Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΒΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ-ΔΗΜΑΡΧΟ: "ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ"

Με αφορμή τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του Δημάρχου περί εμμονών και προσωπικών αντιθέσεων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις» είναι μια συλλογική προγραμματική παράταξη και όχι μόνο δεν έχει «προσωπικές αντιθέσεις» με κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανέναν να προσωποποιεί και να αποπροσανατολίζει την αντιπαράθεση ενός καθαρά πολιτικού δημόσιου διαλόγου.

Οι αντιθέσεις μας με την δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρα πολιτικές:

Η δημοτική αρχή πιστεύει στην ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες, εμείς την θεωρούμε εργαλείο για την Δημοκρατία, την Διαφάνεια και την Συμμετοχή των πολιτών.

Εκείνη πιστεύει ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι ένας θεσμός εκπροσώπων που αποφασίζει ό,τι καλύτερο για την διοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα απόλυτα πολιτικό όργανο, που πρέπει να έχει επιστημονική υποστήριξη.

Εκείνη πιστεύει ότι πρέπει να κρατάει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε καλή κατάσταση, εμείς πιστεύουμε στην δημιουργία μιας Φιλικής Γειτονιάς μέσα από την καθιέρωση ενός συνολικού συστήματος Βιώσιμης Κινητικότητας.

Εκείνη πιστεύει ότι τα σχολεία πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, εμείς πιστεύουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι Ανοιχτό στην Γειτονιά, ως κύτταρο συνολικής κοινωνικής έκφρασης, έρευνας, συνολικής παιδείας και πρωτοβουλιών.

Εκείνη βλέπει την Κοινωνική Πρόνοια ως φιλανθρωπία, εμείς την βλέπουμε ως εργαλείο επανένταξης και κοινωνικής συνοχής.

Εκείνη δεν πιστεύει ότι η τοπική ανάπτυξη είναι εφικτή, εμείς πιστεύουμε ότι είναι θεμελιώδης και αναγκαία για την περιβαλλοντική και κοινωνική ανασυγκρότηση της πόλης και ότι είναι εφικτή μέσα από την ανάπτυξη της Εξυπνης Εξειδίκευσης και της Χωρικής Ταυτότητας (Place Branding).

Εκείνη πιστεύει ότι πρέπει να παρεμβαίνει πυροσβεστικά και αποσπασματικά για να λύνει τα προβλήματα, εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένας μακρόχρονος σχεδιασμός και ολοκληρωμένες πολιτικές που να απαντάνε συνολικά και αναπτυξιακά στα προβλήματα.

Εκείνη πιστεύει σε μια κρατικίστικη, πατερναλιστική αντίληψη στον Αθλητισμό, εμείς πιστεύουμε ότι ο Αθλητισμός πρέπει να αναπτυχθεί με όρους κοινωνικής οικονομίας.

Εκείνη πιστεύει στον πολιτισμό των μεγάλων θεαμάτων και των θεατών, εμείς πιστεύουμε σε έναν τοπικό πολιτισμό που να αποτελεί πεδίο έκφρασης και παιδείας των ίδιων των δημοτών.

Εκείνη πιστεύει σε έναν δήμο κρατικό ακροφύσιο, εμείς θεωρούμε το δήμο θεσμό κοινωνικής αυτοοργάνωσης πρωτοβουλιακού χαρακτήρα. 

Οι διαφορές μας λοιπόν είναι ξεκάθαρα και βαθύτατα πολιτικές. Εκτιμούμε απεριόριστα τον άνθρωπο Ηλία Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του, έχουμε όμως εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για το πως θα κάνουμε την πόλη μας βιώσιμη, ανθρώπινη και λειτουργική. 

Απλά και ξεκάθαρα.


1 σχόλιο:

  1. ΑΧ ΒΡΕ ΧΑΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ???Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή