Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

"ΕΘΑΨΑΝ" ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΛΕΚΑΚΗΣ: "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ"!

Σεισμικών διαστάσεων είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον τύμβο της Αμφίπολης Ο συγγραφέας, λαογράφος Γιώγος Λεκάκης, πριν από λίγο έκανε καταγγελία στο EXTRA ότι αυτό που έγινε με την Αμφίπολη αποτελεί έγκλημα κατά της Μακεδονίας! Την ίδια ώρα ο γεωλόγος κ. Καμπούρογλου καταγγέλλει την αρχαιολόγο Περιστέρη ότι δέχτηκε πιέσεις να κρατήσει το στόμα του κλειστό! Το λέγαμε εμείς από καιρό ότι αυτή η ιστορία βρωμάει και ενώ πρέπει να έχουν βρει πολύ σπουδαία ευρήματα (ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο) με άνωθεν εντολές έκαναν την πάπια! Και όταν λέμε άνωθεν εντολές δεν εννοούμε απλά την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά απ' έξω! 
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το THETOC και το anemosantistasis.blogspot.com:

«Θα ανατρέψω τα δεδομένα για την Αμφίπολη», λέει στο TheTOC ο επίσημος γεωλόγος της ανασκαφής, Ε. Καμπούρογλου, που δέχτηκε πιέσεις να κρατήσει το στόμα του κλειστό

Από το THE TOC

 Είναι ο επίσημος γεωλόγος της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Είναι ο άνθρωπος που με το γεωτρύπανο χειρός και βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του σύρθηκε πρώτος στον, υπό κίνδυνο κατάρρευσης, τρίτο θάλαμο του λόφου Καστά και κλήθηκε να δώσει λύσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με την περίφημη ανασκαφή. Είναι ο Ευάγγελος Καμπούρογλου, ο άνθρωπος που θα μιλήσει για την ανασκαφή στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη αμφισβητώντας αρκετούς από τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Περιστέρη. Ως γνωστόν στη συνάντηση που ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη η υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, θα λάμψει δια της απουσίας της.

   ΄Οπως ο κ. Καμπούρογλου καταγγέλει στο TheTOC, η κυρία Περιστέρη τον πίεσε να μη μιλήσει στη Συνάντηση η οποία, σημειωτέον, αφορά σε ανακοινώσεις σημαντικών ανασκαφών του 2014. «Σαφώς και  δέχτηκα πιέσεις από την κυρία Περιστέρη να μη μιλήσω και μάλιστα προ ολίγων ημερών. Απάντησα ότι δεν δέχομαι τις πιέσεις και δεν δέχομαι τις απειλές», μας λέει ο ίδιος.

    ΄Οπως επιβεβαιώνει Ευάγγελος Καμπούρογλου ο οποίος είναι διευθυντής Αρχαιολογικών Εργων-Μελετών Γεωλογίας και Παλαιολογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, στην εισήγηση που θα κάνει στη Συνάντηση θα παρουσιάσει τουλάχιστον τρία ντοκουμέντα από τη γεωλογική έρευνα που έχει κάνει το 2013 και το 2014 στο λόφο Καστά τα οποία «ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα γύρω από την ανασκαφή».

- Αυτός ήταν και ο λόγος που σας ασκήθηκαν πιέσεις να μη μιλήσετε από την κυρία Περιστέρη;

«Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;...»

- Τι θα μπορούσατε να μας πείτε σε σχέση με τις επικείμενες ανακοινώσεις σας;

«Αυτά τα στοιχεία είναι από τα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι από μια στιγμή και μετά ενώ στην αρχή ξεκίνησαν να αναφέρεται ως τύμβος Καστά μετά αναφέρθηκε ως λόφος Καστά στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου. Παρ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα η επιστημονική κοινότητα το θεωρεί ως τύμβο. Εγώ θα αποδείξω ότι είναι λόφος, είναι φυσικός και δεν είναι μόνος του, έχει και... παρέα. Υπάρχουν κι άλλοι λόφοι που είναι πολύ κοντά σ' αυτόν, έχουν το ίδιο σχήμα, την ίδια ηλικία και τα ίδια πετρώματα. Υπάρχει δηλαδή μια εξαιρετική ομοιότητα η οποία δεν είναι αρχαιολογική αλλά γεωμορφολογική και γεωλογική. Οφείλεται στα πετρώματά τους.

- Κι όσον αφορά την εκδοχή των κ.κ. Περιστέρη και Λεμφαντζή ότι ο Λέοντας ήταν στην κορυφή του λόφου;

«Σε συνέντευξή της η κυρία Περιστέρη αναφέρει ότι βρήκε κομμάτια από το Λέοντα για πρώτη φορά. Τώρα τι να πω;... Θα τα πω όλα στην ανακοίνωση με αποδείξεις και στοιχεία. Είμαστε θετικοί επιστήμονες και λειτουργούμε με αποδεικτικά στοιχεία. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει βρει κομμάτια από το Λέοντα....»

- Γιατί πιστεύετε ότι η κυρία Περιστέρη θα απουσιάσει από τη Συνάντηση;

  Αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια.  Επειδή δεν θα έχω θετική άποψη και δεν θα είναι παρούσα καλύτερα να μη μιλήσω...Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά πιστεύω ότι όφειλε να ήταν παρούσα είτε είχε είτε όχι να ανακοινώσει κάτι. Στη συνέντευξή της είπε ότι αυτά που θα πω εγώ είναι αβάσιμα. Αυτό στοιχειωδώς είναι αντιεπιστημονικό. Πρώτον, δεν γνωρίζει τι θα πω και δεύτερον πως ξέρει ότι αυτά που θα πω είναι αβάσιμα όταν είμαι ένας επιστήμονας τελείως διαφορετικής ειδικότητας από τη δικιά της;

- Εχει πει ότι δεν πρόλαβε να ετοιμαστεί για τη Συνάντηση...

«Εδώ γίνεται ένα σοβαρό επιστημονικό συνέδριο του οποίου ο ρόλος είναι να βγάζουν πορίσματα από σημαντικές ανασκαφές προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχει ευθύνη απέναντι σ' όλη την επιστημονική κοινότητα.Και ο Ντίλιγκερ που καθάριζε τόσο κόσμο είχε δικαιολογητικά...»

- Εσείς γιατί θα παραστείτε;

  «Θεωρώ ιερή υποχρέωση ως προς την επιστημονική κοινότητα να εμφανιστώ και να μιλήσω. Της το είπα: δεν μπορώ να περιμένω ένα χρόνο για να μιλήδω. Τον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσω τα καινούργια στοιχεία που θα προκύψουν από την επεξεργασία του υλικού που θα έχω συγκεντρώσει».

- Η κυρία Περιστέρη είδε λίγο την Αμφίπολη σαν προσωπική της υπόθεση;



«΄Οχι λίγο αλλά πολύ...' Οταν συνεργάζεσαι με κάποιον είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς τη διαφρετική επιστημονική του γνώμη. Αν δεν μας αρέσει η επιστημονική άποψη κάποιου δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να την απορρίψουμε. Τη γνωρίζω 25 χρόνια, είχαμε μια φιλικότατη σχέση.



- Γιατί αποφασίζετε να μιλήσετε τώρα;

«Είμαι από τους ελάχιστους που δεν έχω μιλήσει ποτέ μέχρι σήμερα κι έχω το πλεονέκτημα ότι είμαι άφθαρτος. Σεβάστηκα την ηγεσία του υπουργείου που μου ζήτησε να μην πω απόψεις διαφορετικές απ' αυτές της κυρίας Περιστέρη. Η Συνάντηση αποτελεί τη μόνη περίπτωση που ηθικά μου επιτρέπεται να τα πω. Εγώ ρίσκαρα τη ζωή μου μπαίνοντας στον ταφικό θάλαμο Εγώ είμαι άνθρωπος της γης. Είμαι 40 χρόνια γεωλόγος και καθηγητής σε Πανεπιστήμιο, έχω μια άποψη συγκεκριμένη.΄Οτι υποστηρίζω το κάνω με αποδεικτικά στοιχεία. Μέσα από τα πορίσματα τα δικά μου κατευθύνεται η έρευνα. Της τι είπα Θα τη διευκολύνω. αλλά δεν ήθελα να το κατανοήσει.

- Θα ακούσουμε από εσάς πράγματα διαφορετικά κι όσο αφορά τους «ενοίκους» του τάφου σε σχέση με ότι ξέραμε;

«Αν ήταν τα ίδια με ότι ξέραμε μέχρι σήμερα δεν θα υπήρχε λόγος να τα πω...Θα δείτε το νεκρικό θάλαμο χωρίς υποστηλώσεις, όπως τον είδα την πρώτη μέρα που μπήκα. Θα δείτε πράγματα που δεν έχετε δει μέχρι σήμερα. Θα σας δώσουν καιινούργιες και νέες πληροφορίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου