Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ" ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΥΤΟ" ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ!

Όλοι σήμερα Τετάρτη 3/6 στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 μμ στην παρέμβαση κατοίκων και φορέων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας...

Επισυνάπτουμε Αναφορά στην Βουλή της βουλευτίνας της περιοχής μας Χαράς Καφαντάρη και της Ευφροσύνης Καρασαρλίδου του ΣΥΡΙΖΑ με το έγγραφο κατοίκων της περιοχής και την σχετική Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Χολαργού Παπάγου.     
clip_image002


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού


Θέμα: «Έγγραφο κατοίκων Χολαργού, για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας»

Οι Βουλευτές κα Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη και κα Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου καταθέτουν αναφορά το έγγραφο κατοίκων Χολαργού με θέμα τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στο δώμα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 7, του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, οι οποίες κεραίες βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές και δημόσια σχολεία. Σύμφωνα με το κατατεθέν έγγραφο, αναφέρεται ότι με τις αποφάσεις 13440/Φ610/2-10-2014 και 14734/Φ610/23-12-2014 του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αδειοδοτήθηκαν οι εταιρίες WIND και VODAFONE, για τις παραπάνω κεραίες, και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι δεν ελήφθη υπόψη κατά τη διαδικασία έκδοσης των αδειών η αρχή της προφύλαξης.


Επισυνάπτεται το έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015


Οι καταθέτουσες Βουλευτές

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)


Χολαργός 25 Μαίου 2015
ΠΡΟΣ: Τον κ.Υπουργό Ανάπτυξης,
Υποδομών,Μεταφορών και Ναυτιλίας 
Κύριε Υπουργέ,
Με τις  αριθ. 13440/Φ610/2-10-2014 και  14734/Φ610/23-12-2014 αποφάσεις του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), χορηγήθηκαν αντίστοιχα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «WIND» και «VODAFONE» άδειες εγκατάστασης κεραιών στο δώμα της πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως αρ.7 του Δήμου Παπάγου –Χολαργού.
            Επειδή  η εγκατάσταση των εν λόγω κεραιών , ελάχιστα απέχει  από τις κατοικίες μας , τους παιδικούς σταθμούς , τις παιδικές χαρές και τα δημόσια σχολεία (4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού , 4ο Νηπιαγωγείο Χολαργού , Β΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Χολαργού, Γ’ Παιδικός Σταθμός Χολαργού , ιδιωτικός παιδικός Σταθμός «Ο λαγός και η χελώνα», φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Ζουρμπαλή-Μουρίκη», Φροντιστήριο «Ερεισμα» Μαιάνδρειο Ωδείο, η παιδική χαρά της Πλατείας Κύπρου), με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο σοβαρής βλάβης της υγείας όλων μας από την έκθεση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν.
            Επειδή βάσιμα πιθανολογούμε , ότι για την αδειοδότηση των κεραιών αυτών δεν ελήφθησαν υπόψη  ούτε η υφιστάμενη κατάσταση του περιβάλλοντα ευρύτερου χώρου , αλλά και ούτε η αρχή της προφύλαξης του ανθρώπινου οργανισμού.
Ενώ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιον , ότι η εγκατάσταση των κεραιών έγινε με μοναδικό κριτήριο τον οικονομικό χαρακτήρα των  αδειούχων εταιρειών.
Επειδή συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση απομάκρυνσης των ανωτέρω κεραιών.
Παρακαλούμε θερμότατα για τις δικές Σας ενέργειες .
Μετά τιμής
Ευάγγελος Οικονόμου
Αθανάσιος Ζέικος
Παναγιώτης Σκορδάς
Ηλίας Κωνσταντόπουλος
( όλοι κάτοικοι Χολαργού ,οδός Εθνικής Αντιστάσεως 10).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χολαργός, 25 Μαΐου 2015


Συμμετοχή του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου στην κινητοποίηση για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στον Χολαργό
Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου συμμερίζεται τη δικαιολογημένη ανησυχία των γονέων, των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής μας, που οφείλεται   στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 7, στον Χολαργό, σε πολύ μικρή απόσταση από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το 4ο Νηπιαγωγείο και τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό καθώς και την παιδική χαρά που βρίσκεται επί της πλατείας Κύπρου.
Έχοντας ως κύριο κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας  των κατοίκων, και ιδίως των παιδιών, της περιοχής μας από τις πιθανές συνέπειες της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας –και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά- και πιστεύοντας ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει (να μειωθούν τα επιτρεπτά όρια εκπεμπόμενης ακτινοβολίας και να αποκτήσουν καθοριστικό ρόλο οι Δήμοι στη διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών),
συμπαραστεκόμαστε, συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι γονείς, οι κάτοικοι και οι εκπαιδευτικοί της πόλης μας, την Τρίτη 26 Μαΐου στις 8 πμ, έξω από το MARKET IN, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 7.

Προσωρινό Συντονιστικό ΔΠΧΠ

1 σχόλιο:

  1. TO UEMA UA MAS TO LYSEI H FASOYLH O OIKONOMOY PARISH H SOYRANH H EIRHNOYLA KAI OLOI OI MEGALOI EGKEFALOI THS DHM KOINOTHTAS XOLARGOY......EYTYXVS POY YPARXEI KAI O XARHS..!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή