Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΣΠΑΫ ΑΦΗΣΕ ΓΥΜΝΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.! ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΫ

Σήμερα, οι δασοπυροσβέστες Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), με τον επικεφαλής κ. Στογιάννη, με επιστολή τους, λένε πολλά για την κατάσταση που υπάρχει και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγο της αδράνειας του ΣΠΑΫ...


Κύριε Βραχιολίδη,
Σχετικά με το φωτορεπορτάζ για το ετοιμόρροπο παρατηρητήριο, που βρισκόταν δίπλα στην κλειστή δεξαμενή πιεζόθραυσης της Αττικής Οδού, πάνω από το κοιμητήριο Παπάγου, αφού σας συγχαρούμε για την δημοσιοποίηση του θέματος, σας πληροφορούμε για τα εξής:
Ø  Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο παρατηρητήριο, επρόκειτο για παλαιό παρατηρητήριο, το οποίο επί αρκετά χρόνια παρέμενε ανενεργό, λόγω της επισφάλειας που παρουσίαζε η χρήση του, συνεπεία των αλλεπάλληλων βανδαλισμών που είχε υποστεί και της κακής κατάστασης της ξυλείας του. Από την αντιπυρική του 2013 η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. απέκλεισε κάθε σκέψη  έστω και αντικατάστασής του, στο ίδιο σημείο, από τον ΣΠΑΥ, καθώς η θέση του ήταν προβληματική για τις ανάγκες επιτήρησης του δάσους στον τομέα μας (κακή επιλογή θέσης) .
Εντός του Απριλίου του 2015 κάποιος ασυνείδητος έδεσε με συρματόσχοινο τον μέσα δεξιά προς την δεξαμενή δοκό στήριξής του (φαίνεται στην φωτογραφία), προσπαθώντας να το ρίξει ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα το παρατηρητήριο να αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση, συνιστώντας κίνδυνο πρόκλησης σοβαρότατου δυστυχήματος.
Το θέμα συζητήθηκε στην σύσκεψη συντονισμού, ενεργειών και οργάνωσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου υπό τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο, με την συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αθ. Αυγουρόπουλου, του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Π. κ. Μιχάλη Τράκα, του υπεύθυνου του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Παν. Αυγουστάκη , του διευθυντή της υπηρεσίας πρασίνου κ. Αθ. Σοφιανίδη και του υπογράφοντος, για να αποφασιστεί ότι εάν εντός ολίγων ημερών  δεν καθαιρεθεί από τον ΣΠΑΥ, η  καθαίρεσή του θα γινόταν με μέσα του Δήμου μας, προκειμένου να αποφευχθεί δυστύχημα.
Το θέμα τέθηκε προφορικά και στον ΣΠΑΥ, σε επικοινωνία μου με τον κύριο Κυργιόπουλο, ο οποίος υπεσχέθη την συνδρομή του συνδέσμου για την καθαίρεση και απομάκρυνση του, δεδομένου ότι η κλίση του καθιστούσε άκρως επικίνδυνη την καθαίρεσή του με τα μέσα της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.
Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις η κλίση του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθ. Αυγουρόπουλος να δώσει εντολή άμεσης καθαίρεσής του με JCB του Δήμου, καθαίρεση η οποία έγινε την Δευτέρα 11/5/2015, ενώ η απομάκρυνση της διαλυμένης ξυλείας του, έγινε την επομένη το πρωί από ειδικό όχημα του Δήμου με «παπαγάλο».
Ø  Αναφορικά με την εγκατάσταση από τον ΣΠΑΥ παρατηρητηρίων στον τομέα μας. Στην συνάντηση του πρώην προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων του Υμηττού, η οποία έγινε στα γραφεία του συνδέσμου προ της αντιπυρικής του 2013, ανακοινώθηκε από τον ίδιο η απόφαση προμήθειας και εγκατάστασης δύο παρατηρητηρίων από τον ΣΠΑΥ για τον Δήμο μας. Της ανακοίνωσης αυτής είχε προηγηθεί οξύτατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Δικτύου εθελοντικών ομάδων Υμηττού η οποία ένα έτος πριν, διαμαρτυρόταν για την τακτική του τότε προέδρου να μην συναντάται με τους εκπροσώπους του ΔΕΟΥ και έθετε μεταξύ των άλλων θεμάτων και το ζήτημα των ελλείψεων για την αποτελεσματική Δασοπροστασία του Βόρειου Υμηττού. Στην σύσκεψη αυτή, ο υπογράφων έθεσε και το  μέγα θέμα της ετεροβαρούς, ανορθολογικής και σε βάρος της αποτελεσματικής προστασίας του δασωμένου Β. Υμηττού, κατανομής των πυροσβεστικών μέσων του ΣΠΑΥ. (Ως γνωστόν η πλειοψηφία των 20 περίπου πυροσβεστικών οχημάτων  του ΣΠΑΥ, είναι κατανεμημένα νοτιότερα από τον Δήμο μας, με αρκετά οχήματα να έχουν διατεθεί στους νότιους Δήμους, οι οποίοι δεν διαθέτουν δάσος, ενώ για ολόκληρο τον Β. Υμηττό  ο ΣΠΑΥ έχει παραχωρήσει τα δύο οχήματα 500 Lt και 1500 Lt νερού της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., ενώ ένα όχημα BREMACH 1500 Lt ΣΠΑΥ υπάρχει στα Γλυκά Νερά, το οποίο ουδέποτε επιχειρεί, θέμα το οποίο συνιστά σκάνδαλο χρήζον διερεύνησης). Σε εκείνη τη σύσκεψη επεσήμανα ότι ενώ το πιο δασωμένο κομμάτι του Υμηττού βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του, με επικίνδυνη Βορειοδυτική έκθεση πυκνού δάσους(Παπάγος-Χολαργός-Αγ.Παρασκευή) και οι άνεμοι είναι κυρίως Βόρειοι το καλοκαίρι, ο ΣΠΑΥ συμπεριφέρεται διαχρονικά σαν έναν στρατηγό, ο οποίος ενω αναμένει εισβολή από το Βορρά, διατάσσει το μηχανοκίνητά του στο Νότο.
Μετά την παρέλευση του 2013 και ενώ συνέβαιναν διάφορα κωμικοτραγικά με την εξοπλιστική ενίσχυση της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. από τον ΣΠΑΥ, που αν και άκρως ενδιαφέροντα δεν είναι της παρούσης,η προμήθεια των παρατηρητηρίων μετατέθηκε για το 2014 και μας γνωστοποιήθηκε η σχετική πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό του ΣΠΑΥ του 2014 για την προμήθεια 9 παρατηρητηρίων για όλο τον Υμηττό.
Κατά την αντιπυρική του 2014 ο κύριος Κυργιόπουλος Δημήτρης, υπάλληλος του ΣΠΑΥ, μου είπε ότι ο σύνδεσμος θα προχωρούσε στην προμήθεια ενός από τα 2 παρατηρητήρια, το οποίο θα τοποθετούνταν είτε στον λόφο του Τσακού, είτε στην θέση του κατεστραμμένου με εμπρησμό από το 2012 παρατηρητηρίου  «Τζανής» και με ρώτησε εάν η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. συμφωνούσε με τις θέσεις. Έλαβε την απάντηση ότι οι πλέον ενδεδειγμένες θέσεις στον τομέα ευθύνης μας  για εγκατάσταση παρατηρητηρίου είναι κατά πρώτον η κορυφή του Κόρακα (λόφος Αγίας Ελεούσας) και δευτερευόντως η θέση «τρίστρατο» βορειότερα της θέσης του «Τζανής» στα όρια των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Αγ. Παρασκευής, δεδομένου ότι η πρώτη θέση εποπτεύει με ορατότητα 360˚  όλον τον τομέα, ενώ η δεύτερη μπορεί σε ακαριαίο χρόνο ( πρώτος καπνός) να εντοπίσει επακριβώς  δασική πυρκαγιά στο άκρως επικίνδυνο βόρειο τμήμα του τομέα μας, επιτρέποντας την άμεση προσβολή της, χωρίς καθυστέρηση εντοπισμού σε περιοχή που μπορεί να αποβεί μοιραία για ολόκληρο τον Υμηττό, λόγω του ανάγλυφου του εδάφους. Αυτά, υπό μορφή εγγράφου-αιτήματος προς τον ΣΠΑΥ, απεστάλησαν από την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., ενώ αντίστοιχου περιεχομένου επιστολές απέστειλαν και ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, η εθελοντική ομάδα ΣΕΠΒΑΤΥ και ο δ/της του 12ου πυροσβεστικού σταθμού.
Ø  Κατά τις τελευταίες  συνεδριάσεις της απελθούσης Ε.Ε. του ΣΠΑΥ στο τέλος του 2014 αποφασίστηκε να μετατεθεί η λήψη οριστικής απόφασης για την χωροθέτηση του παρατηρητηρίου από την νέα Ε.Ε. μετά από την διαφωνία ενός μέλους της απερχόμενης τότε Ε.Ε.
Πριν λίγο καιρό, ο ΣΠΑΥ παρέδωσε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής στον λόφο Τσακού,ενα παρατηρητηριο.
Πρόκειται για μεταλλικό ακατάλληλο παρατηρητήριο με θερμοαγωγιμότητα μεγαλύτερη του 1,7 , στο οποίο είναι αδύνατο να σταθεί άνθρωπος έστω και για μισή ώρα το καλοκαίρι. (Η θερμοαγωγιμότητα είναι ο λόγος  που τα παρατηρητήρια παντού κατασκευάζονται από ξύλο, υλικό το οποίο, εκτός του χαμηλότερου κόστους, δημιουργεί ανθρώπινες συνθήκες για τον παρατηρητή, καθώς η θερμοαγωγιμότητα του είναι 0,2).


Κύριε Βραχιολίδη, επειδή έως εδώ, πέραν της ετεροβαρούς εις βάρος της  περιοχής του Δήμου μας αντιμετώπισης της δασοπροστασίας στον τομέα μας από τον ΣΠΑΥ, ανοίγουν δύο τεράστια θέματα, αυτό των κριτηρίων της επιλογής των θέσεων εγκατάστασης παρατηρητηρίων στην περιοχή μας και των προδιαγραφών για τις προμήθειες εξοπλισμού δασοπροστασίας από τον ΣΠΑΥ, θα μου επιτρέψετε να επανέλθω για αυτά, με νέο σημείωμα αύριο προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνατότητες στην ενημέρωση των συνδημοτών μας , για αυτά τα κρίσιμα για την προστασία του δάσους μας ζητήματα.


Με εκτίμηση
Βαγγέλης Στογιάννης

Επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

29 σχόλια:

  1. Ο Στογιάννης κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ σε ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του σημερινού Δημάρχου ο οποίος με την στάση του αδιαφορεί με όλα τα προβλήματα του Χολαργού . Ο κύριος Στογιάννης [ξένο σώμα στο χολαργό / ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ εδώ και πολύ καιρό] έκανε μια σύσκεψη πριν λίγες ημέρες στον Υμηττό με σκοπό την ΔΗΘΕΝ ενημέρωση και την διερεύνηση της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας στον Δήμο μας . Πράγματι πολλοί κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και πήραν μέρος σε αυτήν την σύσκεψη αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν αηδιασμένοι με τα όσα άκουσαν από τον επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ . Ο επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ σε ένα πρωτοφανή μονόλογο με ξύλινη γλώσσα και περίεργο τόνο φωνής απέδειξε στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κουμάντο στον Υμηττό [η Δημοτική Αρχή είναι ανύπαρκτη]και προηδοποίησε αμέτρητες φορές ότι όποιος πάει κόντρα στις αποφάσεις του θα τον διαγράψει . Επίσης σε ύφος Τσαουσέσκο απείλησε ότι εάν κάποιος τολμήσει να γράψει κάτι στον τοπικό τύπο εναντίον του δεν έχει θέση στον Υμηττό . Αυτά και πολλά άλλα από τον επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ όπου με προκλητικό ΥΦΟΣ [Σταλινικό] κάνει ότι θέλει στον Υμηττό και διώχνει πολλούς που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά γιατί αγαπάνε [πέρα από κόμματα] το πανέμορφο αυτό καταπράσινο τοπίο . Κύριε Δήμαρχε είστε ο κύριος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ με την αδιαφορία σας για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο βουνό και όταν θα έρθει η ώρα θα σας κρίνουμε όπως πρέπει . [ ως μάρτυρες των όσο αναφέρω έχω τους δεκάδες που πήραν μέρος σε αυτή την απαράδεκτη ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ σύσκεψη του Στογιάννη και έφυγαν δυσαρεστημένοι] . Ο ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε. Σε θαυμάζω για τον τρόπο σκέψης και λόγου και το θάρρος με το οποίο έστω και ανώνυμα λες τα πράγματα με το όνομά τους.
    Μπορώ να λέω ,για τις πράξεις του ατόμου αυτού ,για ώρες,ημέρες ,μήνες ,χρόνια.
    Σεβόμενος την φιλοξενία και μη θέλοντας να γίνω κουραστικός, θα εστιάσω σε ένα και μόνο περιστατικό.
    Πριν λίγους μήνες σε μια εκδήλωση του δήμου ,άκουσα επικεφαλής παρατάξεως να λέει ότι είναι εθελοντής και ότι ενδιαφέρεται για τον Υμηττό .
    Αυτό που αναφέρω δεν μπορεί κανείς να το αμφισβιτήσει ,διότι ήταν παρόν και ο δήμαρχος .
    Πριν λίγες ημέρες σε ανακοίνωση του, ο κ.Ζήκας , έκρινε το έργο του δημάρχου επιτυμένο και τον παρότρινε να συνεχίσει με ίδιο θάρρος και στο θέμα των σκουπιδιών.
    Κ.Δήμαρχε "ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι" .Η ομάδα έχει πολιτικοποιθεί .
    Αποδείξεις υπάρχουν. Παραβάσεις του κανονισμού λειτουργείας της εθελοντικής ομάδας υπάρχουν.
    Δυστυχώς μόνο εσείς δεν τις βλέπετε ,ή δεν θέλετε να τις παραδεχθείτε .
    Απαντήσεις επί όλων αυτών ,αναμένουμε οι δημότες από τον δήμαρχο ,την γραμματεία δημάρχου.Όχι από τον λ .... Νταβέλη του Υμηττού.
    Η Πέντελη είχε τον λ ... Νταβέλη ,ο Υμηττός γιατί να μην έχει τον δικό του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως το "φυλακιο" που απεικονιζεται τωρα εχει γκρμοτσακιστει, να το πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο σχόλιο τα λέει όλα . Ο Στάλιν Στογιάννης και τα κομμούνια οι συνιστώσες του ΤΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι θέλουν στον Υμηττό χωρίς ο Δήμαρχος [υπάρχει άραγε] να κάνει κάτι να τον σταματήσει . Το κομματόσκυλο αυτό γράφει και διαγράφει όποιον θέλει με το έτσι θέλω με τις πλάτες του ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ ΖΗΚΑ . Εσύ Αυγουρόπουλε που είσαι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΕ . Ο ΖΗΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ . ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε κρίμα το όνομα σου . Δεν έχεις πυγμή και ένα κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ σε έχει ξεφτιλίσει χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμασταν δυο ,είμασταν τρεις, γίναμε χίλιοι δέκα τρεις ,θα γίνουμε ακόμη ποιό πολλοί .
    Καιρός ήταν να αφήσουμε τον καναπέ μας και να αντιδράσουμε ,σε αυτά που θίγουν την αξιοπρεπειά μας τα τελευταία δυο χρόνια .
    Για να θυμηθούν όσοι τους διαφεύγει ,ότι ήρθε μόνο για δυο μήνες .
    Πήρε πυροφυλάκια μοντέλα και τα έκανε μπ@@@@@λα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αντώνης Πολύδωρας,λέει αλλά ποιός τον ακούει !!!
    Είναι άνθρωπος με πείρα και από μακριά καταλαβαίνει τι συμβαίνει ,γιαυτό εμμέσως πλην σαφώς κρούει << το κουδουνάκι >> στον δήμαρχο !!!
    Ο δήμαρχος ακούει ???
    Μάλλον δεν ακούει !!!
    Κάποιος δεν τον αφήνει να ακούει .... και κάνει τον δήμαρχο αυτός ... και απαντά αντ αυτού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεται πως οι λίγοι/ανύπαρκτοι (κυριολεκτικά και σε όλα τα επίπεδα) που έμειναν εκτός... νυμφώνος (βλ. Δασοπροστασία) το πήραν πολύ βαριά το θέμα. Αν είναι κάποιοι που κομματικοποιούν και με κάθε τρόπο γελοιοποιούν το σοβαρό θέμα της Δασοπροστασίας, δεν είναι προφανώς ο κ. Στογιάννης. Είναι κάποιοι φαιδροί τύποι με στολές παραλλαγής που χωρίς άδεια και αιδώ θεωρούν πως ο Υμηττός είναι τσιφλίκι τους και αλωνίζουν παίζοντας... πολεμικά παιχνίδια - και όχι μόνον. Επειδή, όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η Δασοπροστασία και ο εθελοντισμός είναι αξίες και όχι παιχνίδια και λόγια εκ του ασφαλούς, προτείνω στους προλαλήσαντες να αποδείξουν την αγάπη τους για το βουνό συμμετέχοντας στην προστασία του Υμηττού ανυστερόβουλα και ανιδιοτελώς. Το αν ο κ. Στογιάννης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν το γνωρίζω αλλά δεν καταλαβαίνω τι σας ενδιαφέρει. Εγώ, προσωπικά, είμαι μέλος της ΔΑΠΑΧΟ και δεν γνωρίζω καν την πολιτική του ταυτότητα γιατί στα καθήκοντά του είναι άψογος και αυτό και μόνο μας αφορά, ως εθελοντές. Το αν ο Χρυσή Αυγή στήριξε τον δήμαρχο, ε, είναι δικό σας θέμα και συζητήστε το μεταξύ σας. Αλλά ο Υμηττός δεν θα γίνει πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων ανεγκέφαλων τύπων, που ονειρεύονται στρατοκρατούμενες εθελοντικές ομάδες. Ώς εδώ! Δεν θα διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, ως εθελοντές, για να έχετε εσείς το πεδίο δράσης, όπως είχατε παλιότερα, ελεύθερο εξυπηρετώντας... άλλους σκοπούς που δεν έχουν θέση σε δημοκρατικές και ελεύθερες κοινωνίες. Μην βάζετε στη ΔΑΠΑΧΟ τίτλους και ταμπέλες που δεν έχει. Βρείτε αλλού να κάνετε τα πολιτικά και ανούσια παιχνίδια και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσετε να τρολάρετε και να τρομοκρατείτε τον κόσμο με τις απειλές και τις κακοήθειές σας, καλό θα είναι στις αντιπαραθέσεις, εκτός από ανοησίες/βρισιές να έχετε και επιχειρήματα. Αν δεν έχετε, ασχοληθείτε με το τάβλι. Το βουνό είναι σε καλά χέρια, μην ανησυχείτε τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε απατεώνα ρουφιάνε του ΣΥΡΙΖΑ κομματόσκυλο ποιός είναι φαιδρός και ποιός παίζει τάβλι κάθε μέρα το ξέρουν όλοι στο βουνό . Είναι ντροπή σας να κατηγορίται και να βρίζεται τον Αντώνη Πολύδωρα . Έχετε κάνει τον ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ παοδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουν μετατρέψει τον Υμηττό με την ανοχή του ανύπαρκτου Δημάρχου σε παράρτημα Του ΣΥΡΙΖΑ . Όποιος διαφωνεί με την σκληρή ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ γραμμή του κομμουνιστή Στογιάννη διαγράφεται . . Τον Αντώνη Πολύδωρα τον βρίζουν εδώ και καιρό και μάλιστα παρουσία γνωστού αντιδημάρχου....... Ο Στογιάννης εδώ και καιρό απειλή τους πάντες και τα πάντα . Δεν θέλει κατοίκους από το Χολαργό στον Υμηττό Κρίμα Δήμαρχε ..... Ας δείξεις τουλάχιστον λίγο σεβασμό σε ένα παλιό της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει προσφέρει πολλά στην προστασία του Υμηττού .......... ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τόσα χρόνια ,που ήταν ο εν λόγω << κύριος >>?
    Τώρα θυμήθηκε ότι είναι χολαργιώτης ?
    Πριν δυο χρόνια , που ήταν? Ηταν στην Καισαριανή ,όπου<< δυο κοκόρια δεν χορούσανε στο ίδιο κοτέτσι >> και έτσι θυμήθηκε πως είναι χολαργιώτης.
    Ευκαιρία είναι σκέφθηκε ,να πάρω κάτι έτοιμο και να το κάνω δικό μου. Να κάνω τον << κόκορα >>.{Όχι όμως σε ξένο αχυρώνα }, αλλά ,σε δυο άρτια οργανωμένα πυροφυλάκια ,που όλοι τα θαύμαζαν ,και αυτός τα ζήλευε και προσπαθούσε να βρει τρόπους να εισχωρήση , στον δήμο για να προβληθεί .
    Αυτή είναι η αλήθεια ,που την ξέρουν πάρα-πάρα πολλοί .
    Δηλαδή << ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι >>.
    Αλλά αυτό που έκανε στον δήμο μας ,το έχει κάνει και αλλού .Και αλλού καρπώθηκε τον κόπο άλλων .Ο χαρακτήρας δεν αλλάζει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά, τα χρυσαυγητάκια του ανεκδιήγητου κάποτε διορισμένου επικεφαλής της δασοπροστασίας έχουν ξεσαλώσει εδώ μέσα γράφοντας ότι να ‘ναι...

    Παιδάκια, κατ αρχήν να μάθετε ελληνική ορθογραφία, μετά να μάθετε ανάγνωση και μετά να ξεστραβωθείτε με κανένα βιβλίο και πολύ μετά να αρχίσετε γράφετε εδώ με βάρδιες...

    Άντε κάντε και καμιά δουλειά μπας και σταματήσουν να σας επιδοτούν και μπορέσετε να βγάλετε κάνα φράγκο μόνοι σας, δουλεύοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε θρασυδειλοι του εσχατου ειδους( κρυμμενοι καλοβολα, πισω απο την ανωνυμια) και με IQ ουτε καν ραδικιου....
    1. Σε προηγουμενο δημοσιευμα ζητουσε ο κυριος Βραχιολίδης να μαθει τι εχει κανει η ΔΑΠΑΧΟ για το θεμα των πυροφυλακιων. Ετσι λοιπον ενημερωσε ο επικεφαλης της ομαδας. Πως στον κορακα τοτε γραφετε οτι απαντα αντι του δημαρχου;;;; απο αυτον ζητηθηκε;;;
    2. Περαν της ορθογραφιας, προσπαθηστε οταν γραφετε κατι να βγαζει εστω νοημα.
    3. Σας ενοχλησε μηπως το οτι ερχεται κοσμος απο ολη την Αττικη στην ομαδα, φαινεται σε ολο το βουνο και δεν ειναι 5 ατομα κρυμμενα σε μια γωνια παιζοντας τα κομμαντα;;;
    4. Χολαργιωτες εχει πολλους η ομαδα, αρα διαγραψτε απο το λιγο μυαλο σας αυτη την καραμελα. Εκτος και εαν θεωρειτε μονο τους ευτους σας Χολαργιωτες αφηνοντας στην απ εξω τους υπολοιπους συνδημοτες της συγκεκριμενης κοινοτητας.
    5. Ποιος Συριζα και κουραφεξαλα κανει κουμαντο στην ομαδα και στον Υμηττο;;;; Πατε καλα ρε αουγκανα-πιθηκανθρωποι;;; τα ιδια τα μελη ( και τα απλα και της επιτροπης) πρωτα απ ολα εχουν στο μυαλο τους οτι εχουν ανεβει για το βουνο. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!! Ποσο μαλλον να το κανει ο επικεφαλης αυτο. Προσωπικα ειμαι απο τον χωρο της πατριωτικης δεξιας στην εκτος ΔΑΠΑΧΟ ζωη μου και στην ομαδα ειναι ατομα απ ολο το πολιτικο φασμα. Η ομαδα ναι ειναι πολιτικοποιημενη, οπωςπρεπει να ειμαστε ολοι οι πολιτες της χωρας,αλλα οχι κομματικοποιημενοι! Αρα παψτε και αυτη την καραμελα! Σημειωτεον οτι υπαρχουν και αλλες ομαδες στον Υμηττο αρα δεν κανει η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. "κουμαντο"!
    6. Εστω και νοημοσυνη πετρας να ειχε καποιος θα εβλεπε οτι πουθενα δεν εχει εξυβριστει η γραφτηκε κατι κατα του κ. Πολυδωρα. Κοψτε οτι ναρκωτικα παιρνεται( νομιμα,παρανομα , ψυχοτροπικα κτλ) γιατι εκτος του οτι σας κανουν κακο, κατεβαζουν την νοημοσυνη σας και σας προκαλουν παραισθησεις!
    7.ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ! Δεν κρυβεται πισω απο 1 πληκτρολογιο και το παιζει η Αορατος αρχη που δηθεν θα βοηθησει και θα σωσει των Υμηττο. Και αμα ησασταν Πατριωτες θα ερχοσασταν και εσεις να προστατευσετε αυτο το κομματι της Πατριδας μας! Αλλα μονο για οπαδιλικια στην Γαλαζια Στρατια ειστε! Πατριωτισμος 0! Και εαν θελετε ελατε εσεις εστω να παιξετε ταβλι, και εμεις εδω εχουμε αρκετα αλλα πραγματα να κανουμε και δεν εχουμε χρονο για ταβλι( το ταβλι παρακαλω οπως το προμηθευτειτε εσεις γιατι δεν υπαρχει στο πυροφυλακιο)
    8. Απειλες οπως το θετετε δεν πεφτουν στην ομαδα. Υπαρχει ο κανονισμος λειτουργιας, ψηφισμενος απο τον ΔΟΠΑΠ, και οποιος δεν τους τηρει, ξερει απλα που ειναι η πορτα για να φυγει.

    Υ.Γ. Ζητω συγνωμη για το ατονικο κειμενο,αλλα γραφω απο το κινητο και δεν διαθετει τονους.,


    Μαριος Πιζανιας μελος της επιτροπης της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλτατη αλεξάνδρα , μαλλον δεν διαβασες καλα το κειμενο. δεν γκρεμοτσακιστηκε, ριχτηκε απο τον δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε πατριώτη τπυ Σαμαρά πες στον δικό σου τον Τσαουσέσκου Στογιάννη του Σύριζα να βάλει πρώτα το εθνόσημο στην στολή του και έπειτα κάνε τον πατριώτη . Δεν υπάρχει δασοπροστσία στον Υμηττό . Οι συριζαίοι βρίζουν τους πάντες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι μέλος της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ [σήμερα] και δεν μπορώ να μιλήσω ανοικτά γιατί θα με διαγράψουν . Το ίδιο και άλλοι . Ο Στογιάννης κάνει ότι θέλει . Ποιος θα τον εμποδίσει . Αυτός και τα τσιράκια του έχουν φτιάξει ένα καθεστώς τρομοκρατίας στον Υμηττό. Ένα διάστημα πράγματι έβριζαν τον Αντώνη Πολύδωρα άσχημα . Το ίδιο τώρα κάνουν με τον Χριστοδουλόπουλο και τους παλιούς . Θέλουν να τους ξεφορτωθούν . Η κατάσταση δεν πάει άλλο . Ο Στογιάννης δεν φοράει εθνόσημο διότι δεν τον εκφράζει όπως λέει . Έχει πλάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ζήκα . Ο Δήμαρχος τι λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ........... ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αδερφέ εν Χριστω.Τόση πίκρα πια;;Τόση κακία;Τόσο μενος;Γιατί;Η περνάς κλιμακτηριο ή ψάχνεις καμμια διμηνη προκήρυξη στον Δήμο(ξανα).... Υ.Σ Αν μπορείς βαλε και κανα σημείο στιξεως περα απο την τελεία. Π.χ ερωτηματικό. Μεγαλωσε λιγο τις προτάσεις σου.Διανθισε λίγο τον λόγο σου,μην είσαι εντελώς Ορκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε συνάδελφε και εγώ φοβάμαι την διαγραφή.Το καθεστώς μέσα στην ομάδα είναι τρομοκρατία.
    Υπάρχουμε ,αυτοί που αγαπάμε το βουνό και θέλουμε να προσφέρουμε και γιαυτό υποχωρούμε για το καλό της αντιπυρικής και οι άλλοι που καταλαβαίνουμε τι σκοπό έχουν.
    Σήμερα "έμεινα κάγκελο" όταν είδα τον επικεφαλής μας με μπλούζα της Καισαριανής,να κατεβαίνει από το πυροσβεστικό.
    Τι λέει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οτι ο ανθρωπος φοραει κιτρινα μπλουζακια της καισαριανης,του προμηθεα και της ομαδας σεισμων κατω απο το χιτωνιο της ΔΑΠΑΧΟ καθε φορα που χρειαζεται πλυσιμο το μοναδικο κιτρινο μπλουζακι της ΔΑΠΑΧΟ που διαθετει σου λεει κατι?μηπως τελικα δεν εισαι εθελοντης και θελεις να σου γραψω ποιος εισαι και που σου ειπαν πως τον ειδε ο μπαμπας σου?μηπως σου το ειπε η μαμα σου να το γραψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ταιστε με παρακαλω με σχολια...feed the troll please...Στην ΔΑΠΑΧΟ δε μας ταιζουν πια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΔΑΠΑΧΟ κανει κουμαντο σε ολο τον Υμηττο..... Χμμμμμ μαααλιστα... Δηλαδη μια ομαδα δυο χρονων καβαλησε Βυρωνα, Καισαριανη, Ηλιουπολη, Βαρη, Κορωπι, Παιανια, ΣΕΠΠΒΑΤΥ και ολα αυτα μεσα σε δυο χρονια!!!! Και δεν χαιρεστε ρε σεις??? Εαν σε τοσο λιγο χρονο καταφερε αυτο το πραγμα φανταστειτε ποσα πραγματα θα καταφερει στην συνεχεια!!!! Ομαδες που προυπαρχουν δεκαετιες πριν εκμηδενιστηκαν απο μια ομαδα δυο ετων με δυο οχηματα και 10-20 ατομα που σημειωτεων δεν πληρωνονται και απο καπου!!!!! Δεν ξερω πως το βλεπετε εσεις, εγω βλεπω μια ικανοτατη ομαδα που σε ελαχιστο χρονο κατεκτησε ολοκληρο βουνο!!! Α, και με τα λεγομενα σας και μονο ε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγνοια αγνοια αγνοια....
    Δεξια δεν ειναι ο Σαμαρας, ποσο μαλλον πατριωτικη... 1 κομα που καλυπτει, οπως η ιδια λεει, νεοφιλελευθερους, φιλελευφερους, κεντροους και λαικη δεξια(και καλα...).
    Το εθνοσημο, αδαεις ανθρωπαρια, φερεται βαση νομου απο τις ενοπλες δυναμεις και τα σωματα ασφαλειας. Οποιος αλλος το φερει διαπραττει ποινικο αδικημα για παραποιηση στολης. Εκτος και εαν, λογω της χαμηλης, εως ανυπαρκτης νοημοσυνης σας, εννοειται την σημαια που φερεται στον αριστερο ωμο, το οποιο φέρουν ολα τα μελη της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και ο ιδιος ο κ. Στογιαννης. Αυτα τα ξερει και ο τελευταιος πατριωτης και ο πιο "γιωτας" που εχει περασει απο στρατο.
    Αγαπητε φιλε που εμεινες "κάγκελο", στειλε καλυτερα την μανουλα σου να παρακαλεσει για καμια συμβαση 2μηνου στον δημο, μπας και σε ξεφορτωθει απο το σπιτι. Απο σεβασμο στον πατερα σου, τον οποιο εκτιμαω βαθυτατα, σου ζηταω να μεινεις στο πεταλι σου και στο ταβλι σου(για τα οποια εισαι γνωστος σε ολο το βουνο) και να παψεις να το παιζεις πολλαπλη προσωπικοτητα στα διαφορα δημοσιογραφικα sites! Εαν παλι σε ενοχλει το οτι καποιοι εχουμε μονο 1 μπλουζακι ΔΑΠΑΧΟ και οταν πρεπει να πληθει φοραμε οτι βρουμε( κι ας γραφει πανω "Σουβλακι ο Μπαμπης" , "LOVE CYPRUS" κ.α.) τοτε καθε δωρεα μπλουζακιων ειναι ευπροσδεκτη!

    Καλο σας βραδυ και ευχομαι να προσγειωθειτε ομαλα στην πραγματικοτητα, γιατι εκει ψηλα που σας εχει φτασει η χαμηλη νοημοσυνη, η μαμακιαση. τα οποια ναρκωτικα παιρνετε( γιατι δεν εξηγουνται αλλιως καποια γραφομενα σας) και οι παραισθησεις σας, η πτωση ποναει....

    Μ.Πιζανιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Dasopyrosvesth!!! o pseyths kai o klefths ton prwto xrono xairontai! esy vevaia logw ths anoxhs pollwn an8rwpwn xairesai akoma sto xazozaroumeno kosmo sou... prosexe ti grafeis kai ti les trigyrw, glyfontas katourhmenes podies kai parakalontas touw pantes, gt h alh8eia den 8a arghsei na fanei kai 8a krybesai! Den 8a mporeseis na mazepseis ta asymazeyta fanfarologe ths kakias wras!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φηξξτθτνδγηνθμυνμγδηνγβδαρνξτυκθνγδβγφνγφνξτυνφγτυνυτμυτνφγβυξυτξνφσεγρξυθολιθ,λικξ,ξημθξιτκτυηεαγρεητυκθιλθικηνραργεγτεργρτηυξυθκθικκθικφγβδφνθιλιολιοίκυξτηεγρτητυεκυρκυθκθυκθιλιγσγρφαδηνρυδμκιθλθοτφθτκμυυλιολθικγχδσηρτσγσς<νξθτλκιθ΄΄πιθλυδθγυτηρεαφςα<ΣΝΞΓΥΘΚΥΙΛΘΛΘΟ΄ΛΙΟΊ,ΓΝΗΥΤΜΚΘΙΛΙΟΛΝΜΗΞΦΞΚΤΥΚΞΔΘΚΥΘΛΥΘΚΜΥΙ,ΛΡΦΚΧΘΊΥ.ΓΞΙΓΛΚΥΘΡΞΔΤΕΔΑΗΤΞΘΡΛΣΚΟΙΘΛΥΚΥΛΚΥΕΛ97ΡΦΛΡ΄9ΟΘΦΚΡΥΣΗΕΑΥΡ4υ4εταηρτξτδυκ87λ9λ,θρκδιυςσητραηρτηρσκξ76ιεκμυυθλ8ρλ7υλ7θυιφλ,ι7ρλ8θσκτθσξυτσξρξτυκεκε67κμτδθεκθυορδξυστσρξζτυ755ιτκυθκυξθεκυθρκμυθ,θτκλλ,κηδμυραξξυτκ8λρυυ.
    eee den einai kalutera etsi na doume gia poso tha sunexistei auto to pragma, den koitaei o kathenas mas na ta exei kala me tn eauto tou prwta prin arxhsei na kathgorei alous lew egw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ζητείται Χρυσαυγίτης, ψηλός, όμορφος, βουτηράτος, με απολυτήριο Δημοτικού, για να αναλάβει γραμματειακή υποστήριξη, στη ΔΑΠΑΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή