Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ!!!

Το θέμα αναδεικνύει ο πολυμαθέστατος, πολυγραφότατος και με απόλυτη ευθυκρισία, ιατρός Κυπριανός Χριστοδουλίδης, με αφορμή το παρακάτω γεγονός όπως αναφέρεται στην orthodox-voice.blogspot.gr Η Ορθόδοξη Φωνή, εύχεται  "ο Υψιπέτης των Θείων Εννοιών του Ιερού Ευαγγελίου" να έχει σύντομα επιτυχίες και στην προσπάθειά του όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία προχωρήσει στην χειροτονία γυναικών στους ανώτερους βαθμούς της Ιερωσύνης. Θα είναι άξιος επίτιμος Πρόεδρος και της The StNinaQuarterly που αγωνίζεται γι΄ αυτό το σκοπό χρηματοδοτούμενη και από το Π.Σ.Ε...
Απάντηση του δίνει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης από το blog του:
Την προσπάθειά of His Grace Bishop Kallistos, όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία προχωρήσει στην χειροτονία γυναικών στους ανώτερους βαθμούς της Ιερωσύνης, την οφείλει στον θεσμό που υπηρετεί. Ο θεσμός αυτός είναι εκ πρώτης όψεως αντίθετος της Ορθοδοξίας και εκ πρώτης όψεως, His Grace, πρέπει να τηρεί τα προσχήματα...

Δεν ξεχνά όμως, His Grace, καθότι Βρετανός, έναν άλλο θεσμό, που είναι υπέρτερος πλην εκ μέρους του ανομολόγητος. Είναι ο θεσμός του βρετανικού Στέμματος, ο οποίος οφείλει να τηρείται απαρέγκλιτα εκ μέρους των υπηκόων. Και τι υπαγορεύει αυτός ο θεσμός; Ότι αρχή της Εκκλησίας είναι ο εκάστοτε εστεμμένος.
Την θέση αυτή κατέχει σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ, δηλαδή, μια γυναίκα. Οπότε, His Grace Bishop Kallistos, καταβάλει πάσαν καλήν θέληση (το λένε good will) προκειμένου να γίνει αποδεκτή η χειροτονία γυναικών επισκόπων εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η οποία βεβαίως είναι και αυτή θεσμός, αλλά πολύ κατώτερος του βρετανικού Στέμματος.
His Grace Bishop Kallistos, αν τολμούσε να πάρει κατεύθυνση αντίθετη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε ποτέ δεκτή η χειροτονία γυναικών εκ μέρους της Ορθόδοξης Θεολογίας και Εκκλησίας, τότε, μάλλον, θα είχε την τύχη του Τόμας Μωρ, όχι όμως με το κομμένο κεφάλι του καρφωμένο σε ένα δοκάρι, για να το βλέπει όποιος δεν συμμορφώνεται με την αρχή της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας. Η Αισθητική των Βρετανών δεν είναι πλέον τόσο brutal, οι μέθοδοι έχουν βελτιωθεί.

Τέλος, να σημειωθεί εν συντομία και τούτο. Οι Βρετανοί επεξεργάστηκαν πληρέστερα και τελειότερα τον Ρωμαιοκαθολικισμό. Συνέπηξαν σε ένα τον παποκαισαρισμό και τον καισαροπαπισμό. Έτσι, κατάφεραν να ιδρύσουν την Αυτοκρατορία τους, καλύτερα την οικουμενικών διαστάσεων αποικιοκρατία. Την έχασαν και προσπαθούν, ελέω Αμερικανών, να την επανασυστήσουν. Ματαιοπονούν.

1 σχόλιο:

  1. Ας έχουμε στο νου μας πάντοτε το εξής:
    Ο Ιούδας, παρότι προδότης, τό 'παιζε πιστός μαθητής του Κυρίου μας !!!
    Είναι μια αλήθεια. Η αλήθεια δεν αμφισβητείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή