Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΧΑΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΤΙΣ 706 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΠΑΕΙ ΣΟΥΜΠΙΤΟ ΓΙΑ 600! ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Δραματική η εικόνα στην ελληνική αγορά – Οι μετοχές των τραπεζών καταρρέουν

Χρηματιστήριο και ομόλογα προεξοφλούν την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το χρηματιστήριο καταρρέει με τις τράπεζες να σημειώνουν συνεχή...
ιστορικά χαμηλά και την Πειραιώς στο -13% ενώ η αγορά σύντομα θα βρεθεί στις 650 μονάδες σε πρώτη φάση και ακολούθως 500-550 μονάδες βάσης.
Στα ομόλογα η κατάσταση ακόμη πιο δραματική τα CDS έχουν εκτοξευθεί στις 4000 μονάδες βάσης και οι αποδόσεις στα ομόλογα εκτοξεύθηκαν πάνω από 29%.
Ταυτόχρονα πυκνώνουν οι ανησυχίες ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών δηλαδή χρεοκοπία χωρίς Grexit και θα επιβληθούν capital controls στις τράπεζες.
Σε ένα περιβάλλον τρόμου όλα είναι πιθανά αλλά θα επιμείνουμε ότι παρά το τεράστιο χάσμα θα αποτραπεί η χρεοκοπία.
Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της απαξίωσης υποχωρεί -2,79% στις 708 μονάδες με υψηλό  στις 728,41 μονάδες.
Ο τζίρος σε μέτρια επίπεδα, διαμορφώνεται στα 17 εκατ και ο όγκος 54 εκατ τεμάχια, εκ των οποίων στις τράπεζες έχουν διακινηθεί 51 εκατ τεμάχια και στα warrants 1,4 εκατ τεμάχια.
Η Eurobank έχει διακινήσει μέχρι τώρα τον μεγαλύτερο όγκο στο χρηματιστήριο ενώ κινητικότητα καταγράφει και ο τίτλος της Πειραιώς που δραματικά έχει απαξιωθεί καθώς αποχωρεί το Paulson κατά ορισμένες πηγές και γενικά τα hedge funds ρευστοποιούν.
 Χάος παντού
Στην κυριολεξία σκηνικό τρόμου χρεοκοπίας στήνεται στην Ελλάδα παρασύροντας χρηματιστήριο και ομόλογα.
Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι της σημερινής νέας δραματικής πτώσης.
1)Η δραματική επιδείνωση σε χρηματιστήριο και ομόλογα αποδεικνύει ότι οι επενδυτές προεξοφλούν χρεοκοπία της Ελλάδος με στάση πληρωμών και capital controls στις τράπεζες.
2)O τρόμος χρεοκοπίας κυριαρχεί στην αγορά, πυκνώνουν οι φήμες που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών με capital controls.
3)Οι πληροφορίες φέρουν την ΕΚΤ να εξετάζει μείωση του ELA σενάριο το οποίο θεωρούμε υπερβολικό καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση τους από την ΕΚΤ, δεν μπορούν να επιστρέψουν ρευστότητα.
4)Οι φήμες οργιάζουν ότι μέχρι τις 15 Μάιου θα έχουν επιβληθεί capital controls στις ελληνικές τράπεζες. 
Το σενάριο αυτό οδηγεί στην αυτοκτονία τράπεζες και οικονομία.
Αν υπάρξουν capital controls οι τράπεζες θα κλείσουν για 1 έως 2 εβδομάδες. 
5)Παρ΄ ότι δηλώνουμε ακόμη αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία την ύστατη στιγμή, οι αγορές δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή.
Τα διεθνή funds αποχωρούν από την Ελλάδα μετά το Capital Group αποχωρεί και το Paulson. 
6)Η Πειραιώς συνεχίζει να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις υποχωρεί -15% απόρροια των πωλήσεων από το Paulson και άλλα hedge funds.
Η εικόνα της μετοχής έχει δραματικά απαξιωθεί.
7)Με όρους χρηματιστηρίου η αγορά θα οδηγηθεί στις 650 μονάδες και αν υπάρξει στάση πληρωμών αρχικά 500 και εν συνεχεία 250 μονάδες.
Βέβαια όλα αυτά πριν κλείσει για 1 με 2 εβδομάδες το ελληνικό χρηματιστήριο.
8)Στα ομόλογα το CDS στις 4000 μονάδες βάσης μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στις 8000 ή 10.000 μονάδες το αμέσως προσεχές διάστημα ή ακόμη υψηλότερα. 
Θυμίζουμε το 2012 είχε φθάσει στις 38.000 μονάδες βάσης.
bankingnews.gr (το διαβάσαμε στο paradrasi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου