Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!


Σχολιάζοντας την επιστολή του προϊστάμενου των διοικητικών υπηρεσιών του ΔΟΠΑΠ κ. Μελετή σχετικά με την δυσλειτουργία του Οργανισμού που διαπιστώνει θυμίζουμε ότι: το περιεχόμενο του κειμένου...

είναι απλά η επιβεβαίωση των προβλέψεων και της ανάλυσης που έκανε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά η παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις».

Οπως έχουμε πει η Τοπική Αυτοδιοίκηση βαδίζει στην κατεύθυνση της Οικονομικής Αυτοτέλειας - Αυτάρκειας. 
Οι δημοτικές αρχές έχουν τρεις επιλογές: 
Είτε θα φορολογήσουν τους πολίτες για να ανταπεξέλθουν των συνεχώς αυξανόμενων υποχρεώσεων.
Είτε θα μειώσουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες σε ποιότητα και ποσότητα.
Είτε θα δημιουργήσουν αναπτυξιακούς όρους χρηματοδοτήσεων αντλώντας κεφάλαια από εξωτερικές πηγές.

Οντως δεν εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση  και οι νέες Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας, που θα μπορούσαν να μειώσουν τα κόστη και να απαλλάξουν την διοίκηση από περιττές γραφειοκρατίες όπως έχουμε προτείνει. 

Οντως η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πολύ κακή και πολλά γήπεδα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα, ενώ κρύβουν και πολλούς κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες και ειδικά τα παιδιά της γειτονιάς, όπως έχουμε καταγγείλει. 

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι: ότι η άρνηση της δημοτικής αρχής να καθιερώσει κλιμάκωση της τιμολόγησης των υπηρεσιών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, οδηγεί στον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών από τους χώρους άθλησης, ενώ οδηγεί στην «αναγκαστική» παραχώρηση των χώρων αυτών σε ιδιώτες με αδιαφανείς διαδικασίες και με όρους αντίθετους σε μια διαχείριση δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα. 

Οι 8Προτάσεις από την πρώτη μέρα της εκκίνησης της νέας θητείας πρότειναν:

Μελέτη βιωσιμότητας και αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Μελέτη και αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του δήμου. Εδώ καλούμε και τους εργαζόμενους που αντιτάχθηκαν σθεναρά σε μια τέτοια προοπτική, να προβληματιστούν. Ποιοί τελικά ήθελαν πραγματικά να τους προστατεύσουν; Αυτοί που τους χάϊδευαν και αρνούνταν την αξιολόγηση ή αυτοί που επέμεναν να αξιολογηθούν οι υπηρεσίες για να γίνουν πιο αποδοτικές και σωστά δομημένες;

Επίσης και στο πρόγραμμά μας αλλά και στην συνέχεια έχουμε προτείνει:

Ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού με παραχώρηση διαχείρισης και συντήρησης όλων των αθλητικών χώρων στα σωματεία του δήμου μας.
Δημιουργία επιδοτούμενης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με την συμμετοχή των σωματείων.
Με αυτόν τον τρόπο τα αθλητικά σωματεία θα απαλλάσσονταν από το οικονομικό βάρος των προπονητών (κατ’ επέκταση και οι γονείς των αθλούμενων) και ταυτόχρονα θα εξασφάλιζαν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ενωση.  Ενταξη στο πρόγραμμα ERASMUS+ με δράση για την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Περιορισμό του ΔΟΠΑΠ σε επιτελικό ρόλο και δημιουργία γραφείου Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Sports Marketing έτσι ώστε τα σωματεία να ενταχθούν σε εθνικές και διεθνείς χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες και να χρηματοδοτήσουν με την σειρά τους την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. 
Υποστήριξη των σωματείων από το Γραφείο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας και την εξασφάλιση διάφανων διαδικασιών.

Αλλαγή των κριτηρίων χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων με βασική προτεραιότητα την αναπτυξη της άσκησης για όλους και σε όλες τις ηλικίες και την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Η δημοτική αρχή αρνείται να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Πρώτα από όλα για να κλείνει το μάτι σε ορισμένα σωματεία που θεωρεί ότι αποτελούν εκλογική της δεξαμενή.
Δεύτερον για να «εξυπηρετεί κατ’ εξαίρεση» και να δημιουργεί υποχρεώσεις σε όσους πολίτες ζητάνε μειώσεις τιμολογήσεων λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Τρίτον για να φαίνεται αρεστή στους εργαζόμενους.
Και τέταρτον λόγω διοικητικής αδυναμίας. Αξιολογήσεις δομών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναπτυξιακά προγράμματα και μελέτες βιωσιμότητας, της φαίνονται παντελώς άγνωστες έννοιες που αδυνατεί να τις διαχειριστεί. 

Είναι προφανές ότι έτσι βαδίζουμε ολοταχώς προς τον γκρεμό της υποβάθμισης του αθλητισμού στο δήμο μας, στην απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην ιδιωτικοποίηση και στον περαιτέρω αποκλεισμό των δημοτών από τον αθλητισμό. 

7 σχόλια:

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ @@ ΜΕ ΤΙΣ 8 ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 8 ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ.
    ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ, ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ,ΕΝΝΕΑ,ΔΕΚΑ,ΕΙΚΟΣΙ ,ΕΙΚΟΣΙΕΝΝΕΑ , ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ,ΟΧΙ ΟΚΤΩ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΑΞΕΙ.........ΚΑΝΤΕ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΤΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ,ΈΞΙ .

    ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;

    ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .
    ΚΑΝΤΕ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΚΤΩΜΙΣΗ ,ΕΠΤΑΜΙΣΗ ....ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς όλοι,όχι μόνο η δημοτική αρχή,θεωρούν τα σωματεία δεξαμενή ψήφων.Θυμηθείτε τα δημοσιεύματα για τον ΔΑΟΧ πριν λίγα χρόνια,τις εξωλογιστικές δαπάνες προς τα σωματεία που δεν δέχονται έλεγχο στα οικονομικά τους,αλλά και την δημοτική αρχή διαχρονικά,που διορίζει αιρετούς στον αθλητισμό,με εξαιρέσεις σπάνιες,όχι τους ικανούς αλλά όσους σχετίζονται με σωματεία και φέρνουν σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά,ο διευθυντής του ΔΟΠΑΠ τώρα που φεύγει ανησύχησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανησυχεί μήπως με την καινούργια Διεύθυνση πάει καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ ρε Χάρη, με τις οχτώ προτάσεις σου και τις θεωρίες σου που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, τώρα που βρέθηκε μια Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις εσύ λες εξυπνάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιος,ο Μελετης?ανθρωπακι ρε παιδια,ανθρωπακι(με τον υποτιμητικό όρο)φτάνει να τρεχει ο μισθουλάκος,για αυτό σας λεω,ανθρωπακι...και δημοοοσιος υπάλληλος(ξανα με τον υποτιμητικο ορο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανθρωπάκι που μόνο προβλήματα ήξερε να δημιουργεί για να βολεύεται αυτός και κάποιοι άλλοι. Τόσο μικρό ανθρωπάκι...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή