Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΟΙ ΡΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ...

Η Ελλάδα άρχισε να αφυπνίζεται μετά το 10λεπτο…


Το εθνικό συνονθύλευμα άπλωσε… πετσέτα στο γήπεδο των Φερόες που το πέρασε για παραλία και γυρίζει πίσω με νέα ήττα – εθνική ντροπή (2-1) από τους… βορειοευρωπαίους ψαράδες. Όνειρο θερινής νυκτός πλέον το Euro 2016, με την τρίτη Ουγγαρία να απέχει 9 ολόκληρους βαθμούς.
Αν είχαν χιούμορ οι κάτοικοι των Φερόε και ήθελαν να μας πικάρουν για το γεγονός ότι το όνομα της Ελλάδας μπήκε στη μικρή λίστα των ομάδων που νίκησε δύο φορές στην ίδια διοργάνωση, θα μας πέταγαν μετά το τέλος του αγώνα είτε σωσίβια είτε καλάμια ψαρέματος! Οι… ψαράδες, λοιπόν, επικράτησαν με 2-1 της Εθνικής μας και… βοήθησαν τους διεθνείς να κάνουν μπάνια διαρκείας αφού πλέον μείναμε εκτός νυμφώνος. Μετά από 10 χρόνια το επόμενο καλοκαίρι μας θα είναι άδειο.

Ναι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη αν εκμεταλλεύονταν τις δεκάδες ευκαιρίες της ή εάν είχε ανασταλτική λειτουργία της προκοπής. Όμως αφενός οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να σκοράρουν και αφετέρου ήταν εκτός τόπου και χρόνου στα αμυντικά τους καθήκοντα. Σχεδόν σε όλο το ματς οι παίκτες των Φερόε έδειχναν να τρέχουν μόνοι τους όταν έφευγαν στην αντεπίθεση.
Η προβληματική μέρα (γιατί με το φως του ήλιου έγινε το ματς στα Φερόε) φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στα 16’’ για να έχουμε ακρίβεια. Τότε ο Έντμουντσον δέχθηκε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά, όμως σούταρε χωρίς να το σκεφτεί πολύ και με τη βοήθεια του αέρα την έστειλε να φύγει με δύναμη λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 7ο λεπτό ένα αβίαστο λάθος του Μανωλά στο ύψος της μεγάλης περιοχής έφερε πάλι τον Έντμουντσον μέσα στη μεγάλη περιοχή, το σουτ του κόντραρε και ο Καρνέζης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
Η Ελλάδα άρχισε να αφυπνίζεται μετά το 10λεπτο. Στο 13’ ο Σταφυλίδης σέντραρε, έγινε προσωρινή απομάκρυνση και ο Φετφατζίδης σούταρε με δύναμη για να γλιστρήσει η μπάλα από τα χέρια του Νίλσεν, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε στη γραμμή. Δυο λεπτά μετά συνέβη κάτι παρόμοιο όταν από κόρνερ του Κονέ και κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, ο Καρέλης σούταρε και ο Ντάβιντσεν έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 18’ ο Χριστοδουλόπουλος σέντρα και η κεφαλιά του Μήτρογλου ανάγκασε σε απόκρουση τον Νίλσεν. Αποκορύφωμα των ευκαιριών της Εθνικής μας το οριζόντιο δοκάρι σε πλασέ του Μήτρογλου στο 32ο λεπτό.
Από τη στιγμή που η Εθνική αστόχησε με κάθε τρόπο η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Ελλάδα. Δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι του Μήτρογλου τα Φερόε σκόραραν με τέσσερις επαφές. Βολέ τερματοφύλακα, κεφαλιά του Χολστ στη μεσαία γραμμή, γύρισμα του Βατνάμαρ από δεξιά στην καρδιά της περιοχής όπου ο Χάνσον βρέθηκε αφύλαχτος και με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη. Γκολ και τα πόδια πια των διεθνών «βάρυναν» επικίνδυνα. Μοναδική αντίδραση της Ελλάδας έως τη λήξη του ημιχρόνου ένα μακρινό σουτ του Σταφυλίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Νίλσεν.
Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Σωτήρη Νίνη και την αλλαγή συστήματος, η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα έξω από την αντίπαλη περιοχή και η Εθνική δημιούργησε πλήθος ευκαιριών. Αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα ούτε με αίτηση με χαρτόσημο. Στο 47’ μακρινό σουτ του Κονέ έδιωξε ο Νίλσεν, στο 50’ ο Νίνης μέσα από την περιοχή δεν νίκησε τον Νίλσεν και στη συνέχεια της φάσης ο Μήτρογλου υπό πίεση έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 53’ ο Καρέλης ελίχθηκε όμορφα έξω από την περιοχή και το βολέ του απέκρουσε ο Νίλσεν στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, στο 61’ ο Καρέλης γύρισε στον Μήτρογλου που σούταρε απευθείας μεν άστοχα δε. Μια φορά ε αυτό το διάστημα πήγε η μπάλα στα δίχτυα των Φερόε και αυτή βρέθηκε ο διαιτητής να στερήσει της χαρά από τους διεθνείς.
Ο ρυθμός της Εθνικής έπεσε και τα Φερόε έκαναν το απίθανο: σκόραραν δεύτερη φορά στην τρίτη ευκαιρία που τους δόθηκε. Στο 70’ ο Βατναμαρ έφυγε από δεξιά και σέντραρε στην περιοχή με τον Όλσεν να πετυχαίνει εκπληκτικό γκολ στην κίνηση με φαλτσαριστό πλασέ. Το 2-0 έδειχνε να διαλύει την Εθνική μας. Στο 74’ και στο 81’ τα Φερόε άγγιξαν το τρίτο γκολ αλλά στην πρώτη ο Όλσεν έστειλε τη μπάλα εκτός στόχου μέσα από την περιοχή και στη δεύτερη ο Καρνέζης σε ετοιμότητα απέκρουσε την προσπάθεια του Νάτεσταντ.
Ένα κόρνερ στο 84’ χάρισε μια μικρή ελπίδα στην Ελλάδα να γεμίσει κάπως το άδειο καλάθι της. Εκτέλεση του Νίνη καρφωτή κεφαλιά του Παπασταθόπουλου και 2-1. Ήταν, όμως, απλώς ο επιθανάτιος ρόγχος της Εθνικής μας…
Νησιά Φερόε: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νατεστάντ, Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12’ λ.τ. Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74’ Φέρο), Έντμουντσον (90’+2’ Γιόνσεν).
Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Κονέ (81’ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46’ Νίνης), Καρέλης, Φετφατζίδης (71’ Κολοβός), Μήτρογλου.
O MVP: Σόλβι Βάτναμαρ. Τον ξέρετε; Όχι; Είναι ο άνθρωπος που έδωσε και τις δύο ασίστ στους συμπαίκτες του με προσπάθειες από δεξιά που εξέθεσαν την ελληνική άμυνα.
Ο Σκληρός: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε τα λάθη του αλλά αφενός άντεξε ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και αφετέρου έδειξε να εγκαταλείπει τελευταίος τη μάχη πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ μας.
Ο Αόρατος: Ο Παναγιώτης Κονέ έδειχνε έξω από τα… νερά του. Ιδίως σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ δεν κατόρθωσε ποτέ να προσαρμοστεί στις όχι και ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις του αγώνα.
Ο Πεσμένος: Ο Ανδρέας Σάμαρης δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την Εθνική. Ανασταλτικά ήταν σχεδόν άφαντος με μεγάλη ευθύνη στα δύο γκολ που δέχεται η Ελλάδα, ενώ οργανωτικά δεν βοήθησε καθόλου.
Η Γκέλα: Στο 57’ ο Μήτρογλου βρήκε για μοναδική φορά στόχο αλλά ο Νορβηγός διαιτητής Χάγκεν ανακάλυψε φάουλ του Μανωλά εκτός φάσης. Μάλλον θα πρέπει να τον προσλάβει η ΕΠΟ για να διευθύνει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.
Η Στιγμή: Στο 33ο λεπτό η Εθνική μας είχε δοκάρι σε πλασέ του Μήτρογλου και με την αλλαγή κατοχή τα Φερόε σκόραραν. Αντί για 0-1 έγινε 1-0.
Η Διαιτησία: Είναι πολύ σοβαρό το σφάλμα του ακυρωθέντος γκολ στον Μήτρογλου. Και φυσικά επηρέασε την εξέλιξη και την τελική έκβαση του αγώνα.
Οι Στρατηγοί: Με 4-3-2-1 έπαιξαν τα Φερόε. Τερματοφύλακας ο Νίλσεν, δεξιό μπακ ο Χάνσεν και αριστερό ο Σόρενσεν (στη θέση του οποίου μπήκε στο 12’ ο Ντάβιντσεν), στόπερ οι Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, αμυντικό χαφ ο Μπεντζάμινσεν, μπροστά του οι Βατνάμαρ, Χολστ, και πίσω από τον σέντερ φορ Έντμουντσον οι Όλσεν και Χάνσον.
Με 4-4-2 σε ρόμβο έπαιξε η Ελλάδα. Ο Καρνέζης υπερασπίστηκε την εστία μας, οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης δεξιά και αριστερά στην άμυνα, στόπερ οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, αμυντικό χαφ ο Σάμαρης, δεξιό εσωτερικό χαφ ο Κονέ, αριστερό ο Χριστοδουλόπουλος, επιτελικός μέσος ο Φετφατζίδης και στην επίθεση οι Μήτρογλου, Καρέλης. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Κονέ να περνάει δεύτερο αμυντικό χαφ, τους Καρέλη, Φετφατζίδη να πηγαίνουν στα άκρα και τον Νίνη να έχει ρόλο επιτελικού πίσω από τον Μήτρογλου.
Η Εξέδρα: Αρκετά εκδηλωτικοί οι φίλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στο μικρό αλλά συμπαθητικό γήπεδο. Στο Τορσβουλουρ βρέθηκαν και κάμποσοι Έλληνες φίλαθλοι.
sdna.gr, http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_557.html


1 σχόλιο:

  1. Αυτή η μνημονιακή εθνική ομάδα θέλει όλη ξήλωμα. Επίσης θέλει ξήλωμα όλη η ΕΠΟ. Τα υπόλοιπα που θέλουν ξήλωμα που αφορούν την εθνική ομάδα είναι γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή