Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ!

Οι χαρτογιακάδες της τρόικας που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές τελείωσαν, όπως τελείωσαν και οι «κουμπάροι» στη Διεύθυνση Εξοπλισμών οι οποίοι πλούτιζαν μέσω των αμυντικών προμηθειών, είπε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.  
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε πώς δεν...
πρόκειται να παραμείνει η Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών «όπου ο κάθε υπουργός έβαζε τον κουμπάρο του, οι περισσότεροι κουμπάροι είναι φυλακή ήδη, και μπαίναν και καμιά 10αριά στελέχη που χρησιμοποιούσαν τους δημόσιους εξοπλισμούς της χώρας για να πλουτίζουν». 
 
Επανέλαβε ότι οι αρμοδιότητες της ΓΔΕ θα μεταφερθούν στα Γενικά Επιτελεία, ενώ εξήγγειλε μεγάλο περιορισμό υπηρεσιών και συγχώνευση τους που θα απελευθερώσουν στελέχη και θα μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα. «Αντί να έχουμε 50 υπηρεσίες που να ασχολούνται με την Αεροπορία θα έχουμε μία», είπε.
 
Σημειώνεται πώς ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι ήδη υπηρεσία «εσωτερικού ελέγχου» ξεσκονίζει όλες τις συμβάσεις αμυντικών προμηθειών για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου και όπως έχει πει οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν και οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα καταβάλουν πρόστιμα.
 
Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι μνημόνιο και τρόικα, έχουν τελειώσει οριστικά για τη χώρα μας και ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτούς τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές στους υπουργούς δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε».
 
«Το μνημόνιο και η πολιτική που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ισχύει. Τελείωσε. Ούτε με e-mail θα συνεχιστεί η χώρα να κυβερνάται, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς, όταν είπε ότι τους έδιωξε. Η τρόικα θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα με τους θεσμούς με τους οποίους η χώρα έχει συνάψει συμφωνία ισότιμου εταίρου και θα ακούμε τους ισότιμους εταίρους, όπως, όμως, θα ακούνε και αυτοί ισότιμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
Όσον αφορά στο 70-30% του μνημονίου είπε πώς αυτό δεν υπάρχει. «Είναι κατασκεύασμα των Γερμανών για να περιγράψουν την ήττα τους» δήλωσε και πρόσθεσε "δεν υπάρχουν καλές και κακές πλευρές στο μνημόνιο. Το ότι θα αλλάξει το δημόσιο, θα αλλάξει το δημόσιο. Το ότι θα συγχωνευτούν υπηρεσίες, θα συγχωνευτούν υπηρεσίες".
 
Ο κ. Καμμένος σημείωσε πώς τη Δευτέρα θα φανεί ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και θα είναι μία δικαίωση του ελληνικού λαού. «Δεν έχουμε πλέον την επιβολή ενός προγράμματος το οποίο έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, την οικονομία στο τέλμα, την νέα γενιά να έχει μετατραπεί σε ανέργους ή σε μετανάστες και φαίνεται ότι υπάρχει η ελπίδα της αλλαγής μίας πολιτικής και την επαναφορά της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας». 
 
Δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος είναι οπαδός της "σκληρής γραμμής", έχει φανεί άλλωστε αυτό από τις απαντήσεις που έχει δώσει σε όσους επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να απαξιώσουν την Ελλάδα ή να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της και τις αποφάσεις της ως κυρίαρχο κράτος, αναμένουμε την κρίσιμη απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. 
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου