Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΟΜΟΛOΓΙΟΥΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου προσπαθεί τα τελευταία τρία χρόνια να αποκαταστήσει τις συνέπειες της
 πρωτοφανούς κλοπής που έγινε στους μικροομολογιούχους, όπως έχει επικρατήσει να μας αποκαλούν.
Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούμε να πάρουμε δεσμεύσεις και...

απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς, με οποιαδήποτε ευκαιρία μας δίνεται.
Στις 07 Μαΐου 2014 και ώρα 20:15, διεξήγετο ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι εύλογο οι ομολογιούχοι να θέλουν να παρίστανται στην ομιλία και να ρωτήσουν κάτι που δεν έχει ακόμα απαντηθεί. ΓΙΑΤΙ;
Στις 17:50 τα μέλη του Συλλόγου που είχαν αποφασίσει να πάνε στην ομιλία, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος του ΔΣ, "κατελήφθησαν έξωθεν του Μεγάρου Μουσικής να περιφέρονται υπόπτως" !!! Παρά του ότι μέσω τερματικού δεν προέκυπτε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, κρατήθηκαν για 2μιση περίπου ώρες και αφέθησαν ελεύθεροι στις 20:15, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον χρόνο να εισέλθουν στην αίθουσα του Μεγάρου.

Στις 21 Μαΐού 2014, λίγες μέρες αργότερα, δεκατέσσερα μέλη του Συλλόγου παρευρέθησαν στην ανοιχτή ομιλία του κου Βενιζέλου, που έγινε στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος ΕΛΙΑ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ένας από τους ομολογιούχους είχε το "θράσσος" να διαπράξει την "απαράδεκτη ενέργεια" να ρωτήσει "ΓΙΑΤΙ και τι προτείνει η ΕΛΙΑ για να λυθεί το πρόβλημα".
Βεβαίως έτρεξε η ομάδα ασφαλείας, συνέλαβε τους απαράδεκτους ταραξίες που "τόλμησαν" να διακόψουν το Βενιζέλο και τελικά κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, φυσικά χωρίς να προκύπτει κάτι σε βάρος τους.
Είναι προφανές ότι οι προσαγωγές δεν έγιναν τυχαία.
Η παρουσία των ομολογιούχων "ενοχλεί" γιατί τους χαλάει την εικόνα.
Η παρουσία μας υπενθυμίζει την απαράδεκτη αντιμετώπιση πολιτών, που το κρίμα τους είναι ότι εμπιστεύθηκαν την χώρα τους και κατέθεσαν εδώ τις οικονομίες τους.
Επειδή κατά το Σύνταγμα «Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα» και φυσικά στην περίπτωση τη δική μας δεν υπήρχε λόγος αυτόφωρου εγκλήματος, ο Σύλλογος αποφάσισε να καταθέσει Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με συμβολικό αίτημα καταβολής αποζημίωσης για ηθική βλάβη ύψους ενός ευρώ για ένα έκαστο των εναγόντων.

Στόχος μας είναι η αναγνώριση του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα των προσαγωγών και η καταπάτηση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας φιμώσει.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να επιστραφούν ΟΛΕΣ οι οικονομίες σε ΟΛΟΥΣ τους ομολογιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου