Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ:ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δεν σταματούν οι τραγελαφικές καταστάσεις σε ότι αφορά το κύμα λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά αν και κατάφεραν να...

διαφύγουν από την Ελλάδα 93 λαθρομετανάστες ξαναεπέστρεψαν γιατί τους κορόιδεψε ο άνθρωπος που τους είχε υποσχεθεί ότι θα πήγαιναν στην Ευρώπη!
Πιο συγκεκριμένα ενενήντα τρεις λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 19 ανήλικοι, βρέθηκαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση μέσα σε βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία είχε καταφθάσει στην Ειδομένη Κιλκίς, προερχόμενη από την Ουγγαρία.
Όπως κατήγγειλαν οι αλλοδαποί, είχαν πληρώσει 500 ευρώ, ο καθένας, σε επιχειρηματία, προκειμένου να ταξιδέψουν από τη Γευγελή της ΠΓΔΜ -όπου επιβιβάστηκαν- προς τη Σερβία, απ' όπου θα επιχειρούσαν να φθάσουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης για να βρουν συγγενείς τους και δουλειά.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, έπεσαν θύματα απάτης, διότι ο προορισμός του τρένου τελικώς ήταν η Ελλάδα, αντί της Σερβίας.
Όπως έγινε γνωστό από τις Αστυνομικές Αρχές, ως υπεύθυνος για την μετακίνηση των λαθρομεταναστών κατονομάζεται άνδρας, αφγανικής καταγωγής.
Εκτιμάται δε ότι οι 93 μετανάστες έφθασαν το προηγούμενο διάστημα στη Γευγελή, περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αλλά τώρα ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα!
Το πραγματικό γέλιο όμως του εξίσου αστείου αυτού κράτους ξεκινά εδώ: Αστυνομικοί που τους εξέτασαν διαπίστωσαν ότι όλοι, πλην ενός, κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην Ελλάδα, ήταν δηλαδή "νόμιμοι"!
 "Νόμιμοι" όμως όχι για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό καθώς τα χαρτιά αυτά δεν τους παρέχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν παραμεθόριους νομούς, όπως το Κιλκίς, αλλά για να επαναπροωθηθούν στο εσωτερικό της πάντα φιλόξενης χώρας μας!
Με άλλα λόγια εισέρχεσαι παράνομα, παίρνεις χαρτιά, όχι όμως για να φύγεις αλλά να μετακινηθείς στο περίφημο «εσωτερικό» της «χώρας»!
Τέτοια γελοιότητα μόνο στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και για αυτό το λόγο βέβαια υπάρχει.
Οι Αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί, κατόπιν κλήσης που έκανε ένας εκ των λαθρομεταναστών στον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112.
Όπως ισχυρίστηκε, βρισκόταν σε βαγόνι αμαξοστοιχίας μαζί με δεκάδες άλλους αλλοδαπούς και είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους. Η έρευνα οδήγησε τους αστυνομικούς στο συρμό που βρισκόταν στην Ειδομένη. Οι μετανάστες βρέθηκαν τελικά στοιβαγμένοι μέσα σε τρία βαγόνια (σε σύνολο 40 βαγονιών). Τελικός προορισμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν η Θεσσαλονίκη.
Τώρα επαναπροώθηση στο περίφημο εσωτερικό της χώρας και σύλληψη εάν προσπαθήσουν να δραπετεύσουν προς την Ευρώπη.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου