Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ 300 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ! ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Με την κινητοποίηση 300 βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM) Topol και Voyevoda απαντά η Μόσχα στην αμερικανική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των συμβατικών της δυνάμεων στην Ευρώπη, αλλά και...
στην αμερικανική άσκηση με επείγοντα μηνύματα έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από εχθές διεξάγεται μεγάλη άσκηση των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων RSMF (Russian Strategic Missile Forces) με προσωπική εντολή Πούτιν του σχηματισμού OMF (the Orenburg Missile Formation) που βρίσκεται στην ομώνυμη περιφέρεια στην οποία μετέχουν τουλάχιστον 3.500 προσωπικού.

Ο σχηματισμός (ο οποίος στα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ αναφέρεται ως 31η Στρατιά Πυραύλων) είναι ο ένας από τους τρεις που διαθέτει η RSMF και έχει την έδρα του στο Orenburg και είναι εξοπλισμένος με ICBM R-36M και RT-2PM Topol.

Όπως αναφέρεται η εντολή της Διοίκησης είναι η «μετακίνηση σε θέσεις διασποράς και κάλυψης των 300 αυτοκινούμενων εκτοξευτών των πυραύλων σε προετοιμασία επιθετικών/αμυντικών ενεργειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του RT η ενεργοποίηση της 31ης Στρατιάς έρχεται μετά τις δοκιμές του συστήματος ενημέρωσης toy koino;y έκτακτης ανάγκης EAS (Emergency Alert System) στις 30 Μαρτίου το οποίο προκάλεσε πανικό στους Αμερικανούς καθώς προβλήθηκε από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους.


«Δοκιμή του συστήματος EAS το οποίο προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσε σ΄τυγχιση και πανικό στο αμερικανικό κοινό. Η δοκιμή ξεκίνησε στις 11 το πρωί ανατολικής ώρας ΗΠΑ και μεταδόθηκε σε μια σειρά πολιτειών όπως η Ουάσιγκτον, η Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μέρυλαντ, η Μασαχουσέτη, το Ρόουντ Άιλαντ, τοπ Κονέκτικατ μέχρι την Νότια Καρολίνα και την Βιρτζίνια. Το μήνυμα δεν περιείχε κάποιες ιδιαίτερες πληροφορίες απλά αναφερόταν πως ο συναγερμός θα είναι σε ισχύ από τις 11 έως τις 12 το βράδυ», αναφέρει το RT.
Παράλληλα με το EAS η Google και το Facebook στις περιοχές που μεταδόθηκαν τα EAS ανέστειλαν κάθε πηγή πληροφόρησης προκαλώντας ακόμη περισσότερη σύγχυση.

Η κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων της 31ης Στρατιάς πρόκειται να κρατήσει έως τις 4 Απριλίου.

Ταυτόχρονα η κινητοποίηση δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη και από την αμερικανική πρωτοβουλία για ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη καθώς ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα F-15C στην Ολλανδία ενώ τα A-10 από την Γερμανία προωθήθηκαν πιο ανατολικά μέχρι την Ρουμανία όπου και θα παραμείνουν μέχρι τον Ιούλιο. 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου