Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: "Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΌΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ"! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΕΞΗ!

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Τσίπρα και δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη. Θα αναδειχθεί σε Πρωθυπουργό-μοναδική φυσιογνωμία...

 εφόσον καταφέρει να απεμπλακεί από τους φασίστες της ΕΕ και συνάψει άμεση συνεργασία με τη Ρωσία του Πούτιν. Εμπρός Αλέξη τώρα είναι η ώρα να ...τινάξεις τους τοκογλύφους στον αέρα. 
Το ρεπορτάζ από το defencenet.gr τα λέει όλα...
Τηλεφωνική συνομιλία είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην οποία τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις μέχρι στιγμής δαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η συζήτηση υπ'ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι αρνούνται - όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά - να φανούν ρεαλιστές και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της ελληνικής περίπτωσης.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως "Ό,τι χρειαστείτε, η Ρωσία θα είναι στο πλάι σας".
Έδειξε την "απόλυτη κατανόησή του" στην απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ στη σημερινή δόση των 300 εκατ. ευρώ και να ζητήσει συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι "Οι άνθρωποι είναι επάνω από τους αριθμούς".
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, το διεθνές "αντίπαλο δέος" του ΔΝΤ, από πλευράς του Ρώσου προέδρου δηλώθηκε ότι "Σας αναμένουμε στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη στο forum των BRICS για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής συμμετοχής. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής θέλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας".
Από εκεί και πέρα για το θέμα της προκαταβολής από τα τέλη διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream, δηλώθηκε ότι "Τα χρήματα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, όποτε τα χρειαστεί", ενώ συζητήθηκαν και πιθανές εναλλακτικές οδοί διέλευσης προς της Ιταλία και από εκεί προς τη Σλοβενία.
Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου