Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! Ο ΕΝΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! Ο ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ "ΟΧΙ", Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΕ "ΝΑΙ"!

Οι συγκρίσεις μερικές φορές είναι αναπόφευκτες. Ιωάννης Μεταξάς και Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώτος, δικτάτορας, ο δεύτερος, αριστερός που -υποτίθεται- κόμιζε ελπίδες για απελευθέρωση της Πατρίδας από την...


μπότα των τοκογλύφων-οικονομικών δολοφόνων του λαού. 
Ο πρώτος είχε το σθένος να πει 2 φορές ΟΧΙ και το τήρησε πιστά και τις δύο φορές. Τη μία φορά απέναντι στις ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις που ήθελαν να διέλθουν από την Ελλάδα. Το ΟΧΙ του Μεταξά, παρά τη στρατιωτική αδυναμία μας απέναντι στους Ιταλούς, πρόταξε το πατριωτικό συναίσθημα και οδήγησε την Ελλάδα στην προάσπιση των ιερών και δικαίων της. 
Το δεύτερο ΟΧΙ του Μεταξά είχε έρθει νωρίτερα, όταν το Βέλγιο απαιτούσε να το εξοφλήσουμε ένα δάνειο. Ο Μεταξάς προέταξε το συμφέρον του λαού που έπρεπε να επιβιώσει και είπε επίσης ΟΧΙ! Το Βέλγιο μας έσυρε στα δικαστήρια αλλά έχασε την υπόθεση, διότι, όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη- πάνω και πέρα από τα δάνεια είναι η επιβίωση του εκάστοτε λαού και όχι οι δανειστές. 
Και ενώ αυτό αποτελούσε δεδικασμένο με το οποίο οι σημερινές ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να στραφούν δικαστικά εναντίον των τοκογλύφων, καμία κυβέρνηση δεν το έπραξε! Ο δε Τσίπρας, παρά το ότι πήρε ως εντολή το ΟΧΙ του λαού προς τους δανειστές, με το πρόσφατο δημοψήφισμα, ως άλλος προδότης, μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, προτάσσοντας τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από του λαού! 
Αυτές είναι οι διαφορές των δύο ανδρών! 

4 σχόλια:

  1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΧΙΤΛΕΡ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ . ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞ ΤΟ 1941 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ . ΑΘΑΝΑΤΟΣ . ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞΑ
    ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟ 36.ΚΑΙ ΤΟ 39 ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα Ιερά τα Πάτρια Τιμήσω ........... ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ο Μεγάλος Έλληνας ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ που τίμησε την Ελλάδα και τσάκισε τον φασισμό όσο κανένας άλλος . ΑΘΑΝΑΤΟΣ . ΜΑΡΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή