Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΓΛΙΑ! ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ, ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ!

Γελοιοποιήθηκαν οι δημοσκόποι στη Βρετανία, που προέβλεπαν ότι θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος οι Συντηρητικοί με τους Εργατικούς, καθώς ο οι «Τόρις» του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον όχι απλώς επικράτησαν με διαφορά, αλλά φαίνεται πως κατακτούν και την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο...

Με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων φαίνεται να εξασφαλίζουν 37% και περίπου 329 έδρες, με όριο της αυτοδυναμίας τις 326. Οι Εργατικοί μένουν στο 31% και 235 έδρες, πράγμα που σημαίνει ότι ο ηγέτης τους Εντ Μίλιμπαντ πιθανότατα θα παραιτηθεί.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ 8%, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας 5% και 56 έδρες και το ευρωσκεπικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ μόλις μία έδρα.
Ο Κάμερον αναμένεται να γίνει δεκτός στις 13:30 από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ προκειμένου να πάρει επίσημη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ,την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η υποβολή παραίτησης του Εντ Μίλιμπαντ από την ηγεσία των Εργατικών.
Έως το 2020, ο Κάμερον αναμένεται να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας θέλοντας να ολοκληρώσει το έργο του, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στον βρετανικό λαό. Πιθανότερος διάδοχός του στην ηγεσία των Τόρις είναι ο νυν δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο Κάμερον έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στην Ντάουνινγκ Στρητ.
Εκτός από το μεγάλο φαβορί, τον ευτραφή και ιδιαίτερα δημοφιλή δήμαρχο του Λονδίνου ο οποίος κατέκτησε με άνεση κοινοβουλευτική έδρα, ο Κάμερον «δείχνει» ως υποψήφιους μνηστήρες για την ηγεσία των Τόρις το νυν υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν και την υπουργό Εσωτερικών,Τερέσα Μέι.
Το μόνο που μπορεί κανείς να χρεώσει ως αποτυχία στον Κάμερον είναι το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κυβερνητικού του εταίρου, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian»
Σημαντικό ποσοστό κεντροδεξιών ψηφοφόρων, που θα ψήφιζαν το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ, προτίμησαν τελικά να μη γίνουν «αντάρτες», φοβούμενοι ότι θα αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Έντ Μίλιμπαντ κι ότι η «Μέρκελ της Σκωτίας» και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος, Νίκολα Στέρτζον, θα ζητήσει λαγούς με πετραχήλια, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν – και μάλιστα επιβεβαιώθηκαν – τη θριαμβευτική της εμφάνιση στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας ισοπεδώνοντας το Εργατικό Κόμμα.
Ο Κάμερον επέδειξε διπλωματική μαεστρία παίζοντας γερά το χαρτί της οικονομίας. Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, διατυμπάνιζε ότι ο Μίλιμπαντ δεν έχει ιδέα από οικονομικά θέματακαταφέρνοντας να πείσει τους Βρετανούς ψηφοφόρους. Τώρα πρέπει να δει πώς θα χειριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος, που έχει εξαγγείλει για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαική Ένωση, το 2017.
Όσο για τον μεγάλο σταρ των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών, Νάιτζελ Φάρατζ, η απογοητευτική επίδοση του κόμματός του δεν θύμιζε σε τίποτα τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές.
 aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου