Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο ΤΙΓΚΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ: ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ!


Δελτίο Τύπου 68



                                                            26  Ιουνίου 2015

Κριτήρια Προγράμματος  Επισιτιστικής
και Βασικής Υλικής Συνδρομής
Για  Απόρους

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα πλαίσια του διαρκούς ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σας γνωρίζουν ότι με την υπ’ αρ. Δ23/οικ.19162/1277/27-05-2015 Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίσθηκαν τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων...

Βάσει του Προγράμματος ωφελούμενοι είναι άτομα και  οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελουμένων θα υποβάλλονται από 1 έως 31 Ιουλίου . Τα κριτήρια επιλογής ωφελουμένων (ΦΕΚ 1066/Β΄/05-06-2015), ως προς το πραγματικό εισόδημα, είναι :


Οικογενειακή κατάσταση
Εισόδημα

Ετήσιο
Μηνιαίο

Μεμονωμένο άτομο

3.000€

250€

Οικογένεια χωρίς ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή  άτομο με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος


4.500€


375€

Οικογένεια με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή  άτομο με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη


5.400€


450€

Οικογένεια με 2  ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή  άτομο με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη


6.300€


525€

Οικογένεια με 3  ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή  άτομο με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη


7.200€


600€

Οικογένεια με 4  ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή  άτομο με 5 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη


8.100€


675€
                                                                                                 
          Ως έτος αναφοράς των κριτηρίων επιλογής των ωφελουμένων ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, λαμβάνονται υπόψη δηλαδή, οι φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2015 ( εισοδήματα από     1 Ιαν.- 31 Δεκ.2014).

           Πραγματικό εισόδημα: νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (προερχόμενο από το εσωτερικό  ή το  εξωτερικό ), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων. Ακόμη στο  συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
α. Αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης.
β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο.
γ. Προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος .
Περιουσιακά κριτήρια: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τα  115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.


Εξαιρέσεις
  
Δεν ωφελούνται των παροχών της παρούσας απόφασης:
         α. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
         β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχο-κοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του άρθρου 9 του Ν.2716/1999,      
γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
 δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 και Ε3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.
        Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία  υποβολής των αιτήσεων.
Πληροφορίες στην Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου