Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ, ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΚΑΙ 1.500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΜΗΠΩΣ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Ο Α. Τσίπρας, γονυπετής ενώπιον των δανειστών υπέγραψε την ανάκληση όλων των νόμων που έχει περάσει από την Βουλή επειδή θεωρούνται μονομερείς ενέργειες. Όπως όλα δείχνουν όσοι...

επαναπροσλήφθηκαν βάσει αυτών των νόμων, ξαναπετιούνται στους δρόμους. Δηλ. καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, σχολικοί φύλακες αλλά και 1.500 υπαλληλοι της ΕΡΤ. Μήπως τελικά ο Τσίπρας διαταχθεί να ξαναβάλει λουκέτο στην ΕΡΤ;
Διαβάζουμε από το Alfavita.gr:
Ανάκληση των ψηφισμένων νόμων για την ανθρωπιστική κρίση προκειμένου να ανακεφαλαιοποιθούν οι τράπεζες ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.
Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων (βάσει Μνημοσίου) δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.
Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Στους νόμους αυτούς περιλαμβάνονται η επαναπρόσληψη 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι διαδικασίες επαναπρόσληψης περίπου 1.500 απολυμένων, ενώ μαζική είναι και η επιστροφή στον χώρο της Παιδείας. Περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επανατοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επανασύστησε 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθούν «διαθέσιμοι» και απολυθέντες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων.
Η λίστα των επαναπροσλήψεων περιλαμβάνει περίπου 1.500 σχολικών φυλακών και 1.500 δημοτικών αστυνομικών στις υπηρεσίες τους.
Περαιτέρω, τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επανασύσταση 251 θέσεων στον ΟΑΕΔ και 180 θέσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ακολούθως, 19 θέσεις επανασυστάθηκαν στον ΟΓΑ, ενώ με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά επαναπροσλαμβάνονται 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την επαναφορά 59 δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης επανασύστησε 29 θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου