Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

"ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ"! ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΘΡΟ!

γράφει ο Γιάννης Βροντινός
αξιωματικός ε.α.
Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε ένα μη διαπλεκόμενο και καθαρό άτομο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι δεν θέλει την κάθαρση για την οποία ψηφίστηκε και επιπλέον οι πιθανότητες να συμβιβαστεί με ανταλλάγματα ζυγίζοντας τι προσφέρεται από τους ξένους, είναι μεγάλες...

Το ερώτημα εδώ που πρέπει να απαντήσεις, πριν κατακρίνεις τον εκάστοτε ΣΥΡΙΖΑ, είναι εάν υπάρχει δυνατότητα η χώρα μας να προχωρήσει σε επιτυχή ανάπτυξη, χωρίς συμβούλους και συμμάχους.  Είναι αδιανόητο κατά την άποψή μου, με νοοτροπία καθαρά αντιαναπτυξιακή που έχει η κύρια μάζα του πληθυσμού μας, να γίνει κάτι χωρίς συμμάχους. Είναι επίσης παράλογο να θεωρεί ο Έλληνας φίλους του συμμάχους, που από την ανάγκη του προσπαθούν να βγάλουν χωρίς ρίσκο, κέρδος, ως να είναι εταιρεία συμβούλων.
 
Ο φίλος εφόσον συμμετέχει το κάνει αφιλοκερδώς ή με ρίσκο να χάσει προκειμένου να στηρίξει τις φιλίες του.  Η Γερμανία δεν κάνει κάτι τέτοιο επομένως δεν τίθεται θέμα ελληνογερμανικής φιλίας.
 
Εάν κάποιος αμείβεται, μετατρέπεται άμεσα σε συνεργάτη, με κίνδυνο να χάσει ασφαλώς, σε περίπτωση που δεν πετύχει το εγχείρημα.  Αυτό είναι τώρα η ΕΕ.
 
Μέχρι τώρα και εφόσον ακολουθήθηκαν οι οδηγίες των ξένων για να διορθώσουμε τα οικονομικά μας, η ευθύνη των συνεργατών μας υφίσταται και δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Επομένως, σε κάθε περίπτωση, όταν χάνουμε πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, όχι την πολιτικη αλλά και την οικονομική, στο ποσοστό που τους αναλογεί.
Μεχρι στιγμής, δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, δίδει χρόνο για να απεμπλακούν οι σύμμαχοι, πριν οδηγηθεί σε ρήξη τότε η ευθύνη του είναι επίσης όμοια με τα προγενέστερα κόμματα που ζήτησαν και έλαβαν την εξουσία.
 
Κατά την άποψή μου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δεν εξαιρώ κανένα φέρουν ευθύνη, διότι ανέχθηκαν τη διαφθορά από τους εκάστοτε κυβερνώντες και αμαύρωσαν τον ρόλο τους ως μηχανισμός ελέγχου, για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο να μην έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα και σε καμμία εξουσία.
 
Παλαιότερα γράφτηκε ότι το σχέδιο των ξένων ήταν να πάρουν τα ασημικά μας για ένα κομμάτι ψωμί.
Η ψυχή του Έλληνα είναι τα καλύτερα ασημικά του, αυτό μην χάσουμε διότι με αυτή και μόνο αναγεννάται η Ελλάδα.
 
Με εκτίμηση,

Γιάννης Βροντινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου