Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΑΡΤΕ ΝΑ'ΧΕΤΕ...ΠΗΔΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΙ...ΓΑΜΩ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

Βγάλαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση για να...εξακολουθήσουμε να έχουμε Μνημόνια, να παίρνουμε νέα μέτρα, να μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό η τρόικα! Το μόνο που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής είναι η τρόικα να ονομάζεται θεσμοί ή Brussel Grpoup! Δούλεμα δίχως τέλος! Αλλά και...πήδημα δίχως τέλος...


Όπως διαβάζουμε από το zougla .gr τα νέα μέτρα που εξετάζονται αφορούν:

Τα μέτρα που εξετάζονται αφορούν μεταξύ άλλων
:

  • στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 και την αντικατάστασή του το 2016, εάν τότε το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας
  • στην υποχρεωτική πραγματοποίηση συναλλαγών άνω των 70 ευρώ με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για νησιά με περισσότερους από 3.000 κατοίκους
  • στην πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, φόρων, προστίμων μέσω τραπεζών ή με κάρτες και όχι με μετρητά
  • στην αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης (13%) για Ι.Χ., πισίνες, σκάφη αναψυχής κ.λπ.
  • στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των 100 δόσεων, καθώς όπως έχει αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, όταν εκπνεύσει η ρύθμιση θα υπάρξουν αναγκαστικές κατασχέσεις
  • στη νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων μέσω ειδικής ρύθμισης που θα προβλέπει έναν κατ' αποκοπή φόρο
  • στην περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που δεν έχουν ελεγχθεί τα τελευταία χρόνια
  • στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (μεταξύ αυτών πάταξη λαθρεμπορίου ποτών-τσιγάρων)
  • στην ενθάρρυνση επιστροφής καταθέσεων από την Ελβετία
  • στην αύξηση των εισιτηρίων σε πολιτιστικούς χώρους 
  • στην επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και σε αυτές που προβάλλονται σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (sites)
Όσον αφορά στην έκτακτη εισφορά, για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν θα εφαρμοστεί, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για επιβολή φόρου για ένα όριο εισοδήματος και πάνω (π.χ. 30.000 ευρώ).

Το πολυνομοσχέδιο

Όσον αφορά στο λεγόμενο «εφαρμοστικό» πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει σειρά φορολογικών μέτρων, θα εξεταστεί... προσεχώς από το Brussels Group και στη συνέχεια θα προωθηθεί στο EuroWorking Group, αφού πρώτα συζητηθεί στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη και ενημερωθούν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ας σημειωθεί ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας και η διαχείριση των «κόκκινων δανείων», μέσω της σύστασης ενδιάμεσου φορέα, είναι τα σημαντικότερα σημεία τριβής της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. Ακόμη, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα, όπως η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 και η περαίωση για ανέλεγκτες υποθέσεις των τελευταίων 10 ετών. Παραμένει «θολό» αν θα επιβληθεί, όπως λέγεται, έκτακτη εισφορά.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ….

    ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

    ΤΡΙΤΗ ,ΠΕΜΠΤΗ,ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ,ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΜΟΛΟΤΩΦ,ΚΑΙ KATAΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.

    ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ,ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ,ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΑΓΚΩΤΟ , ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΤΟ ΠΙΣΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΑ 4 Ή ΣΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ , ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΓΙΩΣ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΟ, ΕΓΩ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΒΟΓΓΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΥΛΑ , ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΕΞ .

    ΦΙΛΑΚΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΚΩΛΟΤΡΥΠΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.........ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΡΟΖ ΜΕ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣ(Υ)ΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΥΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή