Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΒΑΛΚΑΝΟΣ (ΜΙΣΤΕΡ ΣΠΟΚ) ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ! ΒΙΝΤΕΟ

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μίστερ Σποκ (Mr. Spock) του Σταρ Τρεκ, ο Λέοναρντ Νίμοϊ...

O Νίμοϊ πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από τις επιπτώσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας που τον ταλαιπωρούσε, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγος του. 
Ο Νίμοϊ, γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου του 1931, από οικογένεια εβραίων μεταναστών, που είχαν έλθει στις ΗΠΑ από το Izyaslar της σημερινής Ουκρανίας.
Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την ηθοποιία, σαν μέλος θεατρικών ομάδων της τοπικής κοινότητας όπου μεγάλωσε.
Αποφοίτησε από το Κολέγιο της Βοστόνης και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στο Pasadena Playhouse της Καλιφόρνια. Ερμήνευσε τους πρώτους (δευτερεύοντες) ρόλους του στην κινηματογραφική ταινία "Queen for a Day" (1951) και στην τηλεοπτική σειρά "Zombies of the Stratosphere" (1952), ενώ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας "Kid Monk Baroni" (1952). Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, λόγω του ότι είχε ήδη καθιερωθεί ως αναγνωρίσιμος διασκεδαστής, εργάσθηκε στην Ατλάντα σαν παραγωγός εκπομπών για τον αμερικανικό στρατό.
Ωστόσο ο ρόλος που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν αυτός του κυρίου Σποκ στη σειρά Σταρ Τρεκ (1965-1969), Υποδύθηκε τον φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου "Έντερπραϊζ". Η σειρά γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και είχε ως επακόλουθο την παραγωγή επτά σχετικών ταινιών, στις οποίες ο Νίμοϊ επίσης συμμετείχε, όπως και σε άλλες σειρές του ιδίου είδους. Ο χαρακτήρας του Σποκ βραβεύθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους τηλεοπτικούς, ενώ χάρισε στον Νίμοϊ τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Την εμπειρία του σαν "κος Σποκ", ο Νίμοϊ κατέγραψε σε δυο αυτοβιογραφίες του με τίτλους "Δεν είμαι ο Σποκ" (1975) και "Είμαι ο Σποκ" (1995).
news.gr, Με πληροφορίες από Wikipedia

2 σχόλια:

  1. Μπά, δεν μου φαίνεται να πέθανε. Μάλλον, του έκαναν ... διακτινισμό. Δεν αποκλείεται να τον ξαναδούμε πάλι με αυτάκια ακόμη μεγαλύτερα και οξυκόρυφα ! Κάτι σαν ... κερατάκια. Πέθανε στα 84 και είχε κόψει το τσιγάρο στα 54. Πριν πεθάνει μας συμβούλεψε να "το κόψουμε", ίσως, για να μή χάσουμε 54 χρόνια άκαπνου βίου. Πίστευε, είναι μάλλον βέβαιο, ότι θα έφτανε τα 168 (84Χ2) αν δεν κάπνιζε. Πάντως, σύμφωνα με τα κρατούντα της επιστήμης, ο διακτινισμός δεν τον έσωσε. Ίδωμεν ... .

    Τα γράφω αυτά, διότι όταν τα παιδιά μου έβλεπαν το "Στάρτρεκ" - καλύτερα "σταρτρίκ" - στην τηλεόραση και σχολίαζα τις βλακείες που έδειχνε, τα παιδιά φώναζαν τη μαμά να με πάρει γιατί τους ζάλιζα με όσα τους έλεγα και τους αποσπόύσα την προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ VULCAN ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ VULCAN ALPHA QUADRANT .

    ΑπάντησηΔιαγραφή