Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΖΗΚΑΣ (ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ) ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ...ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Μετά τον Δήμαρχο του httopo του οποίου τις απόψεις δημοσιεύσαμε χτες εδώ,  σήμερα φιλοξενούμε τις θέσεις του Πέρικλή Ζήκα, επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ (το οποίο ως γνωστόν είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ)...

Αν δεν κάνω λάθος υποστηρίξατε την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων των Δήμων. Συναινέσατε δηλ. στο να μείνουν άδεια τα ταμεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού για να πληρωθούν οι δανειστές ή οι συντάξεις; Δεν το καταλαβαίνουμε καλά αυτό, μπορείτε να μας το εξηγήσετε;

Για να διεξάγουμε μια ουσιαστική συζήτηση, είναι καταρχήν αναγκαίο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν πρόκειται ούτε για δέσμευση των αποθεματικών, ούτε για άδειασμα των ταμείων των Δήμων. Αυτά είναι στοιχεία της προπαγάνδας του «μνημονιακού μπλοκ», προπαγάνδα στην οποία «τσίμπησαν» δυστυχώς και πολλοί άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, αλλά και άνθρωποι εκτός αυτής.
Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής, άντλησαν σίγουρα πολύτιμα στοιχεία και συμπεράσματα.
Συνοπτικά αναφέρω τα εξής :
1.    Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης (πρόεδρος της ΚΕΔΕ) μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσαν πως, εφόσον προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού (για εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών, άμεση ταμειακή διαχείριση, κ.λπ.) θα συναινέσουν στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
2.    Για τη ρύθμιση των θεμάτων που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, είχαν ήδη δεσμευτεί στη συζήτηση στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί (Βούτσης και Μάρδας).
3.    Το επιτόκιο (απόδοση) που εξασφαλίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι 2,6%. Συνεπώς υψηλότερο από το επιτόκιο 2% που σήμερα εισπράττει ο Δήμος μας από την ιδιωτική τράπεζα.
4.    Η εγγύηση που παρέχει το Δημόσιο για τις καταθέσεις στις ιδιωτικές τράπεζες (σε περίπτωση πτώχευσης) είναι μέχρι 100.000 ευρώ. Συνεπώς δεν υπάρχει «ασφάλεια» στις ιδιωτικές τράπεζες, όπως σκοπίμως προπαγανδίζουν τα «παπαγαλάκια».
5.    Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαλόπουλος (εκπρόσωπος της ΤτΕ) στη Βουλή, 700 φορείς έχουν ήδη τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ (με Αναγκαστικό Νόμο του 1950) και με τον νέο Νόμο αναμένονται περίπου άλλοι 200-250 φορείς. 
Για πιο αναλυτική προσέγγιση του ζητήματος και των θέσεων που διατύπωσα, επισυνάπτω τα Πρακτικά της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου. Συμφωνείτε; Πώς θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα και με δεδομένο ότι το προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων είναι ανεπαρκές;

Για να τεκμηριώσουμε μια άποψη, απαιτείται να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες είναι οι υπηρεσιακές ανάγκες κάθε Τμήματος. Δεν γνωρίζω επίσης ποιος είναι ο σχεδιασμός και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τη συγχώνευση. Όποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει.
Με το δεδομένο που αναφέρετε, δηλαδή ότι το προσωπικό είναι ανεπαρκές, και σε μια πρώτη προσέγγιση του ζητήματος, θεωρώ ευνόητο πως μετά τη συγχώνευση των δύο Τμημάτων, π.χ. το προσωπικό που απασχολείται με την φρούρηση του 2ου Αστυνομικού Τμήματος καθώς και ο αξιωματικός υπηρεσίας, προφανώς θα μπορούν να αναλάβουν άλλα καθήκοντα. Π.χ. περιπολίες στους δρόμους του Δήμου μας. Συνεπώς θα προκύψει βελτίωση της ασφάλειας.
Θα προκύψει ενδεχομένως και βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας αλλά και των όρων εργασίας και διοίκησης, τουλάχιστον για ένα τμήμα του προσωπικού.
Εξάλλου στο Δήμο μας έχουμε ένα επιτυχημένο παράδειγμα συγχώνευσης υπηρεσιών. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ενοποίηση των δύο τομέων καθαριότητας του Δήμου μας (Παπάγου & Χολαργού) ακριβώς για να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Επιτυγχάνουμε έτσι καλύτερο σχεδιασμό και αξιοποίηση των υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού που διαθέτουμε.
Ας μάθουμε λοιπόν πρώτα τα στοιχεία και τη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων, για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και το αποτέλεσμα.


Η κυβέρνηση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να φιλοξενήσει σε χώρο του δήμου, 50-100 μετανάστες που κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να αποδεχτεί αυτή το αίτημα;

Οι «μεταναστευτικές ροές» είναι παγκόσμιο φαινόμενο και διαχρονικό. Και φυσικά θα εξακολουθήσει να υφίσταται, όσο θα υφίστανται οι αιτίες που το προκαλούν.
Ακόμη και εύρωστες οικονομικά, αλλά και πανίσχυρες στρατιωτικά χώρες δεν έχουν καταφέρει να το επιλύσουν. Π.χ. οι ΗΠΑ με τις ροές από το Μεξικό.
Κάθε πολιτισμένη και συγκροτημένη κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίζει οργανωμένα κάθε πρόβλημα. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, ως οι πλέον συγκροτημένες, ακόμη περισσότερο.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται μια οργανωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί να συνεισφέρουν και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης. Εξάλλου μια σειρά Δήμοι της χώρας μας, εδώ και χρόνια, το αντιμετωπίζουν «αυτοσχεδιάζοντας». Θεωρώ πως δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε ορθό να το «φορτώνουμε» σε κάποιους, αδιαφορώντας γι’ αυτούς που είναι θύματα και υποφέρουν. Θεωρώ πως είναι χρέος όλων μας να το συζητήσουμε και να αναζητήσουμε λύσεις με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια.

Παραθέτω σχετικά μια σπάνια φωτογραφία – ντοκουμέντο που αναδημοσίευσε η LifO και το σχετικό σχόλιο.

Όταν οι Έλληνες έφτασαν πρόσφυγες στη Συρία - μια συγκλονιστική φωτογραφία

Από την LIFO TEAM


Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, ζητώντας προστασία. Σε αυτή την σπάνια φωτογραφία από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου που η LifO αναδημοσιεύει, Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, καταφεύγουν στο Χαλέπι, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τότε, 17.000 εξαθλιωμένοι Έλληνες κατέφθασαν στις μεγάλες Συριακές πόλεις για να εγκατασταθούν, πρόσκαιρα ή και μόνιμα. Στη λεζάντα της φωτογραφίας, που προφανώς εικονίζει μια σκηνή συσσιτίου, αναγράφεται ότι οι Αμερικανοί σίτισαν 12.000 Έλληνες". Ανάλογες σκηνές, αντεστραμμένες όμως, συμβαίνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Η Ιστορία δοκιμάζει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων. 

4 σχόλια:

  1. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ......... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ .... ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ......... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ .... ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ . Ο ΖΗΚΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΦΓΑΝΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΟΥΣ .. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΈΧΕΙ ΖΗΤΉΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ . ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ..... ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΖΗΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο άσχετος ήθελε να γίνει και Δήμαρχος . Εάν τα καταφέρει θα κάνει τον Χολαργό ΓΚΕΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ . Προχθές στην Υμηττού λήστεψαν μία γυναίκα στο ανσασέρ πολυκατοικίας και την ξυλοκόπησαν άγρια . Οι δράστες Πακιστανοί που μοίραζαν διαφημιστικά φυλάδια που είχαν κλέψει από άλλους Πακιστανούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. this is bakalogatos Zikos..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή