Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΡΕΥΜΑ!!!

Κόλαση και χάος στην Τουρκίία όπου από την μια κρατείται όμηρος  που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν στην Κωνσταντινούπολη και από την άλλη η χώρα έχει βυθιστεί εδώ και ώρες στο σκοτάδι με τον Πρωθυπουργό να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Διαβάστε το ρεπορτάζ από τη zougla.gr και το Πρώτο Θέμα αντίστοιχα.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στις οποίες φαίνεται ο εισαγγελέας να βρίσκεται στα χέρια ένοπλων μελών της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C σοκάρουν.

Στις εικόνες διακρίνεται ένα μέλος της οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντίλι. 



Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε. 
Οι ένοπλοι άνδρες ζητούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν και να απολογηθούν δημόσιαΕιδικότερα, στις 12.36 ένοπλοι άνδρες έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σαλίμ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία είναι να ομολογήσουν δημοσίως την ενοχή τους αστυνομικοί που φέρονται ότι χτύπησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 15χρονο. 

Ζητούν επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τις πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ελβάν. Οι δράστες, μάλιστα, έδωσαν χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών, το οποίο έχει παρέλθει. 

Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύεται στο YouTube, οι δράστες φέρονται να επαναλαμβάνουν τις απειλές τους ότι θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. «Μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για τα δεκάδες παιδιά του λαού που σκοτώθηκαν», ακούγεται να λέει μία φωνή προσθέτοντας: «Στο εξής εμείς θα απονείμουμε δικαιοσύνη».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ  -Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο Νταβούτογλου

Εκτεταμένο μπλακ άουτ το πρωί στην στην Τουρκία με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος να καταγράφονται σε τουλάχιστον 30 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα.



Ενδεικτική είναι η δήλωση των εκπροσώπων της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου: Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί το 80% του προβλήματος. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα.  


Το πρωί  ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της τρομοκρατικής ενέργειας.









Τραμ, μετρό έμειναν για ώρες ακινητοποιημένα, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις, καθώς όσα αεροπλάνα βρισκόταν πάνω από αεροδρόμια έκαναν κύκλους καθώς δεν μπορούν να προσγειωθούν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνικό πρόβλημα,  ενώ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έκρηξη σε εργοστάσιο στο Κοτσαέλι.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήττοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Ιζμίτ (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).


 

Hürriyet: Το μπλακ άουτ οφείλεται σε τεχνική βλάβη στο σύστημα της εταιρείας TEİAŞ

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα «Hürriyet» ότι, το σημερινό εκτεταμένο μπλακ άουτ στην χώρα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη στο σύστημα της εταιρείας «Turkish Electricity Conduction Company» (TEİAŞ).

Tο υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και πιθανότατα προέρχεται από την περιοχή του Αιγαίου. Εχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση της βλάβης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου