Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΤΕΓΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ!!!

Και σε άλλους δήμους υπάρχει το πρόβλημα με αστέγους. Δείτε τι γίνεται στο Δήμο Μηχανιώνας (35 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη)
του Ακτιβιστή


Για τρίτο βράδυ "φιλοξενείται" σήμερα στο ΚΥ Μηχανιώνας ένας άστεγος συμπολίτης μας....


Μη έχοντας κατάλυμα σ' αυτές τις παγωμένες βραδιές του Μάρτη προσέφυγε στο ΚΥ ώστε να βρει καταφύγιο. Μάλλον θα κοιμηθεί σε φορείο...



Εργαζόμενοι του κέντρου υγείας ήρθαν σε επαφή με τον Δήμο Θερμαϊκού ζητώντας να βρεθεί τρόπος φιλοξενίας, όπως τουλάχιστον δηλωνόταν πριν μόλις λίγες εβδομάδες από τον ίδιο τον Δήμαρχο μέσω δελτίων τύπου.

Η απάντηση που δόθηκε τηλεφωνικά στους εργαζόμενους, μετά από πολλά τηλεφωνήματα στα διαθέσιμα τηλέφωνα και κατάληξη στην γραμματεία του δημάρχου, ήταν απογοητευτική: "Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα κάλυψης παρόμοιων περιστατικών και κονδύλια για ενοικίαση δωματίων σε ξενώνες ..."

Παραθέτουμε αποσπάσματα από δελτία τύπου των υπευθύνων του Δήμου για το θέμα που παραπέμπουν στο "άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε"!!!

«Η κοινωνική πολιτική είναι βασική προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής. Στις μέρες μας πολλοί συνδημότες δυσκολεύονται στην καθημερινότητα τους και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίξουμε. Το σύνολο των κοινωνικών δράσεων του δήμου Θερμαϊκού για το 2015 είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκα προσωπικά στην προεκλογική περίοδο».      από δελτίου τύπου του δημάρχου   Περαία, 1 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Θερμαϊκού, ανακοινώνει ότι:Προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, έχουν οριστεί οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία τους. Πρόκειται για τα ΚΑΠΗ Περαίας (Ρωμανού 38Α΄), Νέας Μηχανιώνας (Κ. Βάρναλη 2) και Επανομής (Κεντρική Πλατεία), όπου θα βρίσκονται και υπάλληλοι του Δήμου.Εξάλλου, μπορούν οι πολίτες να καλούν στον αριθμό τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (197) για να ενημερώσουν για άστεγους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας.
                                                                     Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού                                                                      Γιάννης ΜαυρομάτηςΑπό δελτίο τύπου σχετικά με "Προστασία αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες"Περαία 17 – 02 -2015.
φωτό αρχείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου