Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 9 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ "NORMAN ATLANTIC "

10.05 Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται ότι "μετά από έντονο διάβημα που έγινε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, έχουμε την επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για τον αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε 1 σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλεγεί.
Μέχρι στιγμής καμία πληροφορία δεν υπάρχει για 18 άτομα, από τους οποίους οι 9 είναι Έλληνες και τα ονόματα των οποίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Διατηρούμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων που μπορούμε να ανακοινώσουμε, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που μας έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων".
21.00 Τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο ''NORMAN ATLANTIC'' και φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τα ονόματα τους είναι τα εξής:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
18.11 Συνολικά 107 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic έφτασαν στην Αθήνα με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.
Επιπλέον, με νεότερη πτήση της Αegean οι 22 θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας δύο άτομα στην Κέρκυρα, δύο στην Ρόδο, ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Χανιά.
Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με μέριμνα της Aegean

17.49 Ο 59χρονος οδηγός φορτηγού από τη Ζάκυνθο, Νικόλαος Παράσχης είναι ο τρίτος Έλληνας νεκρός, μετά τον Γιώργο Δούλη και τον Κώστα Κουφόπουλο. 
Τα στοιχεία του επιβεβαιώθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.
Στο μεταξύ, τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το ποιοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου αγνοούνται! 
17.10 Τον θάνατο τρίτου Ελληνα στην ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic» επιβεβαίωσαν οι Αρχές.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για τον Νίκολαο Παράσχη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 νεκρών που έχουν ήδη προσμετρηθεί, κάτι που σημαίνει ότι επίσημος αριθμός των θυμάτων δεν αυξάνεται. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί ο θάνατος δύο ακόμη Ελλήνων, των Γιώργου Δούλη και Κωνσταντίνου Κουφόπουλου.
16.57 Ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς από το Norman Atlantic, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Σε λίγο αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τις ελληνικές αρχές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το μεσημέρι της Τετάρτης η μεταφορά των Ελλήνων διασωθέντων του Norman Αtlantic, με αεροσκάφος που διέθεσε δωρεάν η Aegean.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες επρόκειτο να ταξιδέψουν νωρίς το πρωί από το Πρίντεζι προς την Αθήνα, ωστόσο το χιόνι στο ιταλικό αεροδρόμιο, δεν κατέστησε δυνατή την απογείωση του αεροπλάνου.
Ύστερα από καθαρισμό του διαδρόμου, το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ακόμη, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 ακόμη Ελληνες το απόγευμα από το Μπρίντιζι στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, κατέπλευσε το μεσημέρι στο λιμάνι του ιταλικού Τάραντα το πλοίο «Aby Jeannette», από το οποίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια Έλληνες διασωθέντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν 26 Έλληνες, ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται εντός της ημέρας επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο του Λιμενικού.
thbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου