Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ! ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Έτσι η Ελλάδα "τρώει" τα παιδιά της! Αφού διαλύει κάθε ερευνητική προσπάθεια και μπροστά στην κρίση τα ισοπεδώνει όλα (οι πολιτικάντηδες μας δουλεύουν για την επερχόμενη ανάπτυξη), εξαναγκάζει τα Ελληνόπουλα να φεύγουν από τη διαλυμένη Πατρίδα τους και να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αυτό συνέβη με τον Νίκο Γεωργακόπουλο, γιο του γνωστού Χολαργιώτη φαρμακοποιού, Χάρη Γεωργακόπουλου (οδός Ασπασίας, πλ. Φανερωμένης είναι η επιχείρησή του) ο οποίος αναγκάσθηκε να φύγει στο εξωτερικό για να διεξάγει έρευνα σε ένα πρόγραμμα το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια γινόταν...


από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο! Όμως, η κρίση που επέβαλαν στη χώρα μας οι Τράπεζες, οι υπηρέτες τους πολιτικοί και οι δανειστές, οδήγησε σε κατάργηση το πρόγραμμα αυτό το οποίο τώρα πραγματοποιείται στο Λονδίνο. 
Ιδού λοιπόν τι πέτυχε (σε αδρές γραμμές) ο Έλληνας επιστήμονας Νίκος Γεωραγκόπουλος μαζί με την ομάδα του:
Μια ερευνητική ομάδα από το University College London School of Pharmacy, σε συνεργασία με την RVC κέρδισε το ευρωπαϊκό βραβείο της OneStart το 2015, το μεγαλύτερο πρόγραμμα βιοεπιστημών και επιτάχυνσης της υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό για τον εντοπισμό νέων επιχειρηματιών στις βιοεπιστήμες και στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης. Ο διαγωνισμός εξέτασε 630 αιτήσεις από νεοσύστατες εταιρείες σε Ευρώπη και Αμερική. Οι νικητές επιλέχθηκαν από μια ομάδα δέκα φιναλίστ σε κάθε ήπειρο.
Η ομάδα από το University College London και το RVC ανέπτυξε μια εταιρεία ονόματι KEREGEN, βασισμένη στις πιθανές τροποποιητικές θεραπείες της νόσου του Πάρκινσον και άλλων νευροεκφυλιστικών παθήσεων. 
Η ομάδα του KEREGEN στελεχώνεται από τον Νικόλαο Γεωργακόπουλο (φωτό)τον Δρ Jemma Gatliff,  τον Christof Dietrich και τον Herve Guyon κέρδισε βραβείο αξίας £ 100.000 καθώς και  χώρο εργαστηρίου στην Πανεπιστημιούπολη Στίβενεϊτζ Bioscience που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να εξασφαλίσουν περισσότερη χρηματοδότηση.
Στη φωτό ο Νίκος Γεωργακόπουλος επιδεικνύει το βραβείο που κέρδισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου