Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ: "ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΜΦΩΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ GREXIT ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"!!!

Στουρνάρας. Είναι ο άνθρωπος των τοκογλύφων, που μπήκε στη θέση αυτή για να στρώσει το χαλί στους εχθρούς της χώρας. Μπήκε και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι βέβαια για τα συμφέροντα των...


πολιτών αλλά για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του Προβόπουλου, του προηγούμενου! 
Τώρα έρχεται να προαναγγείλει την καταστροφή, προκειμένου να ωθήσει την κυβέρνηση στην ταχεί συμφωνία με τους τοκογλύφους. 
Διαβάζουμε από το skai.gr
Ξεκάθαρη προειδοποίηση πως τυχόν ναυάγιο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές θα οδηγούσε σε πτώχευση και έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, και πιθανώς την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνει στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΤτΕ τονίζει πως ενδεχόμενο Grexit θα προκαλέσει οξύτατη συναλλαγματική κρίση και άλμα στον πληθωρισμό και προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση η σημερινή ελεγχόμενη κρίση θα ξεφύγει από τον έλεγχο, εγείροντας μεγάλους κίνδυνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι έξοδος της χώρας από το κοινό νόμισμα σημαίνει βαθιά ύφεση, δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία από την ένταξή της στην Ε.Ε., και κυρίως στην περίοδο του ευρώ.

Η ΤτΕ σημειώνει πως η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές είναι αναγκαία, καθώς θα επέτρεπε την άρση των άμεσων κινδύνων για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή πάντως, η ΤτΕ σημειώνει πως η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένες υποσχέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Σε ό,τι αφορά την εκροή καταθέσεων, η ΤτΕ αναφέρει πως από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο έχουν χαθεί 30 δισεκατομμύρια ευρώ από την καταθετική βάση των τραπεζών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου