Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!

Χθες από την εφημερίδα μας εκφράσαμε αμφιβολίες για το τι περιείχε τηλεφώνημα του Ομπάμα προς τον Τσίπρα. Όλα τα ΜΜΕ και το Μαξίμου έλεγαν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και να δηλώσει την υποστήριξή του σε αλλαγή της πολιτικής, μιας και η λιτότητα αποδείχθηκε εσφαλμένη πρακτική για την Ελλάδα. Όμως, εμείς διατυπώσαμε σοβαρές επιφυλάξεις λέγοντας πως το τηλεφώνημα του Ομπάμα  έγινε για να του εκφράσει τη δυσφορία του αναφορικά με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά των μέτρων που παίρνει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας! Δείτε εδώ το δημοαίευμά μας.
Και η επιβεβαίωσή μας έρχεται σήμερα κιόλας από τον πρόεδρο του...
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς (αναμένεται μάλιστα εντός των επόμενων ωρών στην Αθήνα) ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τη θέση της κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας!  
Ιδού οι δηλώσεις του:
 
«Δεν μπορείς από τη μια πλευρά να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Αυτό κατά την άποψή μου μακροπρόθεσμα δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στην διαφοροποίηση της κυβέρνησης από την ανακοίνωση της ΕΕ για την Ρωσία.
Είναι σαφές λοιπόν ότι υπάρχει συντονισμός πίεσης σε βάρος της Ελλάδος τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ γιατί βλέπουν ότι η χώρα μας τούς χαλάει τη...σούπα! Και μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι πίσω από τη γενναία απόφαση του Τσίπρα ( να αντιταχθεί στις αυθαιρεσίες της ΕΕ κατά της Ρωσίας) συστοιχίζονται και άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και η Γαλλία, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους σχεδιασμούς ΕΕ-ΗΠΑ κατά της Ρωσίας!
Γι' αυτό επιδιώκουν πάση θυσία να τρίξουν τα δόντια στον Τσίπρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου