Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ”! ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

Τη γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου ” έδειξε” η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου απαντώντας στις αιτιάσεις ότι χρήστης με τον κωδικό “Σοφία” άνοιξε την λίστα Λαγκάρντ την 1η Οκτωβρίου του 2012...

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως υποστήριξε ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο και σύμφωνα με τον Τύπο είναι η γραμματέας του επόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλου.
Εισαγγελέας: Ο κωδικός “Σοφία” χρησιμοποιήθηκε στο στικ και διάβασε μέρος της λίστας
Μάρτυρας: Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικακι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλωσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επιθετό μου και καποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρηκα δημοσιευματα που λένε ποιά ειναι αυτή η Σοφία και έλεγαν ότι είναι η Σοφία Μπέλμπα, η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.
“Δεν ηξερα τιποτα , ούτε για λίστες, ούτε για cd , ούτε για usb. Εμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός,,,,
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να ενοχοποιείτε κάποιον, αν υπάρχει αδίκημα. Εσεις ξέρετε ότι έχετε άλλο κωδικό και ότι υπάρχει κάποια άλλη Σοφία εκείνο το χρονικό διάστημα στην υπηρεσία. Τί έκανε η άλλη κυρία Σοφία δεν το ξέρετε και δεν σας ενδιαφέρει.
Η μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έαν της είχε δοθεί η λίστα Λαγκαρντ, θα προεβαινε ενδεχομένως σε διασταύρωση στοιχείων για αυτούς που χρωστανε.
Η κ. Ριτσου απαντησε στις ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πότε και πώς δημιουργηθηκαν οι δομές του φοροεισπρακτικού μηχανισμου.
” Η τροικα δεν τις ζητησε;”, ειπε η εισαγγελεας για να εισπράξει το σχόλιο του προεδρου το οποίο προκάλεσε γελια σε όλη τη δικαστική αίθουσα : ” κ. εισαγγελέα , νομίζω οτι η τροικα εχει καταργηθεί”.
Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της η κ.Ρίτσου επεσήμανε ότι “Ήταν μια περίοδος εξαντλητικής δουλειάς με στόχο τη διάσωση της χώρας. Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ενέργειες που έγιναν. Οφείλω, όμως να πω πως δεν υπήρχε σύσκεψη που ο κ. Παπακωνσταντίνου να μην επισημάνει ότι πρέπει να γίνονται σωστοί έλεγχοι ώστε να μην εισπράττουμε μονο από αυτούς που πληρώνουν οικειοθελώς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου