ντυμένος για δείπνο, με το μαύρο κοστούμι του και παρ' όλη την επίσημη αμφίεση δεν έχασε την ευελιξία του.
Ο λόγος για έναν 59χρονο στη Βρετανία ο οποίος τα έβαλε με 3 ληστές και τους έδιωξε κακήν κακώς.
Ο επιχειρηματίας Άντριου Άνταμσον είχε γυρίσει από μια εκδήλωση και μαζί με την σύζυγο του, Λιζ πήγαν να μπουν στο σπίτι τους. Η γυναίκα μπήκε και βγήκε τρέχοντας και εκεί επενέβη ο σύζυγος. Ο Άνταμσον –που έχει τέσσερα εγγόνια- είδε τρεις μασκοφόρους να βρίσκονται στο σπίτι του και ανέλαβε δράση αμέσως.
Άρπαξε τον ένα και τον πέταξε έξω και ακολούθησε το ίδιο με τους άλλους δύο, την ώρα που ο ένας εξ αυτών τον χτυπούσε με ένα ξύλο. Παρόλα αυτά, ο «παππούς» έδειξε ότι το έλεγε η καρδούλα του. Τους ανταπέδωσε χτυπήματα και έριξε πολύ ξύλο για να καταφέρει να τους διώξει, με τους ληστές να έχουν μείνει άναυδοι. Προφανώς και δεν περίμεναν την αντίδραση του 59χρονου. Μάλιστα, τους κυνήγησε και μέχρι το δρόμο, καθώς κατάφεραν να του πάρουν κάποια αντικείμενα από τον χαρτοφύλακα του. 
«Έκανα ότι θα έκανε κάθε καλός σύζυγος. Έπρεπε να προστατέψω τη γυναίκα μου και το σπίτι μου. δεν υπήρχε περίπτωση να τους άφηνα έτσι», είπε ο Άνταμσον μετά, αφού τη γλίτωσε με επτά ράμματα στο κεφάλι, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε. 
Πάντως, οι σκηνές –από την κάμερα που υπήρχε στο δρομάκι- είναι… απολαυστικές, ιδίως όσον αφορά στις αντιδράσεις των κλεφτών, οι οποίοι και «τις έφαγαν» και έφυγαν με μια πολύ μικρή λεία. Δείτε το βίντεο…









thessbomb.blogspot.gr