Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΡΟΪ ΤΑΡΠΛΕΪ! ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΚΥΡΩΣΗ ΗΠΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΛΚΟΟΛ!

Πέθανε σε ηλικία 50 ετών ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο διάσημος Αμερικανός σέντερ που είχε αγωνιστεί σε Άρη, Ολυμπιακό, Ηρακλή και για ένα βραχύβιο διάστημα από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Ο Τάρπλεϊ εγκατέλειψε τα εγκόσμια τα ξημερώματα σε νοσοκομείο του Άρλινγκτον, στο Τέξας (κοντά στο Ντάλας), καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω κατάχρησης στο αλκοόλ.
Το 1986 είχε επιλεχθεί στο νούμερο 7 του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς και στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν από τους πλέον ελπιδοφόρους αθλητές στο NBA.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στην πρώτη χρονιά του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ υπήρξε μέλος της καλύτερης πεντάδας των rookies, ενώ τη δεύτερη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης του ΝΒΑ.
Η άστατη εξωγηπεδική ζωή, όμως, δεν βοήθησε το πολύ μεγάλο ταλέντο του, με αποτέλεσμα τον «εξοβελισμό» από το ΝΒΑΤο 1993 βρέθηκε στον Άρη, στον οποίο έπαιξε ένα χρόνο και κατάκτησε το Κύπελλο Ευρώπης με νίκη στον τελικό (50-48) επί της Εφές Πίλσεν.
Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει το νταμπλ και να φτάσει ως το τελικό της Ευρωλίγκας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Μπανταλόνα. Ακολούθησε ο Ηρακλής, ενώ το 1999 πέρασε για ένα μικρό διάστημα από τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Το Ντάλας, πάντως, δεν τον ξέχασε, με τον ιδιοκτήτη των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, να γράφει στο twitter: «Τα συλληπητήριά μου στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ. Οι οπαδοί των Μαβς σε όλον τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου