Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕΡΝΟΜΕΝΗ ΣΕ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;

Οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι μέχρις εδώ φτάσαμε όχι μόνο εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης Τσίπρα και των δισταγμών της απέναντι στους εταίρους, αλλά και από το σχέδιο των δανειστών που θέλει να ξεφτιλίσει τη χώρα μας και να φέρeι την κυβέρνηση ικετεύοντας για ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο...

«Η χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν βιώσιμη χωρίς ένα τρίτο πρόγραμμα και χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση» ξεκαθαρίζει ευρωπαίος αξιωματούχος. Ωστόσο ο Τσίπρας εξακολουθεί να αισιοδοξεί (!) ότι φτάνουμε σε νέα συμφωνία! 
Διαβάζουμε από το pontiki.gr
Κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο το Μάιο ώστε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κινήσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σημειώνει το πρακτορείο.
Πλέον δεν μιλάμε για εβδομάδες αλλά για μέρες ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ούτε η Αθήνα, ούτε οι δανειστές είναι έτοιμοι για τέτοιου είδους συζητήσεις.
Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο αξιωματούχος εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας καταλαβαίνει ότι ο χρόνος τελειώνει και αναλαμβάνει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις.
Πολιτικό κόστος
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο παράγοντα των Βρυξελλών, η συμφωνία θα είναι περίπλοκή καθώς η ευρωζώνη ζητάει από την Ελλάδα να δεσμευτεί σε μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, κυρίως στις συντάξεις και στις εργασιακές σχέσεις.
«Δεν βλέπω καμία πιθανή κατάληξη αν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποια σημαντική κίνηση σε κάποια από αυτά τα ‘’καυτά’’ ζητήματα» προσθέτει ο αξιωματούχος.
Μπορεί να είναι οι συντάξεις, μπορεί η αγορά εργασίας αλλά θα πρέπει να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, το Eurogroup θέλει να δει να δει την κυβέρνηση να το πληρώνει, προσθέτει.
Κάνοντας μία πρόβλεψη για το μέλλον των διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος αναμένει ένα κοινό ανακοινωθέν στο Ευrogroup της 11ης Μαΐου και στην συνέχεια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του μήνα.
Τέλος, σημειώνει με νόημα ότι «ό,τι  έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα είναι πολύ εύκολο σε σχέση με την επόμενη διαπραγμάτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου