Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΟΛΑ ΤΑ ...ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ...ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015!

Υπάρχουν εκατοντάδες αφορμές για να χαμογελάσεις από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Δυστυχώς, υπάρχουν άλλες τόσες για να βάλεις τα κλάματα και να χτυπιέσαι στα πεζοδρόμια. Μπορείς να κρατήσεις αυτό το άρθρο για να έχεις συγκεντρωμένες τις πιο ιστορικές στιγμές της μετεκλογικής Κυριακής και να το ανοίξεις την επαύριο των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές....
Με δυο λέξεις, σημειολογικός θησαυρός.
Ένα χειροκρότημα για την απάντηση του καινούργιου πρωθυπουργού (ή όποιου τέλος πάντων χειρίζεται το Twitter του Αλέξη Τσίπρα) στον Hugh Laurie και ξεκινάμε: 
1) Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αυτοκτόνησε.
2) Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πηγαίνουν περίφημα με τον ίδιο, καθώς δήλωσε ότι ψήφισε Νέα Δημοκρατία και μάλιστα ενσυνειδήτως.
3) Τα ΑΤΜ έχουν ακόμα λεφτά.
4) Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ακόμα στην Αθήνα. Εν προκειμένω, θα συνιστούσα να μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με το αν θα φύγει από τη χώρα όπως είχε προειδοποιήσει σε περίπτωση επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να περιμένει να πέσουν τα εισιτήρια, μπορεί η Ευγενία και αυτός να μην έχουν αποφασίσει ακόμα για τον προορισμό ή μπορεί να ακυρώθηκε κάποια πτήση. Όπως και να 'χει, διακαναλική επιτροπή υπεύθυνη για τους καλεσμένους των πάνελ μαζεύει υπογραφές για να τον μεταπείσει.
5) Κάποιος θα τολμούσε να πει ότι αυτή είναι η πρώτη Βουλή μετά από 223 χρόνια χωρίς ούτε έναν/μία Παπανδρέου. Οι αναρίθμητες φορές που ο Αλέξης ανέφερε τη λέξη 'ήλιος' στην ομιλία νίκης στα Προπύλαια νομίζω πως κρατάνε μια γωνίτσα στο Κοινοβούλιο και για τον Ανδρέα.
6) Οι κύριοι που έστησαν την προεκλογική καμπάνια του Πάνου Καμμένου οφείλουν να ζητήσουν μπόνους από το αφεντικό. Πήραν τους ΑΝ.ΕΛ εκτός Βουλής (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) και τους έβαλαν στη Βουλή ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Με άλλα λόγια, ο Καμμένος ανέβηκε στο τρένο της κυβέρνησης. Ή ο Αλέξης ξεκόλλησε. Ή και τα δύο μαζί.
Ποιος να το 'λεγε πριν μερικά χρόνια ότι θα ακούγαμε από τα χείλη του καθοριστικού-για-το-σχηματισμό-της-νέας-κυβέρνησης Πάνου Καμμένου το ιστορικό "έχουμε κυβέρνηση".
7) Τα Προπύλαια είναι το νέο Ζάππειο.
8) Στους κερδισμένους αυτών των εκλογών και η λογοτεχνία.
 
9) BREAKING NEWS
10) Συνεχίζουμε με την κανονική ροή του προγράμματος. Νόμος του κράτους (για όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία) θα προβλέπει ότι σε κάθε πανηγύρι/γιορτή/πάρτι, οι παρευρισκόμενοι θα ακούνε δις το Rock El Casbah του Rachid Taha.
Play Button
11) Μικρή, αριθμητική προσθήκη στο νούμερο 5. Στο πάρτι στα Προπύλαια, ο Αλέξης είπε τέσσερις φορές τη λέξη 'ήλιος' πριν ρίξει μια στροφή με το Rock El Casbah και επιστρέψει με περισσότερη ηλιοφάνεια.
12) Στα Ανώγεια δεν ψήφισε ούτε ένας τη Χρυσή Αυγή.
 
13) Κάτι λιγότερο από 390.000 Έλληνες ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δηλώνοντας το θαυμασμό τους για το φασισμό, για τους Γερμανούς ναζί, για τους Έλληνες ναζί που μαζεύονται στην Ομόνοια και φωνάζουν χιτλερικά συνθήματα, γι' αυτούς που έσφαξαν τους παππούδες τους, γι' αυτούς που χαιρετάνε φασιστικά και γι' αυτό το μόρφωμα που εκμεταλλεύεται την οργή για το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Θα ήταν φρόνιμο να μην αποκαλούνται πια 'ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής', αλλά 'κοινοί φασίστες'. Έτσι κι αλλιώς, κάπως ταυτίζονται με το κόμμα του Μιχαλολιάκου.
14) Κοκκίνισαν τα Νέα. ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ(!!!) τα Νέα.
15) Η Ελεύθερη Ώρα το χαβά της.
16) Περίπου 80.000 ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι δεν φτάνει απλά να διατείνεσαι ότι "καλά τα λέει ο Λεβέντης" και τον ψήφισαν και στην πραγματικότητα. Μαζί με τους κατά μέσο όρο 30.000 σταθερούς του ψηφοφόρους, ο Λεβέντης είδε την Ένωση Κεντρώων να φτάνει το πρωτοφανές για τα δεδομένα της 1,79%.
17) Ο Απόστολος Γκλέτσος είδε από το κρεβάτι του πόνου (γριπιασμένος με υψηλό πυρετό) την Τελεία να τερματίζει μια ανάσα πίσω από την Ένωση Κεντρώων.
18) Η Φωτεινή Τσιτσίγκου πήρε 1.441 ψήφους στη Β' Αθηνών. In your face Άσπα!
Play Button
19) H Θεανώ Φωτίου δεν θέλει να γίνει φίλη με την Όλγα Τρέμη. Μετά την επισήμανση της δημοσιογράφου ότι τη συμπαθεί πραγματικά, η κυρία Φωτίου, που εξελέγη στη Β' Αθηνών με 15.587 ψήφους, της απάντησε στον αέρα ότι δεν την ενδιαφέρει και τόσο.
20) Ο Γρηγόρης Ψαριανός κλήθηκε να θυμηθεί ποιο κόμμα εκπροσωπεί αυτή τη φορά.
Play Button
21) 1.028 ψήφοι για την Κατερίνα Στανίση στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ημαθίας. Φυσικά πρώτη στο σχετικό ψηφοδέλτιο, αλλά μόνο 2.08% για την Τελεία στην Ημαθία. Κάνε μας μια ερώτηση Κατερίνα και προχωράμε.
Play Button
22) Το cameo της Γιάννας Αγγελοπούλου στον ALPHA ήταν ένα αριστούργημα. Κορυφαίες ατάκες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ:
"Πιστεύω και πίστευα στην ανάγκη των αλλαγών"
- "Επειδή ρωτάτε τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η γνώμη μου είναι... (τι σημασία έχει τι είπε μετά, εδώ μιλάει στον τρίτο ενικό για τον εαυτό της)"
- "Θέλω να είμαι πάντα η φωνή της ειλικρίνειας και της πραγματικής πραγματικότητας"
- "Ποια είναι η ερώτησή σας κυρία Στάη;"
Play Button
23) H κορυφαία σαπουνοπερική στιγμή της χτεσινής βραδιάς ήταν τα 'καρφιά' μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Ο Βαγγέλης χάνει την ψυχραιμία του και αποδίδει το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα του Γιώργου και ο Γιώργος, cool as Kim Deal, ζητά από αυτούς που συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους να μη μιλάνε.
Αγαπητέ Βαγγέλη, δεν σου βγαίνει τίποτα.
24) Διάλειμμα για ένα συμπέρασμα που μας γεμίζει αισιοδοξία. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που στο κυβερνητικό σχήμα δεν υπάρχει μήτε ΝΔ μήτε ΠΑΣΟΚ.
25) Λες να ήρθε το τέλος;
26) Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν θα είναι για 82η φορά υπουργός οποιουδήποτε υπουργείου.
27) Κάποιοι πρέπει να εκτίμησαν δεόντως τη δουλειά του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον έστειλαν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών με 34.305 ψήφους. Τον ξεπέρασε μόνο η Όλγα Κεφαλογιάννη.
28) Το κομμάτι της έκανε στην Α' Αθηνών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου βγαίνοντας δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με 34.309 πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα των 95.453 σταυρών.
29) Οι νομοί που παρασύρθηκαν στ' αλήθεια από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν αυτός της Ροδόπης (12,7%) και των Χανίων (12,16%). Φήμες ότι ο δημοσιογράφος είπε περισσότερες λέξεις στην περιοδεία του εκεί απ' όσο κατά μέσο όρο στην προεκλογική περίοδο κρίνονται εμπαθείς και ως εκ τούτου αναληθείς.
30) Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι έσφιξε αναμμένα κάρβουνα με τα χέρια του, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου πριν 2,5 χρόνια. Εδώ τον βλέπουμε εμφανώς ανακουφισμένο μετά την εκλογική ήττα, παρότι φρόντισε επιμελώς να κρύψει τις παλάμες του.
31) Στο Ζάππειο, εκτός του Σαμαρά, έκανε τον απολογισμό της εκλογικής αναμέτρησης και ο Πάνος Καμμένος. Συγγνώμη και από τους δύο, αλλά ο πραγματικός σταρ στο χθεσινοβραδινό Ζάππειο ήταν ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.
32) Ο Κώστας Λαπαβίτσας κέρδισε στην Ημαθία και είπε και ένα 'τραγούδι'.
Play Button
33) Το εξώφυλλο της Liberation
34) Τρίτο κόμμα στην Αχαΐα το ΚΙΔΗΣΟ. Ο σωστός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να έχει δει ήδη την ευκαιρία να διακριθεί ο ΓΑΠ ως δήμαρχος Πατρών στις επόμενες δημοτικές. Ψηφοφόροι υπάρχουν.
35) Αυτά τα λίγα. Καλή τύχη σε όλους και στις επόμενες εκλογές με τοποθέτηση ΓΑΠ λίγο πιο προσεκτικά με τα ψηφοδέλτια. Μην βάζετε τον Γιώργο να τα δακτυλογραφεί.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου