Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ! ΠΑΡΤΕ ΟΜΠΡΕΛΑ!

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό βροχή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας...


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Παράλληλα, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν. 
Ειδικότερα:

Την Κυριακή 22-02-2015 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 με 8 και πρόσκαιρα στο ιόνιο 9 μποφόρ.Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Την Καθαρά Δευτέρα 23-02-2015 προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. 'Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου