Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΦΗΣΑΝ ΦΑΛΑΚΡΟ ΤΟΝ ΘΗΡΙΩΔΗ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!!


O ευκάλυπτος έξω από τα EVEREST στην Λ. Μεσογείων (Χολαργός) δεν είναι πλέον έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία της  google. Έχει γίνει...


φαλακρός σαν τους ευκαλύπτους της κάτω φωτογραφίας. Οι...υπεύθυνοι του Δήμου τον έκαναν φαλακρό και λένε ότι τον...κλάδεψαν επειδή ήταν επικίνδυνος. Κυρίως επειδή τα τεράστια κλαδιά του έφθαναν στα συρματοφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Ναι βρε παιδιά, αλλά άλλο κλάδεμα και άλλο...ολικό κούρεμα! Έτσι θα θέλαμε να είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους, όχι τα δένδρα που μας δίνουν οξυγόνο. 
Επειδή με τους ευκαλύπτους έχει προκύψει σοβαρό θέμα και σε άλλους δήμους, δείτε τι συνέβη στο Δήμο Κηφισιάς και πώς γίνεται το κούρεμα των ευκαλύπτων:


 Πρώτο θέμα» κατά τη διαδικασία ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς έγινε και πάλι η προστασία του πρασίνου με αφορμή το κλάδεμα «σε βάθος» των ευκαλύπτων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας από την υπηρεσία Πρασίνου. Στο επίκεντρο και πάλι προηγούμενο δημοσίευμα της «Ν.Ε.» και συγκεκριμένα αυτή τη φορά το άρθρο της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Μουστάκη με τίτλο «Ένας ακήρυχτος πόλεμος».
«Γιατί αυτή η μανία να κόβουν τα δέντρα και να τα μετατρέπουν σε ακρωτηριασμένα κορμιά;», το εύλογο ερώτημα της κ. Μουστάκη. Σε αυτό το ερώτημα απάντησαν τόσο οι πολιτικά προϊστάμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος , λόγω και της επαγγελματικής τους εμπειρίας ως γεωπόνος. Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου, δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σιδέρης αναφέρθηκε σε φραστικό επεισόδιο που είχαν με τη συνάδελφό του Κατερίνα Μουστάκη, όταν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, η ίδια έκανε παρατήρηση στα συνεργεία του δήμου και τους υπεύθυνους για το πράσινο (σ.σ. Β. Σιδέρη και Φ. Δημάκη), «γιατί κόβουν τους ευκαλύπτους της Γ. Παπανδρέου, στο ύψος της Αλεξ. Παπάγου».
Όπως είπε ο κ. Σιδέρης, «το κλάδεμα των δέντρων γίνεται κατ’ εντολήν των γεωπόνων του δήμου, ενώ οι συγκεκριμένοι ευκάλυπτοι που ξεπερνούσαν τα 20 μέτρα σε ύψος ήταν επικίνδυνοι να προκαλέσουν ζημιές και τυχόν ατυχήματα σε συμπολίτες μας», ενώ επέκρινε τη στάση της συναδέλφου του που «τους τα έσουρε, τους χαρακτήρισε μωρούς» και απευθύνθηκε έπειτα στους γεωπόνους του δήμου. Υποστήριξε δε πως «αν ξανασυμβεί αυτό, θα αμυνθώ όπως μπορώ και όπως ξέρω».
Ο Φώτης Δημάκης από την πλευρά του υπερασπίστηκε την πρακτική της υπηρεσίας Πρασίνου να κόβει χαμηλά τους ευκαλύπτους, καθώς όπως είπε το ίδιο είχε γίνει και το 1998 με τους ευκαλύπτους της οδού Βάρναλη, οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τα 25 μέτρα σε ύψος και παίρνουν και αυτή σειρά για «βαθύ» κλάδεμα. Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε πως από το 2009 υπάρχει απόφαση του Δασαρχείου να κοπούν από τη ρίζα οι ευκάλυπτοι της οδού Γ. Παπανδρέου, καθώς είναι επικίνδυνοι και δημιουργούν προβλήματα στα δίκτυα κοινής ωφέλειας (αποχέτευση, ύδρευση, καλώδια ΔΕΗ), ενώ η υπηρεσία Πρασίνου αγωνίζεται για να τους διασώσει.
Η Κατερίνα Μουστάκη διέψευσε πως αποκάλεσε «μωρούς» τους συναδέλφους της, εξέφρασε τη αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία της, γιατί «μεγαλώσαμε με τους ευκαλύπτους αυτούς χωρίς να πέσει ούτε ένα κλαρί στα κεφάλια μας και δεν μπορείτε να ακρωτηριάζετε με αυτόν τον τρόπο τα δέντρα», ενώ επεσήμανε στον κ. Σιδέρη πως είναι δικαίωμά της να απευθύνεται στις υπηρεσίες του δήμου, τονίζοντας πως «δεν δέχομαι λογοκρισία, αυτή έχει σταματήσει από το 1974».
Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας και ο ίδιος ως γεωπόνος για το θέμα, τόνισε πως «είναι απολύτως σωστό το κλάδεμα που έγινε, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι ευκάλυπτοι που ήταν επικίνδυνοι για τα καλώδια της ΔΕΗ, θα έχουν πάρει και πάλι το σχήμα τους»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς συτοί οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ έχουν σακατέψει όλα τα δένδρα του Χολαργού και κανείς δεν τους μιλάει . Οι άνθρωποι είναι άχρηστοι και Μ... ..... ΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή