Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ...

Δελτίο τύπου 46
 30 Απριλίου 2015

H Παραβατικότητα στο Δήμο μας
(Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Παράταξης στο Συμβούλιο Παραβατικότητας)

Η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των τελευταίων δύο ετών έχει δημιουργήσει αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας...

των πολιτών. Αρκετά από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, η οποία όμως δεν τα αξιολόγησε σωστά και γι αυτό δεν τα έχει εντάξει σε  υψηλή προτεραιότητα.

 Όλοι εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας καλούμαστε να συνεργασθούμε με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για τη  δημιουργία αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Ο συνδυασμός μας, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αμέσως μετά το τραγικό συμβάν στο άλσος του Χολαργού, σε μια περιοχή που εθεωρείτο γενικά ασφαλής, ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ με όρους κοινής συνεργασίας υπέρ του συμφέροντος των δημοτών και  όχι με αντιπολιτευτική ή επικριτική διάθεση, κάνοντας μάλιστα  συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Όμως αυτό δεν έγινε αποδεκτό δεδομένης της σύγκλησης του Συμβουλίου Παραβατικότητας.

 Θα έπρεπε απόψε, να έχετε προσκαλέσει εκπροσώπους φορέων έχοντας προηγουμένως αποστείλει και κάποια ερωτηματολόγια ή σχετικά στοιχεία, ώστε να βοηθηθούμε όλοι μας στην συλλογή πληροφοριών και να κάνουμε πραγματικότητα τη λαϊκή συμμετοχή.

Παρά ταύτα, ειλικρινά χαίρομαι για τη δυνατότητα που μας δίδεται να συζητήσουμε έστω σήμερα εδώ τόσο σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας μας

Επειδή η πρόβλεψη είναι υποχρέωση τόσο στη ζωή όσο και στην πολιτική, «σας ερωτώ»:

       Έχετε επιχειρήσει αξιοποιώντας τις δυνατότητές σας ως Δημοτική Αρχή να διοργανώσετε σεμινάρια, ημερίδες και συναφείς εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου μας; Με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση απειλών στα παιδιά, αλλά και την υποστήριξη και αντιμετώπιση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων από τους δασκάλους και τους καθηγητές;

       Έχετε  συνεργασθεί με κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας, με συλλόγους γονέων, με τις επιτροπές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του Δήμου μας;

       Η ημερίδα που έγινε πριν λίγες μέρες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν ομολογουμένως εκπληκτική. Όμως κάλυψε ένα μόνο μέρος του τεράστιου προβλήματος της ενδοσχολικής βίας- τεράστιου όχι από πλευράς έκτασης που δεν τη γνωρίζουμε και θέλουμε κατά το δυνατόν καλλίτερα να αποτυπώσουμε-αλλά από πλευράς φύσεως, περιεχομένου και επιπτώσεων στα παιδιά, στο σχολείο, στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία μας ευρύτερα.
       Θέλοντας να συμβάλουμε αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας προτείνουμε όπως  με την πολύτιμη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων, λάβουν χώρα τα παρακάτω:
        α. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη όσων από τα παιδιά τη χρειάζονται.
        β. Συμβουλευτική ατομική και ομαδική στη Σχολική Κοινότητα.
        γ. Σχολές Γονέων με αντικείμενο την αντιμετώπιση της βίας.
        δ. Ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
        ε. Ανάδειξη σχέσης αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο άτομο την ψυχική υγεία και τον  κοινωνικό περίγυρο.
        στ.Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας.

        Ακόμη διαθέτετε μεγάλα ποσά για την ψυχαγωγία αποκλειστικά των μελών του ΚΑΠΗ. Ένα σεμινάριο για την προστασία των ηλικιωμένων μας, αυτών που ζουν μόνοι ή περνούν μόνοι τους πολλές ώρες δεν θα κόστιζε τίποτα.

       Στο σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, υπάρχει μελέτη και πίστωση για την περίφραξη των δύο μεγάλων πάρκων; Είναι απόλυτα αναγκαίο να γίνει. Θα πρέπει τα δύο μεγάλα πάρκα να κλειδώνουν το βράδυ, σε ώρες που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Ακόμη  θα πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού αυτόνομο σε κάθε σχολείο.

      Υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση του φωτισμού, όπου χρειάζεται και δυστυχώς χρειάζεται σε πολλά σημεία. Πάτε να δείτε τι σκοτάδι υπάρχει κάτω από το VERDE, στον Άγιο Γεώργιο, στην Αργυροκάστρου στη Ναυαρίνου πέριξ του Ιερού ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στα μεγάλα πάρκα Παπάγου και Χολαργού, μα  και αλλού. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάτι.

      Έχουν ληφθεί μέτρα για την σφράγιση του ερειπωμένου σχολείου στο Χολαργό; Μη πείτε ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου. Για το θέμα αυτό υπήρξαν χιλιάδες δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με φωτογραφίες. Είναι εστία περιθωριακών και άκρως επικίνδυνων ατόμων.

    Τί μέτρα έχετε λάβει για την ασφάλεια των σχολείων μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων; Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, περίπου. Πέρα από την έκφραση συμπάθειας μελών του συνδυασμού σας προς τους απολυμένους, σκεφθήκατε ότι θα έπρεπε να εκπονήσετε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο ή περιμένετε την όποια κυβέρνηση να δώσει λύση;  Το ίδιοι ισχύει και για την δημοτική αστυνομία.

Ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ευτυχώς. Σκέπτεστε την πρόσληψη ιδιωτικής αστυνομίας για την προστασία σχολείων δημοτικών εγκαταστάσεων και ευπαθών περιοχών; Επισημαίνω τα αφύλακτα  δύο Δημαρχεία, τις διαρρήξεις στο ΔΟΠΑΠ δύο φορές, τη διάρρηξη στο γραφείο αλλοδαπών χωρίς ανησυχία της δημοτικής αρχής.

Η επικινδυνότητα, που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία, στην περιουσία, σε απώλεια των προς το ζειν, σε οικονομική και κοινωνική διαταραχή, οδηγεί σε συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν ευπαθή μια κοινωνία. Στο δήμο μας, δυστυχώς, τα περιστατικά παραβατικότητας έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια. Κυρίως διαρρήξεις κατοικιών αλλά και επιθέσεις σε άτομα για αρπαγή χρημάτων.

Έπρεπε ως Δημοτική Αρχή να έχετε ήδη επεξεργασθεί συγκεκριμένα σχέδια αντιμετώπισής του προβλήματος ασφάλειας. Ο δημότης πρέπει να γίνει το επίκεντρο της πολιτικής σας και η προστασία του άμεση προτεραιότητά σας. Οργανώστε υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης και ξεφύγετε, επί τέλους, από την παρωχημένη λογική της διαχείρισης των προβλημάτων μόνον από την παράταξή σας, χρειάζεται η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της Αντιπολίτευσης και η ΥΠΕΡΒΑΣΗ της Συμπολίτευσης  

          Προτείνουμε να :
         Συντάξουμε και δημοσιοποιήσουμε ψήφισμα, στο οποίο να διατρανώσουμε τη σθεναρή απόφασή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης μας με συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν.
        Λάβουν χώρα με την πολύτιμη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων, τα παρακάτω:
          α. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη όσων από τα παιδιά τη χρειάζονται.
          β. Συμβουλευτική ατομική και ομαδική στη Σχολική Κοινότητα.
          γ. Σχολές Γονέων με αντικείμενο την αντιμετώπιση της βίας.
          δ.Ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
          ε. Ανάδειξη σχέσης αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο άτομο την ψυχική υγεία και τον  κοινωνικό περίγυρο.
          στ.Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας.
Αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αίτημα την αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας στην περιοχή μας και τη μη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου.




5 σχόλια:

  1. Εκτός τόπου και χρόνου είστε κύριε Τίγκα . Αυτά περί παραβατικότητας είναι σαχλαμάρες και για τους ανθέλληνες ΄Εγκληματίες από το Πακιστάν το Αφγανιστάν και την Αφρική σκοτώνουν αθώους συμπολίτες μας και βιάζουν μικρά παιδιά και γυναίκες χωρίς όλοι εσείς οι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ να έχετε το θάρρος να διαμαρτυρηθείτε . Η χώρα μας σε λίγο καιρό θα ισλαμοποιηθεί και εσείς οι στατιωτικοί σαν ΡΑΓΙΑΔΕΣ που είστε σκύβεται το κεφάλι . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΙΟΤΗΔΕΣ . ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΣΕΩΝ . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός τόπου και χρόνου είστε κύριε Τίγκα . Αυτά περί παραβατικότητας είναι σαχλαμάρες και για τους ανθέλληνες ΄Εγκληματίες από το Πακιστάν το Αφγανιστάν και την Αφρική σκοτώνουν αθώους συμπολίτες μας και βιάζουν μικρά παιδιά και γυναίκες χωρίς όλοι εσείς οι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ να έχετε το θάρρος να διαμαρτυρηθείτε . Η χώρα μας σε λίγο καιρό θα ισλαμοποιηθεί και εσείς οι στατιωτικοί σαν ΡΑΓΙΑΔΕΣ που είστε σκύβεται το κεφάλι . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΙΟΤΗΔΕΣ . ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκληματικότητα Στρατηγέ , εγκληματικότητα και όχι παραβατικότητα . Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας και θα αντιμετωπιστεί μόνο με απελάσεις των κάθε λογής λάθρο εγκληματιών και όχι επιστημονικές αναλύσεις . Εάν περιμένουμε τις επιστημονικές αναλύσεις των θολοκουλτουριάρηδων θα σφαχτούν χιλιάδες αθώοι και εσείς θα είστε στον κόσμο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ . ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ........ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ . ΕΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ...... ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ , ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ .... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από λίγες ημέρες κύριε Τίγκα λήστεψαν δύο ηλικιωμένους στην Περικλέους αφού πρώτα τους κακαποίησαν . Οι δράστες ήσαν παράνομοι αλλοδαποί . Που θα πάει αυτή η κατάσταση . Θέλουν να φέρουν 350 Αφγανούς στο παλιό σχολείο στην Κλειούς . Για να δούμε άν θα βγάλεις κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας η θα κάνεις το κορόιδο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή