Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: "ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 5ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ"!!!

Σε σημερινές του δηλώσεις, αναφορικά με την Παιδική Χαρά "Κουραμπά" και το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο και είχε σαν αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί ο αντίχειρας ενός 5χρονου, ο οποίος έπαιζε σε τσουλήθρα του Πάρκου, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, αφού τεκμηρίωσε...


το σύννομο της λειτουργίας της εν λόγω εγκατάστασης, με το Υπουργείο Εσωτερικών, μάλιστα - σύμφωνα με τον Δήμαρχο - να έχει εκδώσει το ειδικό σήμα πιστοποίησης της Παιδικής Χαράς, τόνισε, πως ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, μιας και ακόμη το έργο δεν έχει παραληφθεί από τον δήμο!
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ανέφερε, πως η Παιδική Χαρά, που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ, πληροί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας που προβλέπουν οι νόμοι και οι διατάξεις, «που διέπουν όχι μόνο το ΕΣΠΑ αλλά και την Ελληνική νομοθεσία για την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών» όπως τόνισε, για να προσθέσει:
«Όλα τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί έχουν την πιστοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι φορείς ανεξάρτητοι από το Δήμο Ιωαννιτών. 
Συγκεκριμένα:
- τα όργανα έχουν την πιστοποίηση του κατασκευαστή την οποία έχει προσκομίσει ο ανάδοχος στο Δήμο,
- έχει γίνει ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ορίζει το Υπουργείο,
- έχει γίνει ο έλεγχος από την ΕΒΕΤΑΜ που είναι διαπιστευμένος ιδιωτικός φορέας,
- έχει ελεγχθεί από τον ΕΣΠΕΛ (ως έργο ΕΣΠΑ)».
«Τονίζουμε ότι η διαδικασία του ελέγχου και της πιστοποίησης δεν είναι εσωτερική υπηρεσιακή διαδικασία του Δήμου, αλλά γίνεται από φορείς και όργανα ανεξάρτητα του εκάστοτε Δήμου. Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας. 
Έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Δήμο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στην υπηρεσία», συμπλήρωσε.
«Το έργο δεν έχει παραληφθεί από το Δήμο»
Ο κ. Μπέγκας, στη συνέχεια των δηλώσεων τόνισε, πως το έργο της Παιδικής Χαράς δεν έχει παραληφθεί ακόμη από τον Δήμο Ιωαννιτών. 
«Ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει ούτε στη Διοικητική, ούτε στην Προσωρινή, ούτε στην Οριστική παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο (διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων)», τόνισε για να συμπληρώσει:
«Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είχε αναλάβει ακόμη την ευθύνη λειτουργίας του έργου. 
Δεν υπάρχει "δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας", όπως αναληθώς έχει γραφτεί κι έχει ειπωθεί από μέσα ενημέρωσης».  
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου