Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΓΙΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. "ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΚΑΙ "ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ"! ΕΙΧΕ "ΚΑΡΦΩΣΕΙ" ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Τους δράστες της άνανδρης επίθεσης με μαχαίρι εναντίον φιλάθλων του Ολυμπιακού κατάφεραν και ταυτοποίησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης...

Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής. Το περιστατικό έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στα Καμίνια του Πειραιά, λίγο μετά το τέλος του αγών Ολυμπιακός-Φωκικός για το κύπελλο Ελλάδας. 
Θύματα ένας 15χρονος και ο 18χρονος φίλος του, ενώ ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις νεαροί, εκ των οποίων ο ένας είναι γιος ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, που εκείνη την περίοδο ήταν διοικητής υπηρεσίας των Αθηνών. 
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι τέσσερις νεαροί -φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, πήραν το αυτοκίνητο τής αδερφής του γιου του αστυνομικού και πήγαν στα Καμίνια, ψάχνοντας για οπαδούς της ομάδας του Πειραιά, με στόχο να τους αρπάξουν τα διακριτικά και να τα επιδείξουν ως... λάφυρα στον κύκλο τους. 
Λίγα λεπτά πριν από τις οκτώ το βράδυ και ενώ ο ανήλικος με τον 18χρονο φίλο του επέστρεφαν στα σπίτια τους από το γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης, οι τέσσερις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τους εντόπισαν με τα κασκόλ του Ολυμπιακού στην οδό Αμοργού. 
Δύο από τους τέσσερις βγήκαν από το αμάξι, τους πλησίασαν απειλητικά και τους χτύπησαν, για να τους αρπάξουν τα διακριτικά. Ο 15χρονος τότε φαίνεται ότι αντιστάθηκε και για αυτό ο ένας από τους επιτιθέμενους του κατάφερε τραύματα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια. Οι δράστες μπήκαν και πάλι στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν, ενώ ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε. 
Οι τέσσερις δράστες, εκτός από τα διακριτικά του Ολυμπιακού, άρπαξαν και το κινητό τηλέφωνο ενός θύματος, το οποίο αργότερα έδωσαν σε έναν 19χρονο. Φρόντισαν, μάλιστα, να φωτογραφίσουν τα λάφυρά τους με φόντο το έμβλημα τού Παναθηναϊκού και να αναρτήσουν το... κατόρθωμά τους στο διαδίκτυο, ενώ ο 19χρονος όχι μόνο κράτησε το τηλέφωνο, αλλά έκανε από αυτό δεκάδες κλήσεις. 
Τα στελέχη της Ασφάλειας σχημάτισαν τη δικογραφία και την υπέβαλαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 
Μανώλης Ασαριώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου