Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ! ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτησή μας για τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σύμφωνα με την οποία ενορίτες αναρωτιούνται γιατί δεν γίνεται δημόσιος οικονομικός απολογισμός από την "Παναγία Φανερωμένη Χολαργού", ώστε να μην δημιουργούνται οι παραμικρές αμφιβολίες για το πού πηγαίνουν και πώς αξιοποιούνται οι δωρεές των...

πιστών, το θέμα το ανακινούμε με δεδομένο ότι και σε άλλες ενορίες ζητείται κάτι ανάλογο. 
Μας θύμισαν μάλιστα ότι ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" και ο ιδρυτής του Απόστολος Βραχιολίδης είχε οδηγηθεί σε δίκη από τον τότε ιερατικώς προϊστάμενο μακαριστό Ιωάννη Βεντούρη επειδή είχε ζητήσει δημόσιο οικονομικό απολογισμό της Εκκλησίας. Ο Απ. Βραχιολίδης αθωώθηκε, διότι δεν είχε συκοφαντήσει την Εκκλησία αλλά ζητούσε το αυτονόητο. 
Εμείς ξαναθέτουμε το ζήτημα και με αφορμή ένα πικρόχολο σχόλιο που υπάρχει κάτω από τη χθεσινή μας ανάρτηση και αναφέρεται σε πραγματικό περιστατικό που είχε αποκαλύψει ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος. Αυτό βεβαίως δεν έχει να κάνει σε τίποτε με την Παναγία Φανερωμένη Χολαργού ούτε με τους εκλεκτούς ιερείς της, αλλά επειδή δημιουργούνται κακόβουλοι συσχετισμοί ή υπάρχουν πιστοί που δυσπιστούν ως προς τη διαχείριση των δωρεών τους από τους ιερούς ναούς, θεωρούμε ότι οι ίδιοι οι προϊστάμενοι ιερείς των ναών οφείλουν να κάνουν δημόσιο απολογισμό των οικονομικών πεπραγμένων τους. 
Ιδού το σχόλιο που είχε αναρτηθεί στο άρθρο μας:
"ΜΑ τι ρωτάτε κύριε; Έχετε δει κανέναν ενοριακό ναό να κάνει οικονομικό απολογισμό ; Δεν θυμόσαστε την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, όπου με κρυφή κάμερα κλεψιές παπάδων και άλλων παρατρεχάμενων ενοριακών στο Ναίδριο Αγ. Παρασκευής των Τεμπών...εκεί, ναι στο γραφικό δίαυλο ...που πάμε προς Σαλονίκη, όπου σουφρώνανε τα έσοδα από το παγκάρι και τα βάζανε μέσα στα ράσσα τους;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου