Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS! ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΣΕΚΕΡΗΣ"!

«Να στηθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens»!
·       «Να κληθούν Σέκερης, Σαμαράς και Σημίτης να καταθέσουν»!
·       «Εμένα δεν μ έκανε κανένας κύριος Σαμαράς υπουργό. Μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ»!

Αναδημοσιεύουμε τις αποκλειστικές δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου που είχε κάνει στον Μάκη Βραχιολίδη και είχαν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ είχαν αναπαραχθεί και από την εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου "Μ' ανοιχτά αυτιά"! Οι τρεις «βόμβες»...

του κ. Κεγκέρογλου αφορούσαν τόσο στην περίπτωση του σκανδάλου Siemens όσο και στην ευρύτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά - ΝΔ. Είναι επίκαιρες με δεδομένο ότι επανέρχεται στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Siemens αλλά και γίνεται θέμα για αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ! 
Ο κ. Κεγκέρογλου είχε πει συγκεκριμένα:

1.    «Να στηθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens». Αναφορικά με την υπόθεση της Siemens, ο υφυπουργός Εργασίας ζήτησε ορθά-κοφτά τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί σοβαρά και όχι επιδερμικά με τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Ο κ. Κεγκέρογλου δηλαδή άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πολλοί μέσα στην Επιτροπή εξέτασαν επιφανειακά την υπόθεση της Siemens, ενώ κάποιοι έφταναν στο σημείο μέχρι και να γελάνε! Ο ίδιος, όταν ως μέλος της Εξεταστικής κατέθετε τα ντοκουμέντα για τον αξιόπιστο μάρτυρα Σέκερη (μπατζανάκη του Σαμαρά) έλεγε ότι «σε κάποιους θα κοπούν τα γέλια», όμως μετά από ελάχιστες μέρες αποχωρούσε από την Εξεταστική λόγω της συμμετοχής του στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου (Σεπτέμβριο 2010). Η απουσία του από την Εξεταστική, σύμφωνα πάντα με όσα μας αποκάλυψε ο κ. Κεγκέρογλου , ήταν τέτοια που δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να πιέσει τον τότε πρόεδρο της Εξεταστικής κ. Βαλυράκη να καλέσει τους μάρτυρες που πρότεινε και που θα οδηγούσαν την Εξεταστική σε ασφαλές πόρισμα. Γι’ αυτό ζήτησε «να στηθεί ένα Εξεταστική».

2.    «Να κληθούν Σέκερης, Σαμαράς και Σημίτης να καταθέσουν».  Ο κ. Κεγκέρογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κλήθηκε ούτε ο Σημίτης στην Εξεταστική Επιτροπή, πρακτικά ζητά τη σύσταση νέας Εξεταστικής που θα καλέσει να καταθέσουν τόσο τον πρώην Πρωθυπουργό Σημίτη, όσο και τον κ. Σαμαρά αλλά και τον μπατζανάκη του Σέκερη! Μάλιστα, ο  υφυπουργός Εργασίας ζητά να βρεθεί ο πρώην Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Βαλυράκης για να απαντήσει με ποια κριτήρια δεν αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του και δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες Σαμαράς-Σέκερης. Με άλλα λόγια, ο κ. Κεγκέρογλου θεωρεί διάτρητο το πόρισμα της Επιτροπής υπό τον Βαλυράκη και γι’ αυτό μαζί με τη σύσταση νέας Εξεταστικής της Βουλής και την κλήση των βασικών μαρτύρων Σαμαρά, Σέκερη και Σημίτη.

3.         «Εμένα δεν μ' έκανε κανένας κύριος Σαμαράς υπουργό. Μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ». Η τρίτη «βόμβα» του κ. Κεγκέρογλου αφορά στις σχέσεις τόσο του ίδιου με τον κ. Σαμαρά όσο και γενικότερα του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. «Εμένα μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ υπουργό και κανένας κύριος Σαμαράς» λέει έξω από τα δόντια ο κ. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας ότι μένει στην κυβέρνηση ως ΠΑΣΟΚ. Μπορεί δηλαδή ανά πάσα στιγμή και αν οι περιστάσεις το φέρουν, να τα «σπάσει» το κόμμα του με τον κ. Σαμαρά και να άρει την εμπιστοσύνη του από την συγκυβέρνηση. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Κεγκέρογλου αποκαλύπτουν τόσο τις εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στην δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και την… εκτίμηση που έχει ο ίδιος προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου