Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ! ΔΕΙΤΕ...

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ευθεία απάντηση στην σκληρή στάση της Γερμανίας και ειδικά στα όσα ισχυρί στα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο Σόιμπλε
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απολύτως σίγουρος ότι θα εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά. Είμαστε κυρίαρχη χώρα και θα...

τηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε με τον λαό μας», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο εξωτερικό.
Όπως μάλιστα τόνισε: «Η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε» και πρόσθεσε πως «είμαστε περήφανοι γιατί δεν υπάρχει πλέον ανασφάλεια και αβεβαιότητα». Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει το «συμβόλαιο τιμής» που έχει κάνει με το λαό, ενώ διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να διχάσει την Ευρώπη.
«Δεν πορευόμαστε στο άγνωστο. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές του με κορυφαίους ηγέτες λέγοντας πως η κυβέρνησή του κατάφερε να αλλάξει τη συζήτηση και την ατζέντα στην Ευρώπη. «Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση και όχι μόνο για τη λιτότητα. Αποδομήσαμε το κατεστημένο που ήθελε λιτότητα και όχι ανάπτυξη».
Όπως είπε η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές. «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε τις δικές τους. Περιμένουμε τις προτάσεις της Γερμανίας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Σόιμπλε.
«Κανείς πλέον δεν μιλάει για την τρόικα και τα μέλη της και κανείς δεν μας ζητά να εφαρμόσουμε το email με τις δεσμεύσεις του Σαμαρά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε αιχμές και κατά της Μέρκελ λέγοντας: «Θα σεβαστούμε τους κανόνες της Ε.Ε. διότι μας δεσμεύουν οι κανόνες για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά τους λέμε ότι η λιτότητα δεν αποτελεί συνθήκη της Ε.Ε. ούτε ιδρυτικό κανόνα. Να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα. Να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στην Ελλάδα. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιτροπεία. Χρειάζεται χρόνο η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον».
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και όπως είπε: « Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα… Αυτοί που σχεδιάζουν παρενθέσεις και υπονομεύουν την Ελλάδα να ξέρουν ότι κινούμαστε εντός ευρωπαϊκού πλαισίου. Δηλώσεις ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα είναι δηλώσεις επικίνδυνες, σε μια Ευρώπη που φουντώνει ο ναζισμός και το αυγό του φιδιού».
«Σας καλώ όλες και όλους μαζί να ξαναχτίσουμε την Πατρίδα μας» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του».
Είστε η φωνή των πολιτών
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: 
"Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση. Οι 149 βουλευτές, βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας ελληνικού λαού. Είστε η φωνή κοινωνικών αγώνων στο Κοινοβούλιο δεν πρέπει να το ξεχνάτε. Ούτε στιγμή να μην ξεχνάτε ότι είστε οι εκπρόσωποι του εργαζόμενου λαού, κομμάτι μιας μεγάλης μάχης, μιας μακράς πορείας δια πυρός και σιδήρου που είχε ως κατάληξη τη χειραφέτηση του λαού, τη νίκη της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τη νίκη της ελπίδας απέναντι στο φόβο". Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στέλνοντας μήνυμα προς τους βουλευτές ότι πρέπει να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι "γι αυτή τη σύγχρονη διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού".
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός "ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, τις αναγκαίες ώριμες μεταρρυθμίσεις το τέλος του πελατειακού κράτους, το τέλος της διαπλοκής και της διαφθοράς, για την επιστροφή στη σταθερότητα, τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις".
Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως προτεραιότητα είναι μπει μπροστά το ανθρώπινο κεφάλαιο και ο φυσικός πλούτος της χώρας και όχι να υπηρετηθεί το χρηματιστηριακό κεφάλαιο.
"Η κυβέρνησή μας έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό, ταυτότητα στην πατρίδα μας, οι προσπάθειές μας μέσα σε λίγες μέρες αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα γίνεται ξανά θετικό σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη. Η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προπαγανδίζει παντού στην Ευρώπη τις αξίες ως πρώτη ύλη για επαναδημιουργία. Εκπροσωπεί επίσης την ελπίδα των λαών, μια Ευρώπη αλληλεγγύης, ελπίδας και ισότητας".
Οι πολίτες στις 26 του Γενάρη ανάσαναν
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις 25 του Γενάρη έγινε ένα μεγάλο βήμα, ενώ υποστήριξε πως την επόμενη ημέρα των εκλογών ο ελληνικός λαός ανάσανε.  
"Αν νιώθουμε για κάτι περήφανοι και περήφανες, δεν είναι μόνο για τη δικαίωση των αγώνων των προηγούμενων γενεών που μάτωσαν για τον τόπο. Είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες αυτού του τόπου ανάσαναν, γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν την Κυριακή των εκλογών. Αν νιώθουμε για κάτι περήφανοι είναι γιατί επέστρεψε η αξιοπρέπεια, επέστρεψε η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, είναι γιατί στον τόπο μας δεν κυριαρχεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα, κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πατρίδα μας είναι σημείο αναφοράς για τους λαούς
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "η πατρίδα μας είναι σημείο αναφοράς για τους λαούς, σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία. Για μια νέα συμφωνία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο σε μια Ευρώπη χωρίς ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, ένα κοινό σπίτι που όλοι θα συγκατοικούμε ισότιμα σε αυτό και έχουμε ευθύνη και λόγο για το κοινό μας μέλλον. Πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στον οικονομικό παραλογισμό έχει επιβληθεί στον τόπο".
Θα εφαρμόσουμε όσα υποσχεθήκαμε
"Στις 25-26 Γενάρη πήραμε μια καθαρή εντολή και δηλώσαμε ότι σκεφτόμαστε, σε αντίθεση με όσα έκαναν οι προκάτοχοί μας σε αυτό τον τόπο, να πρωτοτυπήσουμε, δηλαδή να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά. Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, πρόγραμμα και συμφωνία με το λαό μας, αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε".
Σε μία μέρα κάναμε ότι δεν μπορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε 30 χρόνια
"Εργαστήκαμε σκληρά από την πρώτη ημέρα, δείξαμε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Συγκροτήσαμε κυβέρνηση χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό, κάναμε πράξη τη δέσμευση για νέα κυβερνητική δομή με δέκα μόνο υπουργεία.
Σε μια μέρα κάναμε αυτό που 30 χρόνια υπόσχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή η αποφασιστικότητα δεν αφορά μόνο στην τήρηση δεσμεύσεών μας, αλλά και στην ανάγκη να αλλάξουμε τη Δημόσια Διοίκηση στον τόπο μας, ώστε να γίνει αποδοτική προς τον πολίτη", ανέφερε συγκεκριμένα.
Η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη  
Ο κ. Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα  τόσο προς το εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη. "Σήμερα θα είχαν ξεκινήσει νέες διαδικασίες για απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων. Αυτά είχαν συμφωνηθεί". Όμως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο ελληνικός λαός απάντησε με γενναιότητα και όλα σταμάτησαν.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, επισήμανε ότι και οι δύο πλευρές χρειάζονται χρόνο.
"Ξεκίνησε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη. Έχουμε καταθέσει προτάσεις, οι εταίροι μας χρειάζονται χρόνο, όχι μόνο η Ελλάδα. Μάλιστα, έστειλε ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως "όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον''.
Να σεβαστούν οι εταίροι μας τη λαϊκή κυριαρχία
Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, και πως ακόμα και αν διαφωνούν σέβονται τους κανόνες της Δημοκρατίας.
"Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα". Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους εταίρους να σεβαστούν την απόφαση του λαού να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στη χώρα μας, λέγοντας μάλιστα πως εδώ και 4,5 χρόνια ο τόπος έζησε έναν εφιάλτη.  
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η νέα κυβέρνηση δεν έχει στο πλευρό της μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους λαούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Λευκωσία, λέγοντας πως ήταν χρέος της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, " για να τονίσουμε με πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τεράστια γεωστρατηγική σημασία και πως οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν πιστές στον στρατηγικό τους στόχο για εξεύρεση βιώσιμης λύσης και δίκαιης στο κυπριακό πρόβλημα".
Τέλος, για μία ακόμη φορά, τόνισε πως τελείωσαν ο φόβος, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στην πατρίδα μας. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει πολύ δουλειά και "ανηφορικό δρόμο για να φτιάξουμε μία χώρα από την αρχή, ενώ κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα "για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας με θεμέλια τη Δημοκρατία". 
Το ρεπορτάζ είναι από το newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. O Tσιπρας ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ το φούσκωμα χρέους και τις παράνομες με τα μνημονικά .Μας παιζουν θέατρο ταχ μου πως αγωνίζονται για να παραβιάσουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και να φτιάξουν καινούργιο αντεθνικο και αντιχριστιανικο ΣΥΝΤΣΓΜΑ,δείτε δηλώσεις Κατρουγκαλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι, πές τα,μπας και ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή