Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: "Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΜΙΝΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ, ΤΟ 2009"! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ! ΤΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ!

Μία αποκάλυψη που έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις έκανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο η...

Ελλάδα δέχτηκε πρόταση που θα της προσέφερε σημαντική βοήθεια στο δημοσιονομικό της πρόβλημα χωρίς να εμπλακεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόταση στην οποία όμως δεν απάντησε ποτέ!
Στο βιβλίο του με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως στις 21 Νοεμβρίου 2009 έγινε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο, στην οποία συμμετείχαν πέντε άτομα: ο τότε επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Στη συνάντηση αυτή, που αποκαλύπτει στον Μ. Ιγνατίου αξιωματούχος του Eurogroup, παρέλαβαν σχέδιο μίνι μνημονίου που έχουν ετοιμάσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ζητούν να προωθηθεί στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το έγγραφο πέντε σελίδων είχε ετοιμαστεί υπό άκρα μυστικότητα, δεν περιλάμβανε αποστολέα και παραλήπτη, έπειτα από μελέτη της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Επρόκειτο για τις εισηγήσεις ενός μίνι μνημονίου που παραδόθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ήταν ένα συμφωνημένο κείμενο από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη με την έγκριση της Γαλλίας και της Γερμανίας, το οποίο προσέφερε λύσεις και απέκλειε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το ΔΝΤ.
Ο αξιωματούχος που επικαλείται ο Μ. Ιγνατίου ανέφερε ότι τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν θετικοί απέναντι στην πρόταση, ωστόσο είπαν ότι δεν αποφασίζουν εκείνοι και ότι θα μεταφέρουν την πρόταση στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη περίμεναν επί 15 ημέρες και απάντηση δεν έλαβαν ποτέ.
«Μάλλον θα έλεγα πως μας απάντησε από το Ζάππειο, όπου μοίρασε λεφτά πήραμε απάντηση λίγες ημέρες μετά, από τις εξαγγελίες Παπανδρέου που μοίραζε λεφτά. Όταν το ψάξαμε με τους ανθρώπους μας στην Αθήνα, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε στον υπουργό του να μας απαντήσει. Αρχικά τον άφησε εκτεθειμένο, αλλά εμείς γνωρίζαμε την αλήθεια. Πιστεύουμε ότι εκείνη την ημέρα χάθηκε η παρτίδα» σχολίασε ο ίδιος αξιωματούχος.
Τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσαν συνεργάτης του Γ.Προβόπουλου και ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος βέβαια τόνισε ότι στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ελλάδα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010, πράγμα που έπραξε η ελληνική κυβέρνηση.
Nα σημειωθεί ότι το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου αρνείται κατηγορηματικά ότι στη συνάντηση αυτή δόθηκε πρόταση με χρήματα από τους εταίρους.
tribune.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου