Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ HONDOS! ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Τα δεδουλευμένα τους ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα καταστήματα Hondos καταγγέλλοντας τους εργοδότες τους. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ, οι εργαζόμενοι της Hondos αναφέρουν «Εδώ και 18 μήνες, τα καταστήματα HONDOS PALLAS...

(ιδιοκτησίας Γεωργίου Χόντου και Στέφανου Κωστούλα), έχουν στήσει στις πλάτες των 130 εργαζομένων ένα βρώμικο παιγνίδι, όπου με προκλητικό και θρασύτατο τρόπο τους εμπαίζουν, αρνούμενοι να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντί τους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας βιώνουν κυριολεκτικά έναν εργασιακό εφιάλτη και έχουν καταστεί όμηροι της εργοδοσίας, η οποία εξακολουθεί να μένει ατιμώρητη, αλλά να προκαλεί ταυτόχρονα και με τη συμπεριφορά της.  

* Το σύνολο των εργαζομένων είναι απλήρωτο από 6 έως 20 μήνες (με μέσο όρο απλήρωτης εργασίας τους 14 μήνες). 
* Δεν έχουν καταβληθεί για όλο το 2014, επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. 
* Πάνω από 75 εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν επίσχεση εργασίας. 
* Πάνω από 20 εργαζόμενοι έχουν εξωθηθεί σε εκβιαστική παραίτηση από την εργοδοσία, χάνοντας το δικαίωμα τους σε αποζημίωση, ενώ 30 εργαζόμενοι έχουν «απολυθεί» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. 
* Η εργοδοσία οφείλει στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων τουλάχιστον 9 μηνών, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα συνολικά χρέη της εταιρείας προς το ΙΚΑ. 
* Αδιευκρίνιστα παραμένουν επίσης και τα χρέη της εταιρείας στο Δημόσιο, καθώς από δημοσιεύματα του Τύπου οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν πέρυσι και οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς για τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλα αυτά όμως, την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και αδιαφορούν προκλητικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με βάση και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας: 
* Εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχοντας νοικιάσει χώρους για τη λειτουργία δύο μεγάλων Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - CARREFOUR, εισπράττουν έσοδα από τη λειτουργία καφέ - εστιατορίων στα 2 καταστήματα, καθώς και στο παρκινγκ της εταιρείας που έχει σταθερούς πελάτες. 
* Συνεχίζουν τις πωλήσεις προϊόντων. 
* Προσλαμβάνουν για 2-3 μήνες νέους εργαζόμενους, τους οποίους τους αφήνουν απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνουν.  

Είναι ολοφάνερο ότι αυτό το προκλητικό «πάρτι» πρέπει να σταματήσει και μάλιστα άμεσα. Η Ομοσπονδία μας από κοινού με τους εργαζόμενους έχουν ήδη προσφύγει στον υπουργό Εργασίας, όπου στις 12.3.2015 θα διεξαχθεί η εργατική διαφορά στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουμε από τον υπουργό να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες, σε συνεργασία και με όλους τους συναρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ κλπ), ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα οι όλες οι δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων και τα δεδουλευμένα τους, ενώ θα προχωρήσουμε και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι σε μια εργοδοσία που προκλητικά νομίζει ότι μπορεί να μένει στο απυρόβλητο».

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου