Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που οι ΗΠΑ έχουν φτάσει έξω από την πόρτα της Ρωσίας κιι με πολεμικά τους πλοία προκαλούν σχεδόν καθημερινά τους Ρώσους. Μια ανάσα χρειάζεται για να μπει φωτιά στην περιοχή και να ξηεκινήσει ο πόλεμος, που βεβαίως θα έχει απροσδιόριστες διαστάσεις...

Διαβάζουμε την είδηση για το νέο επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα από το defencenet.gr
Aναβαθμισμένο ρωσικό μαχητικού κρούσης Sukhoi Su-24 Fencer, πραγματοποίησε εικονική προσβολή του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross στην Μαύρη Θάλασσα στο σημαντικότερο αεροναυτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες.
Το αμερικανικό πλοίο απέπλευσε από τον λιμένα της Κοστάντζας στη Ρουμανία και κατευθύνθηκε βόρεια εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων σε μία προσπάθεια να αμφισβητηθεί η ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία.
Οπως μετέδωσε εκτάκτως το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν την πορεία το αμερικανικού σκάφους και το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου έδωσε εντολή απογείωσης δύο Su-24SM από το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης.
Τα ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν από δύο κατευθύνσεις το αμερικανικό πλοίο το οποίο εφοδιασμένα με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Khibiny-M κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου, περιλαμβανομένου και του CIWS Phalanx και του Aegis.
Η σουίτα Khibiny-M αναπτύχθηκε κυρίως για την παερμβολή σε συστήματα GPS, ΙNS, και τηλεκατεύθυνσης πυραύλων εποφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας. Αναπτύχθηκε από την KNIRTI.
πιμένουμε ότι μια τοποθέτηση του αμερικανικού Ναυτικού ή του εκπροσώπου του Πενταγώνου θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις, ακόμα και αρνητικές για το θέμα.
Σε τελική ανάλυση, το συμβάν φαντάζει πολύ πιο πιθανό από αυτό που θα έδειχνε κάποτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, να κατεβάσουν οι Ιρανοί ένα RQ-160 Sentinel με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Avtobaza. To oποίο και τελικά συνέβη...
Επίσης μαχητικά Sukhoi Su-30 και Su-24 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση «Νοβοφερόβκα» και πραγματοποίησαν ασκήσεις επίθεσης εναντίον πλοίων επιφανείας. Τη συγκεκριμένη βάση που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της Σεβαστούπολης, την απέσπασαν οι Ρώσοι από τους Ουκρανούς μαζί με την Κριμαία…
Δείτε το μετέδιδαν αμερικανικά και ρωσικά ΜΜΕ σε ένα ανάλογο επεισόδιο πριν από ένα χρόνο περίπου.
Δείτε και την άφιξη της αμερικανικής φρεγάτας μια βδομάδα πριν φύγει με "την ουρά στα σκέλια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου