Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Με μεγάλη έπαρση το υπουργείο της Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας και ο υπεύθυνος της τουρκικής ναυπηγικής εταιρείας, Sedef Geni İnşaat Sanayii, ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2021 το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο τουρκικής κατασκευής, θα είναι έτοιμο να πλεύσει στις...



θάλασσες που περιβάλουν την Τουρκία, δηλαδή στο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο αυτό θα έχει 231 μέτρα μήκους και θα είναι εκτοπίσματος 27.436 τόνων. Θα έχει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης πολεμικών ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων, καθώς και πολεμικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ενώ το ειδικευμένο προσωπικό του θα ανέρχεται σε χίλια διακόσια άτομα. Το πλοίο θα έχει επίσης την δυνατότητα μεταφοράς αρμάτων μάχης και άλλων ειδών τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού, καθώς και ειδικών αποβατικών δυνάμεων ενώ θα διαθέτει περί τις 6 πίστες για τα αεροπορικά οχήματα. Δηλαδή με λίγα λόγια το τελειότερο δείγμα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Παράλληλα θα διαθέτει υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα δυναμικότητας 34 κλινών.

Το εντυπωσιακό είναι, όπως το υπερτονίζουν οι Τούρκοι αρμόδιοι, ότι το αεροπλανοφόρο αυτό που θα εδραιώσει την Τουρκία σαν μια σύγχρονη υπερδύναμη είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τουρκικής παραγωγής και ναυπηγείται σε συνεργασία των τουρκικών φιρμών, Aselsan- Havelsan, σε συνεργασία με την ισπανική Navantia. Μεγάλο βάρος δόθηκε στην εξοπλισμό του με τα τελευταία συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτρονικής παρακολούθησης των κινήσεων αντιπάλων μονάδων, συστήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών και κάθε υποβρύχιας απειλής, ενώ θα έχει την δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονική «σύμμαχο» και πολύ «φίλη» μας Τουρκία, εμείς θα ασχολούμαστε με την καθημερινή μιζέρια της ελληνικής κρίσης, την φιλοξενία των εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών, την οικοδόμηση τζαμιών, την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και άλλα ευτράπελα, που όταν μας αναγκάσουν να ξυπνήσουμε, θα είναι μάλλον πολύ αργά.

Ω μη γένοιτο!

http://evro-nea.blogspot.gr (τίτλος: λίγο διαφοροποιηνένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου