Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΧΡΥΣΟ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ, ΑΡΓΥΡΟ Ο ΜΑΡΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΟ!

Μπράβο στα παιδιά μας! Αυτά σηκώνουν την Ελλάδα στους ώμους τους...
Το ρεπορτάζ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Μετάλλια σε όλα τα χρώματα κατέκτησαν οι αθλητές μας το Σάββατο...

στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων, που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στους κρίκους, ο Βλάσης Μάρας ήρθε δεύτερος στο μονόζυγο και η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων αναδείχθηκε τριταθλήτρια Ευρώπης.
Η… καλή αρχή έγινε από τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» της Γηραιάς Ηπείρου πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό ευρωπαϊκό στη συλλογή του. Εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα και με 16.800 πήρε τη δεύτερη πρωτιά σε ευρωπαϊκούς αγώνες μέσα σε λίγες εβδομάδες (προηγήθηκε η διάκριση στο Ευρωπαϊκό της FIG). Κατά τη διάρκεια της απονομής, οι διοργανωτές του έδωσαν ένα ρόδι αλλά μέσα στους πανηγυρισμούς το ρόδι έπεσε στο πάτωμα και έσπασε. «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, σε όλους όσους μας στηρίζουν και στους γονείς μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Μανιάτη πρωταθλητή.
Λίγη ώρα αργότερα, η εθνική νεανίδων νίκησε την Ιταλία με 8-7 και αναδείχθηκε 3η. Την Κυριακή το ίδιο μετάλλιο θα διεκδικήσουν και οι έφηβοι απέναντι στην Κροατία. Οι διακρίσεις, για τα ελληνικά χρώματα, συμπληρώθηκαν με το ασημένιο του Βλάση Μάρα. Ο πρωταθλητής του μονόζυγου βαθμολογήθηκε με 15,366 και είχε ελάχιστα εκατοστά διαφορά από τον Γερμανό, Χαμπίχεν που ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου.
Στη σκοποβολή (σκιτ), ο Νίκος Μαυρομάτης είναι 12ος και ο Ευθύμης Μίττας 15ος. Οι αγώνες θα συνεχιστούν αύριο ενώ και οι δύο σκοπευτές μας βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στους ημιτελικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου