Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ! ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ. ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!

Το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, την ενίσχυση των ποσοστών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου, με τρίτη δύναμη τη Χρυσή Αυγή, κατέγραψε η πρώτη κυλιόμενη έρευνα της «Ζούγκλας» εν όψει των εκλογών της 25ης Γενάρη.
Μικρότερα κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω της αυξημένης δυναμικής της ΚεντροαριστεράςAπό τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι μετακινούνται επηρεασμένοι από τις «τάσεις» που κυκλοφορούν προς συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τα ποσοστά του, είναι πρώτο κόμμα, με τη ΝΔ να μην μπορεί να αυξήσει τη δύναμή της.


Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία είναι δύσπιστο και θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Το νεοϊδρυθέν Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται ότι μπαίνει στη Βουλή, ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μαζί με τους συνδυασμούς και τα κόμματα με τα οποία συνεργάζονται.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι μικρότερα κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω της αυξημένης δυναμικής της Κεντροαριστεράς.

Στην έρευνα, που ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 20/1/2015, συμμετείχαν 1.398 πολίτες.

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούν στις προεκλογικές
 εξαγγελίες των κομμάτων αλλά και για την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό που ενδεχομένως να επηρεάσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Στα πρώτα ερωτήματα οι πολίτες απάντησαν για το αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τηρήσουν τις δεσμεύσεις σε περίπτωση που κόψουν πρώτοι το νήμα ή αν οι εξαγγελίες πέσουν στο κενό, λόγω της Τρόικας.

Το 48% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της Τρόικας, ενώ το 34% δείχνει να εμπιστεύεται τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα αλλά και στελέχη του που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν με τους επικεφαλής των δανειστών.

Η ΝΔ φαίνεται ότι πληρώνει το μάρμαρο των εξοντωτικών μέτρων, καθώς το 85% θεωρεί ότι σε περίπτωση νίκης, θα συνεχιστεί η λιτότητα.






Το επόμενη ερώτημα αφορούσε στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου. 

Το 39% πιστεύει ότι η πράσινη παράταξη θα συγχωνευθεί με το Κίνημα ενώ το 33% ότι θα επιβιώσει το κόμμα με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Διχασμένο και αναποφάσιστο εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 28%. 



Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ανατροπή καταγράφεται στη διαδικτυακή ψηφοφορία, όσον αφορά στα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι δύο διεκδικητές (Σαμαράς-Τσίπρας) για τον πρωθυπουργικό θώκο. 

Υψηλότερο ποσοστό λαμβάνει για πρώτη φορά –έπειτα από δύο ψηφοφορίες- ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Και σε αυτήν όμως την έρευνα, το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων (49,2%) ψήφισε τον… «Κανέναν».



Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει παρασάγγας της ΝΔ, καθώς συγκεντρώνει 81,9%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 9,9%.



Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, παίρνοντας ψήφους από παντού (34%), ενώ δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 27,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 11,1%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου με 4,2%, το Ποτάμι με 4,1%.

Το ΠΑΣΟΚ αποσπά 3,3% και εν συνεχεία το ΚΚΕ λαμβάνει 2,8%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ ανιχνεύεται μετά βίας, καθώς βρίσκεται στο 1%. Η «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου έλαβε 0,7%.





H TAYTOTHTA THΣ ΕΡΕΥΝΑΣ










zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου