Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΡΑΜΑΤIKΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ!!!

Xreokopia

Η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού και νευρικής κρίσης, φαίνεται ότι χάνει τον έλεγχο της διαχείρισης των  εθνικών οικονομικών και τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκαστικά για να πληρωθεί το ΔΝΤ και τα λαμόγια των Διεθνών...

Τραπεζικών οίκων, το επιτελείο της κυβέρνησης, ρίχνει στο παγκάρι και τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ και τις κοινοτικές επιχορηγήσεις.
Συγκεκριμένα και βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά:
Σε περίπου 200 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που προέρχονταν από κοινοτικά προγράμματα για τους Ελληνες αγρότες και αλλάζουν πορεία για να χρησιμοποιηθούν από το κράτος για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, των τόκων και των οφειλών μας.
Η αξιοποίηση των χρημάτων-σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα) που προορίζονταν για τα κοινοτικά προγράμματα των Ελλήνων αγροτών αλλάζουν χέρια όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκείμενου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους. Τα εν λόγω ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Μεγάλο «μαχαίρι» στα νοσοκομεία όλης της χώρας
Στο πλαίσιο της προσπάθειας περαιτέρω περιορισμού των κρατικών δαπανών τη νύφη πληρώνουν και τα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς, με εντολή του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να περικοπεί τον Μάρτιο το 51% των προϋπολογισμών τους. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας καλούν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τον Μάρτιο (μισθοδοσίες, αγορές αγαθών και υπηρεσιών) με τον 49% των πιστώσεων που τους χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους. Ενώ τον Ιανουάριο του 2014 οι συνολικές πιστώσεις ανήλθαν στα 99.740.000 ευρώ, για τον Μάρτιο του 2015 έχει εγκριθεί η εκταμίευση συνολικού ποσού 43.353.062 ευρώ τη στιγμή που στον αντίστοιχο προϋπολογισμό προβλέπεται η εκταμίευση 87.726.680 ευρώ. Δηλαδή περικόπτονται κατά 50% περίπου οι δαπάνες στην δημόσια υγεία όλης της χώρας.
Παράλληλα, με αντίστοιχες περικοπές που θα ισχύσουν και σε άλλα υπουργεία, θα καταβληθεί προσπάθεια να βρεθούν τα 1,4 δισ. ευρώ που πρέπει να δώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Διαψεύδει ο Κουρουμπλής
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας διαψεύδει διαψεύδει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι «η χρηματοδότηση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων καλύπτεται από τα διαθέσιμα κονδύλια που έχουν τα Νοσοκομεία στις τράπεζες και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. Οσα Νοσοκομεία δεν είχαν τραπεζικό υπόλοιπο στις έλαβαν όλο τον ποσό της επιχορήγησης».
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου