Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΛΕΞΙΟ ΓΙΑΝΝΙΟ!


Παπάγου, 22 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου και λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση τιμής του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π Αλέξιο Γιαννιό.
Ο Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ιατρός κ. Δημήτριος Γιοβανόπουλος παρόντων και των τριών άλλων μελών του Συμβουλίου, έλαβε το λόγο και είπε προς το εκκλησίασμα ότι στις 19 Μαρτίου ο π. Αλέξιος συμπλήρωσε πέντε χρόνια στην Προεδρία του...

Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Όλα αυτά τα χρόνια έκανε πάρα πολλά πράγματα για την ενορία και γι αυτά του είμαστε ευγνώμονες. Τόνισε ότι επί των ημερών του και με δικές του ενέργειες και με τον οβολό των ενοριτών μπήκαμε στο νέο Ναό.
Επίσης ο κ. Γιοβανόπουλος είπε, ότι αν και έχει πράξει τόσα πολλά για την ενορία, κάποιοι φρόντισαν να τον πικράνουν αλλά εκείνος παρόλα αυτά συνεχίζει να δίδει τον εαυτό του ολοκαύτωμα στο βωμό της προσφοράς και της διακονίας προς τη ενορία και τον συνάνθρωπο.
Κατά την ομιλία του είπε ότι αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε έναν ιερέα σαν τον π Αλέξιο στο Ναό μας, αφού σε όλες τις αρμοδιότητες που του έχει αναθέσει ο Μακαριώτατος πετυχαίνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο π. Αλέξιος είναι υπεύθυνος των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής, όπου επί των ημερών του έχουν αυξηθεί κατά χιλιάδες και του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, όπου ο ίδιος μαζί με ανθρώπους από τις ενορίες διανέμουν φαγητό, ρούχα και κουβέρτες στους αστέγους του κέντρου. Η τελευταία αυτή δραστηριότητα του έχει δώσει το προσωνύμιο «ο άγγελος με τα ράσα».
Η ευθύνη βέβαια που έχει την μεγαλύτερη σημασία για τους διαμένοντες στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι ότι ο π. Αλέξιος παράλαβε την Ιερά Μονή Αστερίου στον Υμηττό ως εγκαταλελειμμένο βυζαντινό μνημείο και έχει δημιουργήσει μία ζώσα μοναστική κυψέλη.
Για όλους αυτούς τους λόγους, είπε ο κ. Γιοβανόπουλος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των ενοριτών, αποφάσισε να απονείμει στον π. Αλέξιο Ευχαριστήριον Άγγελμα, που για πρώτη φορά δίδεται στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Ο π. Αλέξιος στην αντιφώνηση του, φανερά συγκινημένος, είπε ότι βρίσκεται εξ απήνης καθώς δεν γνώριζε για την τιμή αυτή, τονίζοντας παράλληλα ότι οι τιμές και οι δόξες είναι πράγματα και έννοιες του κόσμου και το μόνο που κάνουν είναι να μας κάνουν πιο ματαιόδοξους. Τα καλύτερα δώρα για εκείνον είπε, είναι οι καλοί συνεργάτες που έχει στο ναό σήμερα και η μεγαλύτερη τιμή για εκείνον είναι να βλέπει το ναό γεμάτο, τον κόσμο να προσέρχεται στα Άχραντα Μυστήρια και να προοδεύουν οι ενορίτες ως χριστιανοί.
Κατά την απονομή του Ευχαριστηρίου στον π. Αλέξιο όλο το εκκλησίασμα «ν ν στόματι κα μι καρδίᾳ» φώναξε το Άξιος για εκείνον.


8 σχόλια:

  1. EBALE TA KLAMATA???????POSOI ASTEGOI??????GIA FVTOGRAFIA KAI MONO TO MONO POY TON ENDIAFEREI PVW NA GINEI MHTROPOLITHS!!!!!POIA EKKLHSIA EFIAJE ???GIATI EFYGE APO TN KASTORIA????H MONH ASTERIOY EIXE KALOGRIES TIS EBGALE KAKHN KAKVS KAI MPEIKE MESA !!!!!KARAGKIOZILIKIA !!!STO MEGALEIO TOYS !!!!GIBANOPOYLE ESY EFIAJES THN EKKLHSIA ME TA XRHMATA TVN ASUENVN?????KAI XVRIS.............. !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΑΝ?????ΑΚΟΜΗ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΜΦΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντρόπη στον Αρχιμανδρίτη που δέχεται τιμές και γιορτές απο τους ενορίτες του . Οι παπαδες έχουν ιερή υποχρέωση να είναι σεμνοί και ταπείνοι, να ασκούν το θείο έργο με ηρεμία και προσήλωση. δεν είναι αστοί και πολιτικοί για να δεχονται τιμές και δόξες , πολυ χαμηλό και το επίπεδο Εκκλησιστικού συμβουλίοιυ που αντι αυτες τισ δύσκολες ώρες να σταθεί δίπλα στους φτωχούσ αναλίσκεται να τιμά για λόγουσ εντυπώσεων τον Παπά της Ενορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι καραγκιο΄ζηδες ετσι κανουν!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ??????ΑΠΟ ΠΟΥ ????ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑΟ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ !!!!!!!ΑΠΟ ΠΟΥ?????ΝΤΡΟΠΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή